SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Wordpress.com -> Wordpress.org

Lilacor

SEO addict
Здравейте, съфорумци!

Интересувам се как се прехвърля блог от wordpress.com на wordpress.org. Експорт и импорт на базата ли се прави? Има ли някаква особеност, нещо по-съществено, което трябва да знам преди да извърша прехода?

Също така, как може миграцията да стане "по-безболезнено" от гледна точка на SEO (позиции в Google, PR И т.н.). Благодаря предварително на отзовалите се :)
 
Re: Wordpress.com -> Wordpress.org

Ами от админ панела на новият блог има импорт и ти дава да избираш от къде.
След това трябва да си поиграеш малко с адресите. Тъкмо и аз мисля върху това в момента, но прехвърлям от Джумла :)

Хадявам се да има "опарили се" вече, за да споделят опит. :)
 
Re: Wordpress.com -> Wordpress.org

URL адресите се запазват, ако избереш правилните permalinks. Единственият проблем е ако базата ти е над 12 MB, ама това беше за обратно прехвърляне. Ники Бачийски е написал чудесен скрипт, който решаваше проблема и upload-ваше на части
 
Re: Wordpress.com -> Wordpress.org

@Oggin, благодаря за пояснението. Моята база е под 1 МБ, така че вярвам, че няма да имам затруднения :) А би ли разяснил как да се подберат правилните permalinks?
 
Re: Wordpress.com -> Wordpress.org

Междудругото, как стои въпросът със SERP-а? Много ли падат позициите при такова местене?
 

Горе