SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

ГДБОП спира "Арена" и "Замунда"?

stefboy

New member
http://news.ibox.bg/news/id_523502700

Ще затворим "Арена и Замунда", сървърите, които предоставят пиратско съдържание и точат джоба на потребителите с есемеси

Добре,че е г-н Колев да спре ограбването на бедният потребител от лошите торент тракери които източват парите на бедният потребител.

Тези кога ще се осетят,че ако всеки автор пуска съдържанието си онлайн ще печели от реклами не от сваляния.

Не е проблем, че дребните юзери свалят, проблем е когато тези пирати ограбват труда на авторите, уточни Колев. Точно в знак на протест ФСБ пуснаха безплатно новия си албум в нета, припомни той.

!

Ще изчистим пространството от интернет-пиратите и ще сложим легални платформи, закани се той.

:)
Това е като да изчистиш държавата от корумпираните служители и сложиш "чисти".
 
  • Like
Реакции: teo
Re: ГДБОП спира "Арена" и "Замунда"?

Аз лично не се притеснявам, че ще спрат Замунда и Аренда, въпроса е в останалите потребители ;)
Има си TPB и още милион алтернативи :)
"Интернет е голям и пиратско съдържание дебне отвсякъде" :D
 
Re: ГДБОП спира "Арена" и "Замунда"?

Скоро ме налазиха - проверка за наличие и инасталиране на "не лицензиран софтуер" (Жар Младост е мой) което ме същиса и на въпроса до мен ли опряха и защо ми е да го държа на дискове и инсталирам след като всеки може да си го свали и инсталира от въпросните сайтове ми беше отговорено: Тях неможем да ги спрем защото не се намират на територията на страната и сървърите са в зони (страни) до който нямаме достъп. Та това че пича се бие в гърдите мисля не е равносилно на конкретни действия и на дали ще ги свалят. А и е ясно че отворили се дупка с премахфането им ще се запълни от следващия особено ако става въпрос за такива приходи :) Та лешоядите пак ще отчитат дейност с такива като мен :)
 
Re: ГДБОП спира "Арена" и "Замунда"?

Много правилно ти го е казал, те се намират в Холадния а там доста неща са позволени. Що се отнася до тебе, слагай един linux и следващият път му обяснявай какво аджеба е отворен код и софтуер :) Между др. сега като се замислям единственият вариант е като задължат да филтрират доставчиците направо C мрежи на въпросните сайтове. Но това е доста сложна и тромава идея :)
 
Re: ГДБОП спира "Арена" и "Замунда"?

Арена и Замунда се намират в Холандия, която е офшорен тип страна - т.е. много рядко се закачат подобни сървъри. Вярно е, че и те си имат асоциация като нашата с кодовоте название BRAIN, които в последно време успяха да прогонят доста големи warez сайтове, като katz.cd от Worldstream Datacenter в китай (или някъде там май се намира в момента). Та първото и основно нещо - ГДБОП са с вързани ръце, защото сървърите се намират в страна върху която те нямат юресдикция. Второ - дори и от БРЕЙН да им укажат помощ, колко време ще е неубходимо да се преместят сървърите в Китай, Панама, Бруней и т.н.? Според мен това си е чиста проба популизам - Американеца се обади за пиратството и тоя нашия хубавец се появи от нищото, след като не се е появявал в медийното пространство от месеци (ако не година). И варианта с филтрирането, пак не е вариант, защото се сещаш, че не само замунда и арена ползват хостинг от leaseweb, а датацентъра им наистина не е малък. Това означава да се отрежат може би повече от 1/3 от хостваните в Холандия сайтове. А има и опция за рерутиране, като се ползват други АйПи адреси :) Та .. приказки, ей така, колкото да се каже, че се върши нещо.
 
Re: ГДБОП спира "Арена" и "Замунда"?

А и сега се сетих за едно малко допълнение към темата:
afasta.com - 85.14.38.170 - ip info - Това дори си е колокирано в България. Линк за това какво се върши чрез този сайт - тук
rapidadd.com - 85.17.6.75 - ip info - Това вече е в Холандия! За съжаление не ми се праща смси, за да видя как точно им бяха събдомейните на сървърите, но информацията (филмите) се държи в България, поне български бяха адресите преди.
Първият сайт ползва днси - забележете - *.mp3-bg.com.
Вторият сайт ползва дните на медиауан, което си е българска история.
Та както е казано - не хванеш питомното, гониш дивото.
 
Re: ГДБОП спира "Арена" и "Замунда"?

Този afasta.com е потенциален пътник....
 
Re: ГДБОП спира "Арена" и "Замунда"?

Тия кога ще се усетят, че говорят пълни глупости... Повечето торент тракери са им много извън правомощията на Колев и компания. Пак ще изгорят 2-3 малки сайта и толкова. Btw нищо не казва за data.bg, които имат SMS-та и нелгално съдържание, хоствано при тях, а не на торенти
 
Re: ГДБОП спира "Арена" и "Замунда"?

Master-e, май отдавна не си влизал в датата?

Ами принципно не е от сайтовете, които ползвам, но последно като влизах ми искаше да чакам 60 секунди за да сваля файл... или да пратя sms за по-бързо
 
Re: ГДБОП спира "Арена" и "Замунда"?

Към момента и двата тракера са спряни, ще видим до кога ще бъде в сила поредното блокиране.След като се справиха с организираната престъпност, контрабандата, спряха изтичането на СРС-та, разрешиха веднъж завинаги скандала с разговорите на Дянков,Танов и тем подобните, вдигнаха на крака икономиката, построиха магистралите, вкараха ни в Шенген, повишиха пенсиите, оправиха здравеопазването...та след всичко това, решиха да се захванат с бича на авторското право по целия свят наречен "Замунда" и "Арена"...
 
Re: ГДБОП спира "Арена" и "Замунда"?

глупости :) няма нищо общо проблема с бг полицията като гледам
това е в сайта на арена
Поради технически проблеми на Zamunda.net нашият сайт работи при необичайно високо натоварване и е възможно временнo ограничаване на достъпа за потребители с ранг по-малък от Супер Потребител, както и други смущения в работата му.

Благодарим Ви за разбирането и търпението.


та сигорно 85% от трафика на замунда е заминал към арената което :) води до проблем и при тях
 
Re: ГДБОП спира "Арена" и "Замунда"?

Да най-лесното е да задължат доставчиците да филтрират дадените сайтове, но ще се намерят проксита и тем подобни врътни. Най-идейното е да забранят рекламите. След като започнат да глобяват фирми, който рекламират там и им секнат парите те сами ще ударят кепенците.
 
Re: ГДБОП спира "Арена" и "Замунда"?

Отговорът на Явор Колев за огромния трафик към замунда и арена "Администраторите на Замунда и Арена са малоумници, не сме ги удряли" :) тук
 

Горе