За: Бан по ключова дума ?
За: Бан по ключова дума ?
Имам един сходен проблем и за да не отварям нова тема продължавам тук, защото нещата са горе-долу подобни.
Веднага след PR ъпдейта, първият сайт от подписа ми вдигна ранк от 3 на 4, което е ок.
Един ден по-късно, PR от 4 стана n/a - нямам обяснение защо. Това е само на индексната страница. Другите вътрешни си имат PR. Същата тази индексна страница не се открива по думите по които е оптимизирана. И не само, че блога ми е паднал по тези думи, а изобщо го няма в индекса. Проверявах с Free monitor for Google - там изобщо не ми вади позиция, а само тире. Иначе вътрешните страници са ок, откриват се по съответните думи. Някакъв бан може би, но само на индексната страница.
Малко тъпо ще прозвучи, но наистина нищо не съм правил. Привърженик съм на изцяло белите методи на оптимизация и понятия като агресивен линкбилдинг отдавна съм ги забравил. В GTW нямам никакви съобщения за проблеми.
А още по-странното е, че същото се случва и на един друг мой сайт:
- една моя директория за статии.
Днес забелязах същият проблем и с него, но разликата в случая е, че за сега той си има PR. Но при търсене на
се показват вътрешните страници, без началната. А позицията на сайта по ключовата дума от началната страница също изчезна от индекса. Другите вътрешни са ок.
Спамърски неща не съм правил и с него.
Някой друг има ли сходен проблем? И някакви идеи как се процедира от тук нататък? До сега не съм имал никакви банове и наказания, защото както казах винаги съм бил привърженик изцяло на white hat методите.
И да вмъкна още нещо - двата сайта са на един и същ споделен хостинг. Не знам дали това има изобщо някакво значение.