SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Спор между Изи Адс и сайт-издател

Статус
Not open for further replies.

diva

New member
От известно време ползвам easyads - в началото банери и текстови реклами, в последствие само банери.
И какъв е резултата за банери - 0,05% СТР - 10000 импресии 5 клика :). При липса на друга алтернатива за сега си казвам ок 5 - 5. Но въпреки всичко се усъмних в тази цифра и резултата от моето изследване беше много меко казано потресаващ. За текстовите реклами няма как да разбереш дали те баламосват, но за банерите има :).

Пуснах един ajax - onmouseup на банерите им и ето какво установих:
Отчетени от тези мошеници X клика, а при моя брояч - X * 1,6.

Писах им писмо в което най любезно ги помолих да ми кажат защо става така и ако има причина, поради която не плащат определени кликове да бъдат така добри да ми кажат.
Глас в пустинята - свиха се като мишоци, поне да ме бяха баламосали с някакъв отговор.

Определено ще търся друга алтернатива - тия смешници заслужават да си кликаш сам по банерите им като ненормален. А аз тъпака съм забранил на всички, които познавам да кликат върху реклами от мои сайтове, чак им писах да не ми таксуват кликове, които умишлено съм правил докато правех тестове с брояча.

Някъде бях чел спор между представител на Easyads и техен издател, как го плюеха човека, че си кликал в/у рекламите. Аз съм противник на тази схема, но поне те да бяха читави. Не стига, че най вероятно въобще не таксуват някои фирми на клик, а на импресии - такива като Кока кола, бира ариана и т.н., чиито сайтове генерират сигурно по 50 уникални на ден, ами и те лъжат в кликовете.
НЯМА ТАКАВА НАГЛОСТ. Много съм възмутен от тези мошеници.
 
Последно редактирано от модератор:
Re: Easyads лъжат доста стабилно

Re: Easyads лъжат доста стабилно

Аз я намерих за мен си за единият ми сайт и мисля да я преработя и за всички останали. Направих си моя си ppc с плащане на пакет 50 клика с смс вече имам и запитвания дали няма възможност и за по големи пакети. Пожелавам ти успехи и на теб, а че всеки лъже лъже то цялата ни държава е такава.
 
Re: Easyads лъжат доста стабилно

Re: Easyads лъжат доста стабилно

Ако ттова ще те успокои, при Гугъл адсенсе отношението е 1:3 признати към реални кликове.
 
Re: Easyads лъжат доста стабилно

Re: Easyads лъжат доста стабилно

бгк; да се надяваме, че ти няма да почнеш да ментиш.

:D неммм даже и бонуси ще давам на редовните клиенти.
 
Re: Easyads лъжат доста стабилно

Re: Easyads лъжат доста стабилно

то май всички са така
преди време бях пробвал абв.бг
беше нешо от сорта клика -10 реални -5
 
Re: Easyads лъжат доста стабилно

Re: Easyads лъжат доста стабилно

Аз изпробвах etarget и garga за по три дни. Сайтът беше най-печелившия ми, докато използвах AdSense. Правеше по 15-30 клика на ден, но тъй като нишата е апетитна, печелеше добре.

Направи ми впечатление, че и двете горни системи не ми отчетоха НИТО ЕДИН клик. Имах по над 300 импресии на ден. Разкарах каретата и повече за такъв тип реклама не искам да чувам.
 
Re: Easyads лъжат доста стабилно

Re: Easyads лъжат доста стабилно

@ Diva - това, че твоята самоделка показва по-малко кликове, го наричаш измама ли?! Ти си голям смешник, честно. Ми то, колкото по-сериозна е една рекламна мрежа, толкова по-големи филтри за реални кликове има - IP блок, бот-филтри, кукита и други. Ето, хората ти пишат каква е разликата при адсенс и другите.

Аман от тъпанари, дето бързат да сипят обиди защото не могат да изкарат 20 стотинки....и то в случая по една от малкото читави български фирми в интернет. Айде, ходи гледай биг брадър и люпи семки, докато кликаш по банерите си! Аз лично пожелавам успех и голямо евала на easyads, dir.bg, superhosting и всички качествени български уеб начинания!
 
