SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

БГ Сайт на журито :)

ivo.apostolov

Неразбиращ
Тази година само 8 от сайтовете в конкурса BG SITE са направени от журито.
Направо си е похвално :)
Като добавим, че има 1-2, които не работят съвсем както трябва, то конкурса определено се развива :)

Тая година е малко кофти за тях, защото някой са в една и съща категория и няма да могат да спечелят едновременно. Въпреки това сигурно ще има други поощрителни награди :)
 
Последно редактирано:
Re: БГ Сайт на журито :)

А представи си какво ще е след още 10 години :)

Тогава може би и блогвете в категория личен блог няма да се награждават само заради контента и заради това, че 8000 деца те линкват. :)
 
Re: БГ Сайт на журито :)

За Иво всичко е корупция и конспирации ;)

Само че когато е прав е прав... този път дори и аз съм съгласен на 100% с него. И дори се изказвам като абсолютно незаинтересована страна... в смисъл не участвам. Аз този конкурс от години съм го признал за пълен ташак и абсолютна ебавка с участниците.
 
Re: БГ Сайт на журито :)

Винаги е било така на този конкурс, така и ще бъде.
Отдавна не съм виждала един честен конкурс с награди, без шуробаджанащина и корупции...
 
Re: БГ Сайт на журито :)

А, този на предприемача?

Там още нищо не се е случило. Надявам се да бъде изключение от останалите и да бъде честен!
Тепърва предстои да разберем :)
 
Re: БГ Сайт на журито :)

Добре де аз ли не мога да разбера нещо ... ето какво каза победителя в интервю:
Ако трябва да бъда честен не съм. От гледна точка на изработка един phpBB форум не е кой знае какво – инсталира се за 5 минути. Вярно е, че съм добавил доста неща в него, но това не може да се сравнява с изработката на един динамичен сайт например.
Става въпрос за това чудо: http://forum.flowersnet.info/
С моите извинения но аз в моя форум не съм добавил доста наща, а направо близо около 100-на мода (няма да ги изпбоявам).
Да да се пусна ли и аз с моя форум питам аз .... е не съм член на журито де.

Интересното е че таксата за участие на САЙТ (никъде не пише ФОРУМ) е 100-тарка. Аз не претендирам да съм голяма работа като webmaster, даже почти нищо не знам, но .... да спечели един форум .... при това наистина се инсталира не за 5 а за 2 мин.
 
Последно редактирано:
Re: БГ Сайт на журито :)

Сега видях .... победителя в категория "Личен Сайт" за 2001 ва - http://asterix.info.bg/ го познавам лично.
Не мисля че е бил член на журито като е спечелил.

еее чакай 2001 още нямаше толкова бизнес...
А иначе въпросния форум който спечели... ми и те едва ли са платили (мисля те спечелиха на публиката наградата), но като цяло конкурса е кофти замислен, кофти организиран и мирише лошо. Което пък от своя страна скапва бранша.
И най-жалкото е, че той се скапва от най-големите участници в него. Не знам как не са го проумели до сега.
 
Re: БГ Сайт на журито :)

Аз съм Админа на онова чудо http://forum.flowersnet.info.

Първо да ви кажа, че не съм член на журито и не познавам никой от организаторите на този конкурс. Участвах единствено с цел популяризиране на форума, който действам през свободното си време. Даже нямах възможност да отида да си взема наградата, а интервюто пратих по пощата. И в това интервю недвусмислено казах, че формата само с гласуване на публиката не е удачен, защото по никакъв начин не се отчита труда, вложен от дизайнерите. Това е смисъла на извадката от интервюто, цитирана в мнението на Botzo. Иначе не броя на модификациите правят форумите успешни или не, а съдържанието и участниците в тях.
Тази година участвам със сайта http://flowersnet.info и както и миналата година си платих таксата.

Не знам Иво какво се е захванал с форума и какво толкова му боде очите. И на други места из Нета прочетох подобни изказвания по наш адрес и не мисля, че е прав. Не участвам в тези конкурси да си трупам статуетки, а за да си популяризирам сайта и форума. Не омаловажавам труда на никой и не смятам, че трябва да се чувствам неудобно, че има хора, които харесват това което правя. В края на краищата това е гласуване на публиката и който успее да си мобилизира хората печели. И странно защо обикновено преценката на жури и публика се разминават напълно.

Участвах и в Българските награди за уеб, но там направо се осраха нещата. Имаше категория Форуми и се явихме само аз и майките. Което за мен беше много странно. И там си платих таксата от 120лв, но поне ми върнаха парите. А парите за таксите, както и за сървъра си ги събираме членовете на форума.

