SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Бира, или нещо повече за нея

Re: Бира, или нещо повече за нея

хмел требе да е :)
 
Re: Бира, или нещо повече за нея

Много ми хареса :) Навигацията е добра.

Само ако може да не е толкова ярко червено, мен лично ме изморява, нещо по-убито и бледо??? Също и за форума - той ми е много силно зелен.

Имам срахотна книга за бира, огромен формат с твърди корици, на 1 страница има описание на марка бира и много качествена снимка на бутилката и на чаша. Ако искаш мога да ти я дам да я погледаш :) Макар че ти сигурно си имаш такива книги, щом с това се занимаваш ....
 
Re: Бира, или нещо повече за нея

Благодаря за изказаните мнения!

В интерес на истината аз също не съм много доволен от червения цвят, но такава ми е била идеята, поне в началото :cool: В първия вариант използвах жълто за общия background и един вид бордо зад текста, но белия цвят на шрифта много ми дразнеше очите. Засега съм се спрял на класическия бял фон за текста и мисля че така е по-добре. Принципно цветовете свързващи се с бирата са жълт и зелен. Обмислям и вариант в който червеното да се замени с по-спокойния зелен цвят.
За форума не се притеснявам толкова, тъй като там регистрирания потребител може да избира между няколко цветови варианта.
Иначе Rumi благодаря за предложението, стана ми интересно за коя книга говориш. Имам няколко книги, но точно в голям формат нямам. Ако може дай ми малко повече инфо за нея - заглавие, автор и т.н.
 
Re: Бира, или нещо повече за нея

Това е книгата http://www.amazon.com/Beers-World-C...=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1195454426&sr=1-1

но по корицата не си личи какво има вътре. Сега прочетох мненията в Амазон, има само 2 и не са хубави - нямам идея дали информацията в книгата е вярна, но такива хубави снимки има, че съм я мъкнала през Океана и за малко да имам свръх багаж заради тази и други книги :)

Драсни ми по icq ако искаш да я разгледаш.
 
Re: Бира, или нещо повече за нея

Да постарал си се. Добре.
Ама защо викате на добрата стара биричка "пиво", бе хора.
В моя бар за две години никой не е поискал да пие "пиво", а само залягат над биричка...
 
Re: Бира, или нещо повече за нея

Много добър въпрос, на който обаче няма еднозначен отговор ;) "Пиво" е славянската дума за бира, и е нормално да се е запазила в нашия език. Обратно - "бира" идва от латинското "bibere" (пия). И тъй като според мен, сме много податливи откъм навлизането на чуждици в хубавия ни език, то и "бира" се закотвя трайно тук. Но все пак най-същественото "пиво" си остава. Предполагам че си чувал само за "пивоварна", а не за "бироварна" ;) и сигурно няма и да чуеш. Все пак условно може да се каже че "бира" е по-народно и възприето понятие. Друг е въпросът че масово хората не знаят произхода и значението на думата.
 
Re: Бира, или нещо повече за нея

Виж сега...вярно че народното си е народно, ама не ми звучи нормално на средата на купона, тебе ти се върти езика при опит да си кажеш името и да кряснеш "метни едно пиво".
btw...направи нещо и за хедъра...някак си ония банер горе в дясно, заради който е така окълцан ... не ми допада ;)
И давай бирата/пивото :D
 

Горе