Re: Easyads лъжат доста стабилно

Re: Easyads лъжат доста стабилно

Detective: Шшш, ало фифата :)

Специално за Изитата да сипеш такива суперлативи... ще ме извиняваш. Да речем, че като можеше човек да си избира, какви банери да си слага на сайта (Easytrader), работата беше ок. Сега (Easyads), при липсата на каквото и да е било таргетиране на рекламата, нещата са мега зле. Не можеш ти да ми шибнеш реклама на космодиск в сайт за хостинг, или пък новите цени на суперхостинг в здравен портал. На запитване от моя страна, защо аджеба стоят по този начин нещата, ми отговориха крайно "компетентно", че така било по-добре и за рекламодатели и за издатели. Явно някой имаше пред себе си лист с един-два шаблонни отговора, защото за по-сложни въпроси получих мълчание насреща.

За обвиненията на Дива не съм си правил труда да правя подобни "замервания" поради простата причина, че не искам да се ядосвам. Няма да се учудя също така, ако за поръчани импресии, на издателите да им се плаща за клик ;)

Та, като ще защитаваш нечия услуга толкова ревностно (явно все пак работиш за тях), би било хубаво да се аргументираш, защо аджеба Изитата са толкова големи и трябва да пребъдат :)

И да, не се заяждам :)
 
Re: Easyads лъжат доста стабилно

Re: Easyads лъжат доста стабилно

И аз ползвам една рекламна мрежа. В повечето време обаче си стои само моята си, алтернативна. И странно, но някъде по малките часове на нощта почва да се врътка тяхна. Много време се чудех какъв може да им е кяра от това да има малко хора онлайн когато показват?! Не съм намерила отговор.
 
Re: Easyads лъжат доста стабилно

Re: Easyads лъжат доста стабилно

Slav, ясно е че работя за тях, както и ти и Diva и всичките сайтове, които им въртим рекламите :)

За избора на банера, не мога да коментирам, понеже не съм ползвал Easytrader и не мога да сравнявам. Познати са ми са ми системи като Адсенс, където нищо не мога да избирам, а тяхното "таргетиране" е истинска илюзия - на сайт за смс-и ми показват игра с върколаци! Така, че като говорим кое е добро и кое лошо, нека сравняваме поне. Иначе излиза, като да отидеш в зоологическата градина и да кажеш - егати тъпия лъв, като не си виждал никога лъв ;)

Относно импресиите и кликовете, такива конспирации на дребно да шиткат кликове за импресии, според мен им хрумва само на истински български измекяри, каквито по форумите има бол. Когато правиш реален бизнес, нещата са различни. Що не отидеш ти при Загорка да им продадеш малко кликове за ипресии, или пък отиди при Порше да размениш малко трабанти за Кайени.

Иначе да си фантазира човек не вреди, стига да не обижда публично, без основание и доказателства големи компании, понеже ще си изпати...мога да предположа, че колегата с тази тема ще се наложи да обяснява доста...а дано го съдят до дупка easyads :D
 
Re: Easyads лъжат доста стабилно

Re: Easyads лъжат доста стабилно

moshenici "изитрейдъри" то е написано в името им
 
Re: Easyads лъжат доста стабилно

Re: Easyads лъжат доста стабилно

А ве Detective тук ти май си най големия смешник и безподобен шут. Тая "самоделка" абсолютно точно отчита всеки един клик по шибаните ви банери. С удоволствие ще чакам "да ме осъдиш" дееба и шута ти измекярски.

А за цъкането по банерите и рекламите селяндуро селски ще ти кажа, че не цъкам въпреки, че нямате никаде клауза като при адсенс, където изрично се забранява кликането по реклами. И много ми е чудно кво правиш ти по такъв тип форуми. Направте си ваше блогче и си пиши там за фирмичката ти колкото си искаш прехвали. Аре пали джапанките и ходи утре да се мазниш на шефа.

Ако някой прояви желание ще публикувам кода на "самоделката" за да може всеки един да си го сложи и да види за какво става въпрос всъшност.
Специално ще дам инструкции как точно да се инсталира възможно най-подробно - специално за тези които много не разбират.