Поздрави
 
Re: БГ Сайт на журито :)

Участвах и в Българските награди за уеб, но там направо се осраха нещата. Имаше категория Форуми и се явихме само аз и майките. Което за мен беше много странно. И там си платих таксата от 120лв, но поне ми върнаха парите. А парите за таксите, както и за сървъра си ги събираме членовете на форума.
A, на мен ми е странно защо изобщо не се появихте, за да защитите концепцията си. Не че конкурсът беше кой знай какво, но как очакваш печалба от тотото като не си пуснал фиш?
 
Re: БГ Сайт на журито :)

Защо са ти върнали парите?
Били сте само вие и бгмама ли? И категорията от отпаднала от конкурса?

Не мога да го повярвам направо :)
Има толкова много големи български форуми
 
Re: БГ Сайт на журито :)

Били сте само вие и бгмама ли? И категорията от отпаднала от конкурса?
Само те се бяха регнали и платили таксата. Но журито не даде награда, защото нито един от претендентите не се появи, за да защити концепцията на сайта си.
 
Re: БГ Сайт на журито :)

Жалко е да се слуша това, но за съжаление си е така.
В БГ е тъй и тъй ще бъде.
 
Re: БГ Сайт на журито :)

За Български награди за уеб разбрах от нарочен мейл от хостинга ми. Това състезание си беше полунелегално. А и да бяхме отишли нали се сещате колко тъпо се получава - два форума се борят за какво? То да кажеш, че няма форуми в БГ. Срамно беше и безсмислено такова участие.
 
Re: БГ Сайт на журито :)

bimbargo, за Вашия сайт за нищо не съм се хванал специално. Решили сте, участвали сте, спечелили сте, такива са правилата. Евалата.

Ама защо правилата са такива, защо всяка година журито участва с една камара сайтове (понякога незавършени), и защо неизменно печелят точно тези сайтове остава загадка.

Аз лично не участвам, защото журито по начина по който е сформирано е кофти (нищо лично към никого от него, от хората които познавам всичките са свестни), а целия конкурс адски непрозрачен и мирише. Лошо при това.
 
Re: БГ Сайт на журито :)

Тази година доста се изложиха "БГ Сайт".
Първото което ми направи най-лошо впечалтение е обявеният краен срок първоначално (30 Септември), след което се регистрирахме на 29ти. Тогава общо бяхме 5 (номинират се 3) сайта в раздел "Социални мрежи" - zamamaimen, spodeli.me, bglov.com, campus.bg и pixto.bg. След това срокът незнайно защо го удължиха до 9 Октомври. Постепенно се добавиха следващите сайтове:
bgstar.eu, moetodete.bg. Изненадващо обаче, срокът без да са обявили те продължава до 13 Октомври и са добавени: brum4a.com, bebealbum.bg и seemybulgaria.net

Интересното идва с номинациите за категорията: brum4a.com, zamamaimen.bg, moetodete.bg и spodeli.me

Коментарът е излишен :confused:
 
Re: БГ Сайт на журито :)

Победителите: НЯМА НИКАКВА КОРУПЦИЯ
ПИБ - вече не знам за коя година Netage печелят за тоя сайт. Съвсем случайно Netage са и в журито. В тая категория обаче е и единствения сайт на ASP, който микромеките наградиха, фарс.

mykithcen.bg - не знам кой го е правил, но някак много ми прилича на ICYGEN. Вероятно греша.

client.bg - също ми блъска на ICYGEN.

mtel.bg - тук направо е потресаващо, сайт на има няма 3-4 години е номер 1.

yurukov.net - ?!? без коментар

btv.bg - на фона на другите в категорията, наистина е класа

drebcho.bg - не знам, ОК е, на мен не ми харесва, но нека приемем, че са били обективни. Ама чак пък в две категории, айде стига. Колко струваха наградите?

esky.bg - който предлага билети с надценка, изкарва текстове на полски наляво и надясно :) най-добрия е просто... Колко платиха?

НАП - тия въобще защо харчат нашите пари за да участват?

моетодете.бг - правен е от журито

the39clues.bg - някой от журито отварял ли е това чудо на осем инчов монитор?

Живи и здрави, порното свърши, спестявайте пари за да спечелите награда догодина и Вие.

Само се чудя защо Прайса се забъркват в подобен цирк?!?
 
Последно редактирано:
Re: БГ Сайт на журито :)

Иво невероятно точни коментари за всички сайтове. Аз лично погледнах в http://yurukov.net/blog/ ... то малко смях в залата ама карай.

Аз да предложа нещо ... не знам дали да го направя в отделна тема или тук, не знам как е прието в този форум. Защо и ние не вземем да направим една класация, но на нормални сайтове а не на копирки и блогове и да не се плаща такса за участие нагдара ще измислим както и метода на гласуване.

Как ви се струва, щото това с БГ САЙТ вече много заприличва с последната МИС БГ. Какво ще кажете да пробваме да докажем че не всичко е фарс?
 

Горе