wikipedia - Как да получа линк

За: wikipedia - Как да получа линк

Е ти да не мислиш, че Wiki чакат само теб да си сложиш линка?

Едно от условията е да си известен и да имаш авторитет (репутация) и други да са писали за теб.

Другото е някой редактор да напише за теб нещо, но в БГ редакторите са малко - което ме навежда на мисълта да си "култивираме" редактори.

Ти да не мислиш, че като имаш линк от там и ще ти пораснат крила? Аз го имам от 3-4 години и почти нито един инструмент не го показва, камо ли да имам някаква полза.

Видях, че много сайтове имат линк от wikipedia, как мога да "зарегистрирам" сайта си там? Искам да взема линк от wikipedia и аз..

1. Избери малка ниша, по която не е писано нищо, напиши някоя смислена статия и си сложи линка. Стига да е релевантен ще го оставят.
2. Редактирай (по-скоро допълни) някоя съществуваща статия и добави линк към теб. Стига да е релевантен ще го оставят.
3. Ако правиш собствени проучвания и/или статистики - ти си първоизточника, т.е. линка 101% ще остане там.

Варианти има... Дали си заслужава обаче е друг въпрос.

• Like
Реакции: Alf
Re: wikipedia - Как да получа линк

Трябва да е към полезен ресурс по темата, статия нещо такова. Не мисли че може да си линкваш фирмен сайт или някаква си обикновена статийка. Но общо взето не се занимавай. Не знам за какво ти е тоя линк. Инвестирай времето си в по-полезни дейности.

Най - лесния ти вариант е да следиш технологиите и да напишеш в блога си интересна статия по дадена тема, но без никакви линкове в нея. После да я поставиш в съответната страница в уикипедиа по темата и да се надяваш да я харесат. Така е направил Васил Тошков с SQLite database. И линка му си седи във "външни източници" или така както се води графата.

Re: wikipedia - Как да получа линк

Докарва тук там някое посещение... предполагам си зависи от тематиката де, ако е нещо, което се търси и страницата на уикито е посещавана.. сигурно ще има смисъл.

преди години ставаше по лесно, аз имам няколко линка - голяма файда май няма освен на единият линк които си стои и от време на време има някое посещение на седмица 2 до 3 посещения
сега вече има голяма резачка, .... и това съм правил допълвам дадена статия и слагам линк, но след няколко дена някои си решава да даде назад и всичко да върне от преди 3 дена 🙂

Къде е по добре да бъде сложен линка в References или External links? или няма значение 😉
Че всичко е с nofollow е ясно.

Моите са като външни препратки - External links

Back
Горе