Дразни още селяндурче - едно ще ти кажа: само по лошо за вас може да стане от селските ти нагли коментари.
И ако има интерес ще го публикувам където ми падне - СПЕЦИАЛНО ЗА ТЕБ затова че си отваряш устата точно там където не трябва при положение, че сте доста наакани.

А между другото забравих - никъде не съм прочел и никой не ми е казал за вашите "IP блок, бот-филтри, кукита и други" тъпотии, когато съм сключвал договора. Сключил съм договор за клик бе ГОВЕДО РОДОПСКО, а не за тъпите ти бот-филтри ве смешник.

И ако си мислите, че някой ще ви върти десетки хиляди импресии на ден на пепси, бира арияна и фанта портокал за жълти стотинки(0,05 % СРТ) жестоко се лъжете. С такава политика /визирам и наглоста ви по форумите/ не знам как ще оцелеете, въпреки че е хубаво да има такива фирми на пазара.
 
Последно редактирано:
Re: Easyads лъжат доста стабилно

Re: Easyads лъжат доста стабилно

@diva

Сбъркал си форума. Тук няма да те търпим да псуваш съфорумците, като каруцар.
 
Последно редактирано:
Re: Easyads лъжат доста стабилно

Re: Easyads лъжат доста стабилно

Предлагам по спокойно да го давате с емоциите. Форума е за споделяне и взаимопомощ.
 
Re: Easyads лъжат доста стабилно

Re: Easyads лъжат доста стабилно

Колеги,

начинът, по който са отправени претенциите към нас е крайно некоректен и не заслужава дори да му обърнем внимание. Въпреки това, в качеството си на отговорни хора, занимаващи се със сериозен бизнес, ще отговорим официално във форума.

Изпратената кореспонденция от потребител Diva (по изявленията можем катгорично да съдим, че става дума за този конкретен имейл) е на 13 април 2010 г. в 15:25 ч. Смятаме, че е напълно логично да се очаква отговор от нас в рамките на 24 часа, дори в рамките на 48 часа. Още повече, че имаме изградена система за поддръжка, в която би следвало да се отправят запитавания на регистрирани потребители.

По повод разлика между отчетените кликове – всеки наш потребител се съгласява с данните от нашата система и отчетност, която съблюдава редица показатели, като: IP блокиран на кликове, отсяване на кликове от ботове на търсачки и други международни стандартни за отчитането на валиден клик. Спецификата на нашия бизнес е твърде сложна, за да се твърди, че някой отчита 100% валидни кликове и отсява точния брой невалидни. Може да се каже, че ние сме водеща фирма в това отношение, технически сме достатъчно компетентни и правим оптималното. Все пак и нашите доходи зависят пред всичко от правилното отброяване на всеки клик.

По повод на CTR-а от нашите реклами – средно за платформата той е 0.07%, като зависи силно от рекламната позиция и варира, достигай до 0.30 - 0.40 % при някои сайтове.

По повод наличието на неплатими кликове, както и показването на по-малко реклами вечер – платформата ни работи до изчерпване на наличностите, което означава, че след 00.00 часа всички кампании стартират с максимален бюджет и работят до изчерпване. Затова към края на деня е възможно показването на социални реклами, които са неплатени. При пълна натовареност на платформата, социални реклами не се показват. Всеки издател има възможност да постави алтернативен код, ако не желае след изчерпване на платените реклами да се показват социални.

Смятам, че на потребителите на този форум, както и в интернет бранша са достатъчно известни услугите ни и всеки от вас може да се предположи, че подобна история и репутация се гради с години, много усилия, коректност, компетентност и професионализъм. Жалко е, когато с едно единствено зловредно и необмислено изказване поставя под съмнение труда на толкова хора.

С колегите, изпратили имейла и които публикуваха тази тема имаме пълно разбирателство и ще пренебрегнем този спор, за да продължим да работим съвместно в бъдеще. Ще се въздържим от юридически действия в този конкретен случай, като очакваме публично да се извинят за категоризацията си. Търпим критики, но не и несправедливи обвинения и обиди.

Екип на EasyAds.bg

Цитирам имейла, получен поддръжката ни:

Първо искам да ви кажа да си приспаднете 15-на клика за днес, тъй
като слагах мой брояч за кликовете по вашите банери и се наложи да
кликам, докато правих тестовете.

