Блог за сайт.

ianis-build

Active member
Здравейте!
Искам да си нправя блог в който да пиша статии с линк към сайта ми (с цел СЕО).
Моля да ми дадете съвет каде ще е по-добре да се качи блога - Като поддомейн, на нов домейн, или в самият сайт.
И дали не е по-добре да не правя блог а да ги пиша в други директории за статии.

Re: Блог за сайт.

Най добре е да си направиш няколко блога. По принцип можеш да си напривиш блог като поддомейн на основния ти сайт, това не пречи, но силата на линка ще бъде много по слаба от колкото например ако е в поддомейн на друг домейн или пък ако е в основен друг домейн. Имай на пред вид, че блоговете трябва да си ги оптимизираш и да придобият някакъв PageRank, в противен случай все едно не си ги пуснал, силта на линковете ще бъде толкова слаба, че дори няма да си заслужава труда, който си вложил в писането на статии.
Бих ти пепоръчал като за начало да пуснеш няколко блога в няколко различни безплатни хостинга, ако не ти се дават пари.

Писането на статии в сайтове, които не са твои също не е проблем, даже е препоръчително стига собственика да ти позволи dofollow линк с анкор по твой избор към твоя сайт(колкото повече толкова по добре). Иначе е губене на време, все едно работиш безплатно за някакви си сайтове 🙂.

Последно редактирано:

Писането на статии в сайтове, които не са твои също не е проблем, даже е препоръчително стига собственика да ти позволи dofollow линк с анкор по твой избор към твоя сайт(колкото повече толкова по добре). Иначе е губене на време, все едно работиш безплатно за някакви си сайтове .

Мерси много.
Maй ще избера този вариянт защото нямам свободно време да оптимизирам и блог камоли 2-3.

Понеже гледам, че доста често задаваш някакви въпроси за оптимизацията, ще ти дам няколко принципни наставления.
Направих ти анализ на бековете, и да ти кажа честно там нещата са ти много зле - общата сила на бековете ти клони към 0.
Ако искаш да постигнеш някакъв успех трябва сериозно да обърнеш внимание на бековете, в противен случай няма да постигнеш кой знае какви резултати. Понеже съм сигурен, че няма от къде да получиш качествени бекове без да са платени, ще ти препоръчам варианта с твои блогове-сателити, само че не 2-3, а колкото можеш да си позволиш финансово, разбира се всеки трябва да е с уникално съдържание. След като си направиш блог го мини на автомат през руска база с директории, мисля че някой във форума предлагаше такава услуга за оклоло 100-на лева. С това всеки един твой блог ще придобие ПР1-2, и ще успееш да постигнеш наистина някакви по сериозни резултати.

В противен случай ще се въртиш на едно място и няма да постигнеш почти нищо.

ако съм на твое място, задължително ще сложа блог към сайта ми, в никакъв случай на поддомейн (поддомейна за Г. е отделен сайт), а на основния домейн, да кажем в директория блог на сайта.
В момента ти имаш нещо подобно на блог - визирам меню съвети, но там нещо не е ОК с темата и е дразнещо поне за мен промяната, аз лично бих използвал 1:1 основната тема на сайта, а не така изместено настрани както е в съвети.
Пиши статии в блога по темата на сайта, но важното е доброто линкване от статийте в блога към основните ти продукти - във вътрешния линк билдинг, както и при външния важи принципа: колкото повече толкова повече 😉

Един руски SEO хакер беше казал нещо от сорта: ако не направиш добре onsite SEO оптимизацията ще трябва да плащаш доста повече пари за offsite оптимизация 🙂

Пускай редовно нови материали в блога ... Г. много обича релативен fresh meat ...
по принцип домейна ти е много нов, няма и 6 месеца и е нормално да буксуваш още известно време в пясъчника

Последно редактирано:

стига собственика да ти позволи dofollow линк с анкор по твой избор към твоя сайт(колкото повече толкова по добре). Иначе е губене на време, все едно работиш безплатно за някакви си сайтове 🙂.

Не е точно така...

