SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

рязък спад на трафика от Г

Re: рязък спад на трафика от Г

Ако нямате спад в трафика, не мисля, че трябва да се вълнувате колко бързо ви индексира новото съдържание.

Така е, но имаме :)
Някой може ли да ми обясни защо става така?

Пускам една новинка преди час.
След още 30-ина минути пускам и друга.
Веднага след пускането на втората проверих за нея и се оказа, че е индексирана във форума на секундата и вече е достъпна за търсене.
За сметка на това, другата новина, която бях пуснал преди повече от 30 минути не е индексирана...
Има я като линкове към социалки, където я пуснах, но не и към мен за разлика от втората...
 
Re: рязък спад на трафика от Г

И Aaron Wall по въпроса за бъг-а :)http://www.seobook.com/ho-ho-ho-go-google-go
В моя случай падът не беше заради спад на индексираните страници, а 50-тина от топ ключовите ми думи имаха спад в СЕРП-а.

Като чета, проблемът на бобидиджитал е сходен с моя, докато на останалите в темата е случая със спад на индексираните страници.
 
Re: рязък спад на трафика от Г

При мен проблемът е по-всеобхватен...

Спад в Яху БЛ според wms-tools:

Date Count
24.10.2010 23'558
23.10.2010 23'251
22.10.2010 22'980
21.10.2010 22'666
20.10.2010 80'850
19.10.2010 77'277
18.10.2010 77'628
17.10.2010 76'104

Дайте някакъв сълюшън?
 
Re: рязък спад на трафика от Г

същите симптоми забелязахме в един от нашите сайтове (където не може и да става дума за дублирано съдържание), точно на 22.10. предполагам, че е заради някаква игра на гугъл алгоритмаджиите. дайте му седмица-две и сигурно отново ще възстановите позиции. подобна история имаше точно преди 2 години, отново през октомври.

гугъл денс, а? :)
 
Re: рязък спад на трафика от Г

И аз имам подобен проблем. В петак трафика намаля драстично. От 4500 на 800 като по сайта не са правени никакви промени.
 
Re: рязък спад на трафика от Г

Съчетано със странен пик в трафика на 2 други мои сайта, за които няма никаква логика да получават посещаемост.

Иначе при мен проблемът се задълбочава. Да се надяваме, че ще го оправят :)
 
Re: рязък спад на трафика от Г

В моят сайт използван система от тагове (Думи от популярни търсения които са линк към страница извеждаща резултати от тъсенето по тези думи). Може ли проблема да е в тях. Ползвате ли тагове на вашите сайтове и ако ползвате колко са на брой ????
 
Re: рязък спад на трафика от Г

В последните седмици една от промените в Гугъл алгоритъма е да се "режат" автоматично генерирани страници като тагове, архиви (ВП), търсения и тем подобни. Дори Ранд спомена нещо подобно в мастер класа.

При теб виждам близо 5к такива страници, които явно са отишли в съплементала, но пък заемат място за "полезни" страници, които няма как да отидат в индекса, заради кофтито страници. Лично аз бих им сложил noindex или да ги редиректна към главната.
 
Re: рязък спад на трафика от Г

В последните седмици една от промените в Гугъл алгоритъма е да се "режат" автоматично генерирани страници като тагове, архиви (ВП), търсения и тем подобни. Дори Ранд спомена нещо подобно в мастер класа
.

Добре де, ако това което казваш е вярно, то Г. мери с различен аршин както съдията снощи на мача с цска :), тъй като знам поне един сайт в неговата тематика, който има 100% генерирани страници с тагове, с 90% еднакво съдържание на страниците, и човека даже се е възползвал от "перфектния нов алгоритъм", тъй като на чичо Г. явно много му харесват идиотски сайтове и е препратил трафик от нормални сайтове към тях :)

В неговия сайт със сигурност има много полезна информация, кво като е с тагове, това само улеснява потребителите.

Така е като няма конкуренция в БГ, Г. си прави точно квото си иска,"голяма работа, че с новия ми алгоритъм съм подпомогнал идиотските сайтове" :):):)
 
Re: рязък спад на трафика от Г

@bgkulinar's благодаря за жокера, имах и аз такова съмнение (за това съм ги махнал тия неща), но както казва krapo 99% процента от сайтовете за обяви го ползват това нещо. също така специално за този сайт трафика си беше голям преди да ги сложа тия неща и много съм внимавал как ги слагам защото принципно е забранено от гайлайна.

благодаря още веднъж.
 
Re: рязък спад на трафика от Г

За съжаление Г. винаги харесва неподходящите разположения, но по чуждите сайтове. Собствените почти винаги ги ловят филтрите :).

Да не забравяме и дублираното съдържание, както някой беше писал по-горе, не само на собствения сайт, но и на много други.
 
Re: рязък спад на трафика от Г

около 19.00 на 18.11.2010, Гугъл възстанови трафика към моите сайтове, за които на 21.10 беше намалил с над 60%.. просто отчитам движение по тази тема :) да видим до кога...
 

Горе