От известно време бях сложил брояч на вашите кликове по банерите за
да видя дали правилно отчита вашият брояч. Този брояч, който го бях
сложил обаче не работеше с всички браузери, най вече с IE6 и IE7.
Общо взето това, което показваше вашият брояч съвпадаше с моя.

Вчера обаче го ъпгрейднах да работи с всички браузери и засега
информацията се различава коренно от вашият брояч.

Към момента 15:12, 13.04.2010г. моят брояч отчита 44(26 к. от банера на
хедъра, 16 к. от банера на снимките на обявите и 2 к. от банера при
преглед на обява), а вашият 30 клика,
считано след 00:00:00 часа на 13.04.2010 г.

Ако има кликове, които не плащате моля да ме уведомите, както и
причината за това.
 
Последно редактирано:
Re: Easyads лъжат доста стабилно

Re: Easyads лъжат доста стабилно

Аз смятам, че EasyAds/Easytrader постъпват и отчитат доста коректно. За български сайтове определено са по-добри от Google AdSense. Като отношение - за повече от година никакъв проблем няма.

И да не забравяме другата гледна точка: ако искаме да си купим реклама, няма ли да искаме филтри за невалидни,фалшиви и т.н. кликове? да помислим реално все пак :)
 
Re: Easyads лъжат доста стабилно

Re: Easyads лъжат доста стабилно

Здравейте,
давам ви положителна точка единствено защото наистина се радвам когато някоя фирма официално даде изявление при проблем...

Общо взето нямам наблюдения върху системата ви и не смея да твърдя дали сте мошеници или не, но факт е, че все още имате доста малко рекламодатели, което ограничава нас при избора дали да ползваме вашата система или не.

Относно другото смятам, че наистина има доста показатели по които се разбира доколко един клик е реален или не.

Все пак ще кажа, че Томов е прав - всички броячи имат разминавания и за съжаление няма система която да отчита 100% вярно кликовете, така, че друг път преди да се оплаквате е хубаво да четете с какво се съгласявате, понеже съм 100% сигурен, че доста голям процент от хората не си правят труда да четат правилата за ползване.

Относно юридическите действия, не виждам причина да се притеснявате от подронване на авторитета, понеже всяка фирма си гради авторитета сама и съответно за всеки един потребител е различен ( винаги има недоволни, особено когато става дума за пари ;) ).

Пожелавам ви занапред да имате още повече рекламодатели и най-вече повече професионален успех.
 
Re: Easyads лъжат доста стабилно

Re: Easyads лъжат доста стабилно

Аз имам въпрос към EasyAds, който е свързан с още бившата "Ийзитрейдър".
Както знаете, при неналична за изпращане (под 100$) сума натрупана в АдСенс, при приключването на всяка календарна година, сумата се изпраща задължително. Така или иначе хората са си платили за тази реклама.
В случая ми е интересно, защо и EasyTrader не процедират така, при положение, че края на миналата година, имах натрупани около 20-30лв (не ми е за парите изобщо), но ни кост ни вест от тях. В кой джоб са отишли, нито какво се е случило, дали са върнати и т.н.
Как процедирате при сегашната си нова платформа (и фирма)?
Бих се радвал ако отговорите на този въпрос тук, за да може всички ваши клиенти да знаят!
 
Re: Easyads лъжат доста стабилно

Re: Easyads лъжат доста стабилно

Евала за изявлението, изключително коректно е по принцип.

Разбирам желанието Ви да се аргументирате, но мисля, че не е добра идея да се публикува кореспонденция с Ваши клиенти публично, без тяхното съгласие.
 
Re: Easyads лъжат доста стабилно

Re: Easyads лъжат доста стабилно

Все пак ще кажа, че Томов е прав - всички броячи имат разминавания и за съжаление няма система която да отчита 100% вярно кликовете, така, че друг път преди да се оплаквате е хубаво да четете с какво се съгласявате, понеже съм 100% сигурен, че доста голям процент от хората не си правят труда да четат правилата за ползване.

Темата за различно засичане на кликове от различни системи вече сме я дъвкали: http://www.webmasterbg.org/showthread.php?t=6811

Нормално е да има разлики.
 
Статус
Not open for further replies.

Горе