Съвет от мен:
1. Блог на под-директория с дълбоки връзки към основният сайт.
2. Статии в директории за статии с връзки и към блога (дийп линкс - към определени статии, а не към заглавната на блога), както и към самия основен сайт.
3. Направи блога си професионално-развлекателен (ако е възможно), тоест недей да пишеш само представяния на продуктите и услугите, за да имаш и натурални линкове към него (примерно от разни форуми - секцията като чат тук).

Абе, ако правиш блог, прави го, за да те четат хората, а не толкова за линкове, SEO и т.н. Ако ще го правиш само за последното, по-добре си вземи отделен/ни домейн/и и си прави сателитки.

Абе, ако правиш блог, прави го, за да те четат хората, а не толкова за линкове, SEO и т.н. Ако ще го правиш само за последното, по-добре си вземи отделен/ни домейн/и и си прави сателитки.

Е и аз точно това му предложих. Нещо не го виждам човека в ролята на писар да пише някакви си статии постояно с цел хората да ги четат. Това е фирмен сайт, който го интересуват точно определена група хора - такива, които биха се обърнали към него за услуга. "Добавяйте интересно съдържание" е доста изтъркано, ти например като даваш такива съвети защо нямаш такова съдържание в твоя сайт например ?
Човека се интересува единствено как да се изкачи на по-предни позиции за точно определени думи в серпа, и целта му в никакъв случай не е да влизат разни читатели на статии. Най добрия вариант за това пак ще се повторя е бекове от сайтове с тематично съдържание и висок ПР, тъй като ще го направи веднъж и няма да се занимава всекидневно с каквото и да е писане. Това естествено не означава, че добавянето на съдържание в сайта му е не е полезно, но за тази цел според мен трябва да отвори ново работно място 🙂, и мисля че кампания с адуардс ще му излезе по евтино.

В крайна сметка всеки търси варианти да излезе в по предни позиции с колкото се може по-малко труд и средства. Ако се вслушва в подобни съвети като за постояно добаваяне на интересно съдържание, разтръбявано от Г. то в случая човека по скоро ще се откаже от каквато и да е оптимизация ( а може би това ви е целта а - да се обърне към вас и да му вземете паричките за сео 🙂). Има доста варианти за бързо покачване в серпа, които в никакъв случай не са свързани с това "постоянно писане", но това е друга тема.

Последно редактирано:

Човека не е писар, човека е строител.

Гледайки сайта, цял ден виси по покриви.
Много плюсове ще има, ако започне да снима всеки обект и да го качва в блога с малко пояснение за всяка от стъпките.
Говоря за снимки от този тип http://goo.gl/6hQh8

Безплатно и много лесно.

Оттук нататък:
  • ще има много! наистина необходима информация за потребителите
  • автоматично това води до линкбайт по направисам.бг сайтове и други
И ще тръгнат нещата.

Това, как ще направи блог и на какъв под/домейн, е дребна работа.

@myth - алоу? къде видя да съм писал за "постоянно добавяне на съдържание", или пък за "добавяне на интересно съдържание" и други неща, които описваш. Приемам възражения, ако единствено цитата на моето мнение е бил някаква грешка.

За да приключа сказките - нито имам клиенти за сео, нито ще имам, нито се конкурирам с някого в този бизнес (което е различно от конкуренция в SERP).

Като цяло в подобен тип въпроси, винаги бих дал просто отговор: Ако си направиш корпоративен блог, искаш ли хората да добият впечатления за фирмата ти от него и да си извадят изводи що за работа вършиш, на база написаното в блога? Ако отговора е ДА - направи си блог. Ако отговора е НЕ - направи си сателити. Това е.

Здравейте!
Благодарен съм на всички за съветите но наистина нямам много време да се занимавам със сайта даже някои страници са със стария дизайн затова и пиша чак сега.
Заинатил съм се да го изкача сайта и затова си мъкна кръста сам иначе сайта засега се класира горе-доле добре (по важни думи са ми Ремонт на покриви и Remont na pokrivi) както се вижда на снимката (пренареждане на керемиди съм на 7-ма позиция нищо че инструмента показва 14. и по други думи съм 2-3 позиции по-напред)
просто беше иззейнал малко и затова и пуснах темата но явно сайта е все още много млад и затова се получава така.
Смятам да съвети да го направя блог на сайта.
Мерси много на всички!
img1.JPG

Последно редактирано:

Back
Горе