SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Сайтове с крадено съдържание

Re: Сайтове с крадено съдържание

Точно за това говоря.

Не знаех, че така набират готвачите в Шератон.

В качеството си на какъв го казваш? Админ? Мод?

не се коркай бе, ти много на сериозно се взимаш нещо, а. Кой е нов не е твоя работа, и къв тон ти се държи, та скачаш така. Ама ме разсмя де...
 
Re: Сайтове с крадено съдържание

Гледам ... кофти никове по някой потребители :)
 
Re: Сайтове с крадено съдържание

А аз да питам, ако взвема тефтера на жена ми - а той бая дебел, добре готви тя, и пусна някои от рецептите, дето съм ги ял, е не съм ги снимал щото нямам навик да снимам това което ям, и после се окаже, че тя си ги преписала от сайта на бгкулинаря например, че и не посочила в тефтера източника и аз какво да правя и какво съм виновен за дубликейта. Само питам, не че имам сайт с рецепти.
 
Re: Сайтове с крадено съдържание

E, ся. тефтерът е за лична употреба. Снимането го споменах като една от авторските дейности при рецептите.
 
Re: Сайтове с крадено съдържание

Абе за лична ама ако реша да правя сайт с рецепти от къде да ги взема - от този тефтер. А там как са попаднали откъде да знам. А аз колкото повече чета темата и разглеждам интернет бизнеса с рецептите, все повече се навивам да спретна едно сайтче с рецептите на жена ми. Аза да готвя не мога, ама като разгледах сайтовете с рецепти, и тях повечето който ги е правил и той не може. Аз поне мога да ям, и му разбирам. Така, че в скоро време очаквайте любимите рецепти на Минков. Няма да съм ги готвил, но поне ще съм ги ял.
 
Re: Сайтове с крадено съдържание

Пичове, тука не решавате проблем, а се заяждате един с друг.
Този, като повечето проблеми, е една добра воля и нищо повече. А да, и желанието за нея и комуникация.
 
Re: Сайтове с крадено съдържание

Абе за лична ама ако реша да правя сайт с рецепти от къде да ги взема - от този тефтер.
Виж, няма проблем да ги ползваш, ако ги преразкажеш, вероятно и не всички ще са със същите рецепти като при мен. Идеята е, че копи пейст си е крадено съдържание. Освен това сайтовете, които визирах в първия пост не бяха крали от мен.
 
Re: Сайтове с крадено съдържание

А зне съм искал да влизам в някакъв конфликт. Исках да кажа, че в интернет се крае масово. Някой път и без да искаш ставаш крадец. А точно рецептите са една много благодатна почва за това. Както и много други неща. Като стана въпрос за кражби да споделя и аз как ме окрадоха. И то откраднаха една абсолютно безсмислена и безполезна информация. Няма да кажа, кой е крадеца, защото след предупреждение хората премахнаха информацията. Так какво ми откраднаха - откраднаха ми Годишните финансови отчети. На моя сайт има възможност срещу скромно заплащане да публикуваш ГФО. Безсмислена операция, но законът я изисква и аз (не безкористно естествено) помагам на хората да си изпълнят това безсмислено задължение. Освен мен има още доста такива сайтове. Кои малки, кои големи. И понеже сега е сезонът на тези публикации, тръгнах аз да разгледам какво прави конкуренцията. И на един новопоявил се сайт виждам какво - доста от моите отчети за предишни години. Не е логично някой да плати чак два пъти за да свърши една безсмислена работа. Ама аккво да правят хората, как да покажат че сайта е тръстед. Най-лесно става с история. А той домейнът регистриран в началото на този месец, но отдолу се мъдри надпис копирайт 2008 - 2010 г. и моте отчети вътре. Та ако искате да организираме един конкурс за това на кой са му откраднали най безсмислената информация.
 
Re: Сайтове с крадено съдържание

Като човек, който прочете темата, но няма нищо общо нито с рецептите, нито с крадено съдържание, разбрах следното:

1. Всеки може да си направи сайт с рецепти и да си напише вътре каквото си пожелае за начина на приготвяне.
2. Не трябва да взима от чужди сайтове рецептите 1 към 1 , а е нужно тук-там да ползва синоними или да преразкаже нещата.
3. Снимки може да си вземе от големите сток сайтове (срещу заплащане естествено)
4. Няма как някой да претендира за авторско право върху рецепти.

Сега като се замисля, може само да се краде от бгмама, там е пълно с какички дето готвят :)))
 
Re: Сайтове с крадено съдържание

На първо време докато се разберете, може да си размерите няколко диип линка, а след това да проявите малко дипломатичност и да разрешите проблема гъвкаво.

Ако трябва ще ви уредя среща на Вавилон 5


:)
 
Re: Сайтове с крадено съдържание

Виж, няма проблем да ги ползваш, ако ги преразкажеш, вероятно и не всички ще са със същите рецепти като при мен. Идеята е, че копи пейст си е крадено съдържание. Освен това сайтовете, които визирах в първия пост не бяха крали от мен.

О, не бъдете сигурни. И от Вас съм "взаимствал" дословно, неслучайно съм в интересния Ви списък. Но ми се струва прекалено малък, май не сте поработили по въпроса достатъчно. Лично съм се натъквал на десетки, та и оттам ми дойде и идеята, защо не. В крайна сметка обикновеният интернет посетител има думата и решава дали или не да посещава даден сайт, макар и с не творческо съдържание. Посочването на източник, дори и без активен линк нарежда по-нагоре в класацията първоизточника, пробвайте с конкретна рецепта, разтояние, и двата линка. А RSS-са защо го забравяте, та оттам човек може да Ви смъкне цялата информация. Смятайте щом от мен ми извличат всичко, аз поне се старая и си подбирам интересни ястия, за да ги предам на останалите, които не са посетили все още Вашите сайтове. Истинските готвачи, големите кулинари и дистрибутори на списания и подобна тематика - те имат ползата, защото продават и печелят. А не такива като мен, които използват рекламите на Гугъл и други програми, колкото да си платят хостинга и да не са безсмислено в разход. Вие защо си правите подобни кулинарни сайтове? Защото са част от живота на всеки - трябва да се яде. Обвързвате ги с ключови думи и линкове с останалите. Абе СЕО, това Ви е работата. Печелите достатъчно, дори прекалено за услугите си, но не Ви завиждам. Не ми стана приятно като видях сайта си в този списък, но пък затова са форумите, затова са споровете. Не смятам, че темата ще се изчерпи някога...
 
Re: Сайтове с крадено съдържание

И от Вас съм "взаимствал" дословно, неслучайно съм в интересния Ви списък.
П.П. Списъкът е премахнат, защото предизвиква доста емоции
В кой списък по-точно?

В крайна сметка обикновеният интернет посетител има думата и решава дали или не да посещава даден сайт, макар и с не творческо съдържание.
Кажете го това на гугъл :).

Посочването на източник, дори и без активен линк нарежда по-нагоре в класацията първоизточника, пробвайте с конкретна рецепта, разтояние, и двата линка.
Wanna bet on it?

А RSS-са защо го забравяте, та оттам човек може да Ви смъкне цялата информация.
Нямам РСС, през който може да се "смъкнат" рецептите. Дори и да имах, не е оправдание за кражба.
 

Горе