SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

WordPress 3.0 RC1

Re: WordPress 3.0 RC1

Ето и отличителните новостите според мен, за тези които не ги следят:

Multi-Site
- Няма вече WordPress Mu версия, а възможностите му са добавени във WordPress 3.0. Дава възможност да създавате неограничен брой блогове, като използвате единствена инсталация на WordPress.

Menus Panel - 100% контрол над менютата.

Custom Post Typе - Вече е по-лесно да направите сайт-каталог за филми да речем

New Default Theme - Нова дефолт тема наречена Twenty Ten (2010)

Header Customization - Възможност за смяна header снимка, без да се налага редакция на темата (ако е включена от тема)

Background Customization - Възможност за смяна background, без да се налага редакция на темата (ако е включена от тема)
 
Последно редактирано:
Re: WordPress 3.0 RC1

Все още е подлежи на тестове, но това са финалните крачки към обявяване на финалната стабилна версия. Пускат я основно за да се тества от потребителите, за да се сравни дали има проблем с някой добавки и теми и евентуално да се уведомят собствениците, за да поправят проблема :)

Само не съм съвсем сигурен, каква точно е функцията на мултисайт? С 1 инсталация ще мога да управлявам всичките други които имам или?! Някой може ли да поясни?
 
Re: WordPress 3.0 RC1

@ivo.apostolov благодаря ти.

Не е каквото ми се искаше, но се надявам да влезе в употреба. Някой от функциите които са нововъведения, биха били полезни в някой ситуации, но смятам да изчакам известно време. Поне докато пуснат официална стабилна версия ;)
 
Re: WordPress 3.0 RC1

@Virosss Баш това, което си мислеш е ;)

Някои примери:

Имаш инсталация на WP на адрес: domain.com
Може да създадеш различни и без ограничения блогове, като адресите им са от рода на: domain.com/blog1, domain.com/myblog, ...

Може да създадеш различни и без ограничения блогове, като адресите им са от рода на: blog1.domain.com, myblog.domain.com, ... (може да е нужно да пипнеш по хостинг настройките)

И върха на сладоледа: Може да си добавиш неограничен брой различни домейни: domain1.com, otherdomain.com, ... Но тук със сигурност е нужна донастройка на сървъра. Не съм сигурен дали е възможно на шеръд.

Ако потърсите още от сега може да намерите упътвания и туториали как се настройват, но съм сигурен, че след официалната реализация ще се появят и още. Със сигурност ще има плъгини, има ги още от сега но незнам до колко работят.

WP 3.0 Rocks ;D
 
Re: WordPress 3.0 RC1

Това за многото блогове с една инсталация е интересна идея, която отдавна я има при другите системи. Ако е това, за което си мисля, значи с минимални усилия всеки паркиран домейн към хостинга ще може да става независим блог. Няма да има нужда от addon домейни (не че сега има) и доста ще подразнят някои компании.

Обаче ако решиш да отделяш някой блог на отделен хостинг става трудно :)
 
Re: WordPress 3.0 RC1

Иво май най-добре ме разбра какво имах предвид ;) Щеше да е готино от 1 админ панел да можеш да правиш всичко и по другите сайтове, макар, че в някой случаи може и да е доста кофти тръпка ако ти хакнат единия блог ще има голяма опасност да го отнесат и другите....
 
Re: WordPress 3.0 RC1

Не точно, всеки един такъв под-сайт си се управлява от собствен админ панел. А не централизирано както е при мултисайтовете в Друпал.

Иво, точно от един админ панел си управляваш всичките сайтове. Има си ниво на достъп Суперадмин.
 
Re: WordPress 3.0 RC1

Иво, точно от един админ панел си управляваш всичките сайтове. Има си ниво на достъп Суперадмин.

Както казах по-горе, моля да бъда извинен ако аз не съм го разбрал както трябва.
 
Re: WordPress 3.0 RC1

Както казах по-горе, моля да бъда извинен ако аз не съм го разбрал както трябва.

Спокойно, все пак не може човек да знае всичко, а и темата е именно затова, всеки да сподели какво знае и да разберем наистина за какво иде реч ;)

Аз предположих, че ще е нещо от този сорт, първо защото основно това е идеята на multisite и второ, понеже забелязах, че масово се ползват разни софтуери и добавки, за по-лесното писане на статии чрез XML-RPC.
 

Горе