Администратиране във форум

wood

Senior Member
Имам форум базиран на phpBB ...от къде в админ панела мога да задам регистрираните да могат да публикуват линк/подпис след като имат минимум 5 поста.

За: Администратиране във форум

Тестовия ми форум е: 3.0.10 и тъкмо го сложих там. Има проблем, ако се опиташ да го деинсталираш, ама... предполагам искаш да го сложиш, а не да го махаш. :-]
Предполагам, че ще можеш да се справиш с инсталирането на модула? Ако все пак не успееш ето едно ръководство (English) - PhpBB3 MOD: phpBB spam hammer - DP

Виж файлът disable_links_words_spam_0.0.3.zip Download and nJoy! :-]

Сигурно имаш група за постване с одобрение до петия пост, вероятно Новорегистрирани потребители. Ако не, я създай, по скоро я активирай, има я. На тази група от Права-Роли-Потребителски отваряш групата и от Потребителски права таб Мнения слагаш Не на Може да използва сигнатура.

Ами аз инсталирах този мод който ми даде Poltargaista, и зададох от там 5 поста. Ще видя дали ще има ефект. Проблема беше че започнаха да спамат с Xrumer предполагам...само се регистрират и слагат линк....Само един път някакъв беше наблъскал около 100 коментара.
Да се регистрират, няма проблем...но линка вече е проблем за сайта.

Ами инсталирай си ZB BLOCK и ще забравиш за спам и хакери. ( Сега Бгкулинар пак ще ме заяде, че го предлагам. Нищо, той обича. 😀 Който не вярва, нека пита TheCrazyBastard за какво става дума и дали не е доволен. Пък аз пари не искам.)

Да, доволен съм много! Дори не предполагах, че такова чудо съществува, но при мен проблемите със спам спряха от 5-6 новорегистрирани на ден и пускащи теми, без да нямат право сега имам 1 регистриран руснак с турски емейл за 20 дни, който не е пуснал нищо. Препоръчвам го! Но в случая тук въпроса е зададен "как да се постави ограничение за публикуване на линк посредством активността на потребителя" - чисто модераторски въпрос, и първия отговор ви е подвел, че става въпрос за спам въобще.. май .. 🙂

Последно редактирано:

сега имам 1 регистриран руснак с турски емейл за 20 дни, който не е пуснал нищо.
Ако пусне нещо и то е спам, ще те помоля за ЛС с неговите ник, имейл и ІР, за да ги добавя в базата данни. А ако искаш, може и сам да се регистрираш в SFS, да си вземеш лично АРІ, пък аз ще ти дам инструмент за бързо и лесно изпращане без да ходиш в сайта всеки път. 😀 Така хем помагаш на другите, хем защитаваш и себе си.

Да, доволен съм много! Дори не предполагах, че такова чудо съществува, но при мен проблемите със спам спряха от 5-6 новорегистрирани на ден и пускащи теми, без да нямат право сега имам 1 регистриран руснак с турски емейл за 20 дни, който не е пуснал нищо. Препоръчвам го! Но в случая тук въпроса е зададен "как да се постави ограничение за публикуване на линк посредством активността на потребителя" - чисто модераторски въпрос, и първия отговор ви е подвел, че става въпрос за спам въобще.. май .. 🙂

Просто мода се казва Spam Hammer... но то реално... новорегистриран потребител да блъсне линк още от първото си мнение, както и подпис - няма какво друго да е освен спам.
@diabolilc.bg утре или по-късно тази вечер ще ти изпратя един списък с IP-та... може и да ги имаш, но за всеки случай.... :-] А и реално двете нещата вършат различни работи... едното блокира регистрациите на спамери като цяло, другото просто ограничава слагането на линкове. Така пак си трупаш завиден брой нови регистрации, но без излишни ядове и проблеми. ;-)

@diabolilc.bg утре или по-късно тази вечер ще ти изпратя един списък с IP-та... може и да ги имаш, но за всеки случай.... :-] А и реално двете нещата вършат различни работи... едното блокира регистрациите на спамери като цяло, другото просто ограничава слагането на линкове. Така пак си трупаш завиден брой нови регистрации, но без излишни ядове и проблеми. ;-)
Само ІР-та не ми вършат работа. Трябват ми трите неща - ІР, ник и имейл, защото иначе не мога да ги въведа в базата данни. А за другото съм съгласен - добре е да имаш повече възможности за ограничаване на спамерите. Учудвам се, че в рнрвв 3 не са направили това като опция, та пак се използва мод за ограничаване на линковете.

Back
Горе