Бан по ключова дума ?

katsarov

New member
След последните ъпдейти Гошо a.k.a е решил да ме изхвърли назад само по една ключова дума. Даже не мога да се намеря в първите 10 страници. За щастие обаче по други фрази и думи съм на първо място. При вас случвало ли се е ?

За: Бан по ключова дума ?

Това не е бан
Ако е бан, сайтът няма да е в индекса.
Това са филтри.
Най-често заради заспамен анчор.
Като страда само дадената дума, а по всички други сайтът си е в ТОП-а.
Понякога се хваща и заради sitewide линкове.
Особенно, ако са в голямо количество.

Re: За: Бан по ключова дума ?

В момента и аз забелязвам голямо танцуване. Наближава големият ъпдейт 🙂 Панда КунгФу :evil:
Да, ъпдейтите на гугъл идват заедно с анимационния филм Kung-fu Panda 😀

@SeoLab

Някакви съвети да се върна, или просто трябва да почакам ? 🙂

В момента и аз забелязвам размествания и то през няколко часа. Ще става нещо 🙂 По-добре нищо не прави.

Още веднъж - това е филтър. А когато говорим за филтри, то не е свързано с ъпдейти, панди и "35% промени"

Още веднъж - това е филтър. А когато говорим за филтри, то не е свързано с ъпдейти, панди и "35% промени"
В такива случаи кое е най-подходящото решение според теб ?

За: Re: За: Бан по ключова дума ?

За: Re: За: Бан по ключова дума ?

Да, ъпдейтите на гугъл идват заедно с анимационния филм Kung-fu Panda 😀

@SeoLab

Някакви съвети да се върна, или просто трябва да почакам ? 🙂

Да чакаш, файда няма.
Действай.
Анализирай бековете и взимай мерки.
1) Махане на всички sitewide линкове.
2) Махане на нискокачествените линкове (от заспамени донори или съседство с лоши думи, като виагри, казина, покер и ХХХ ключове, на български или английски.
3) Добавяне на линкове с "разводнени ключове"
4) Слагане на линкове по възможност не от футера, а в тялото на страниците.

Имам един сходен проблем и за да не отварям нова тема продължавам тук, защото нещата са горе-долу подобни.
Веднага след PR ъпдейта, първият сайт от подписа ми вдигна ранк от 3 на 4, което е ок.
Един ден по-късно, PR от 4 стана n/a - нямам обяснение защо. Това е само на индексната страница. Другите вътрешни си имат PR. Същата тази индексна страница не се открива по думите по които е оптимизирана. И не само, че блога ми е паднал по тези думи, а изобщо го няма в индекса. Проверявах с Free monitor for Google - там изобщо не ми вади позиция, а само тире. Иначе вътрешните страници са ок, откриват се по съответните думи. Някакъв бан може би, но само на индексната страница.
Малко тъпо ще прозвучи, но наистина нищо не съм правил. Привърженик съм на изцяло белите методи на оптимизация и понятия като агресивен линкбилдинг отдавна съм ги забравил. В GTW нямам никакви съобщения за проблеми.

А още по-странното е, че същото се случва и на един друг мой сайт:
Код:
http://www.bubole4ka.com
- една моя директория за статии.
Днес забелязах същият проблем и с него, но разликата в случая е, че за сега той си има PR. Но при търсене на
Код:
site:www.bubole4ka.com
се показват вътрешните страници, без началната. А позицията на сайта по ключовата дума от началната страница също изчезна от индекса. Другите вътрешни са ок.
Спамърски неща не съм правил и с него.

Някой друг има ли сходен проблем? И някакви идеи как се процедира от тук нататък? До сега не съм имал никакви банове и наказания, защото както казах винаги съм бил привърженик изцяло на white hat методите.

И да вмъкна още нещо - двата сайта са на един и същ споделен хостинг. Не знам дали това има изобщо някакво значение.

@w1ck3dgam3, по време на последното SEO състезание помня, че беше редиректнал въпросния блог към аквичопа си. Е, няма как да няма последствия от това. Първо правиш permanent redirect, после го махаш. Това си е ясен сигнал към Гугъл за злоупотреба.

• Like
Реакции: Alf

Редиректа го бях направил преди един месец и то само за една седмица. Но не отричам, че няма връзка. Въпреки всичко ми е чудно защо тогава на ъпдейта ми даде по-голям ранк, което е признак, че вървя нагоре, а ден по-късно - ми се забанва индексната страница.
Дори да се съглася с Клокси, за единият сайт - то втория няма никакво основание за това. Там редиректи не е имало.

Колега, и аз бях хванал същият филтър на два от моите сайтове по време на 2 различни Панда ъпдейти, ще ти кажа как се измъкнах, мисля че и на теб ще ти помогне специално за (bubole4ka.com).
Седни и напиши един текст който да сложиш САМО на заглавната страница, и които да не се дублира на никоя от вътрешните, насити го с ключови думи и ги засечи с думата/думите в title (директория за статии).
Тествай и след 4-5 дена очаквам да кажеш какво е станало 😉. Поне при мен се получи и филтрите паднаха.

В момента и аз забелязвам голямо танцуване. Наближава големият ъпдейт 🙂 Панда КунгФу :evil:

Наскоро си търсих хамали, че сменях квартирата в София, и забелязах за подобно танцуване :🙂
Очаквах сайта да е на първо място, знаеш кой 🙂
Но се оказа 5, при положениче, че в OSE е на 1-во място по всички показатели и то с много :scared:
Това филтър ли е ? Не е логично да е така ...

Такова наказание (Филтър) съм виждал само на американски сайтове, на някой случвало ли му се е на български сайт?

Back
Горе