SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Брояч за сваляне на файл

akropol

New member
??? Здравейте, отново имам нужда от помощ. Искам да сложа брояч, който да ми показва колко пъти е свален даден файл. Можете ли да ми помогнете?
 
Re: Брояч за сваляне на файл

Линкваш към файла по следния начин:
1. Правиш си 1 php/asp/каквото искаш файлче, в него пишеш 3 реда код, който отваря един текстов файл и прави +1 всеки път.
2. Най-долу в това файлче правиш редирект към файла :)

Другото е да ползваш awstats ;)
 
Re: Брояч за сваляне на файл

Да, направи файла да се сваля през php script, който да ги брои (ония скриптове, дето викат кликни тук или чакай 5 секунди да ти се свали файла автоматично и показват реклами) или пък сложи където е линка за даунлоуд onclick="някаква AJAX функция, която го прави", но така трябва или да забраниш директния даунлоуд с .htaccess или да преглътнеш, че отброяването няма да е 100% вярно. Ако искаш на 100% правилно отброяване, трябва да си ровиш из access log-а на Apache-то и да броиш колко пъти е зареждан тоя адрес.

Поздрави
 
Re: Брояч за сваляне на файл

Не би трябвало да работи, защото няма да е зареден джаваскрипта на този файл. Освен да слагат хендлери на всеки линк и да следи накъде екзитва, но това ми се струва твърде перверзно за един брояч, бил то и на Гугъл.
 
Re: Брояч за сваляне на файл

georgimateev, до сега не съм видял точен метод за отчитане дали някой файл е свален на 100%, или е само пуснат да се сваля и след това е спрян...
За да знаеш това трябва да знаеш достъпа до файла от кое IP е било и колко точно трафик е генерирано в тази насока, след това да сравниш трафика по съответния IP и така... Общо взето до сега не съм го виждал на 100% вярно това задание ;)
 
Re: Брояч за сваляне на файл

Има отчитане на достъп до файла, което 100% от хората го смятат за сваляне ;)
Това е ;)
Освен raw access log-а друго не може да ти даде представа какво се е случило до 100% :)
 
Re: Брояч за сваляне на файл

Еми точно де. В Access Log-а на Apache ги има тия неща. Инак awstat-а мисля, че показваше тия неща. Спомням си още като бях на goto.bg, че някой ми беше цедил от трафика и го бях скивал кой е и кой файл сваля по милион пъти, както и всяка заявка колко трафик е генерирала.
 

Горе