Брояч за сваляне на файл

akropol

New member
??? Здравейте, отново имам нужда от помощ. Искам да сложа брояч, който да ми показва колко пъти е свален даден файл. Можете ли да ми помогнете?

Re: Брояч за сваляне на файл

Линкваш към файла по следния начин:
1. Правиш си 1 php/asp/каквото искаш файлче, в него пишеш 3 реда код, който отваря един текстов файл и прави +1 всеки път.
2. Най-долу в това файлче правиш редирект към файла 🙂

Другото е да ползваш awstats 😉

Да, направи файла да се сваля през php script, който да ги брои (ония скриптове, дето викат кликни тук или чакай 5 секунди да ти се свали файла автоматично и показват реклами) или пък сложи където е линка за даунлоуд onclick="някаква AJAX функция, която го прави", но така трябва или да забраниш директния даунлоуд с .htaccess или да преглътнеш, че отброяването няма да е 100% вярно. Ако искаш на 100% правилно отброяване, трябва да си ровиш из access log-а на Apache-то и да броиш колко пъти е зареждан тоя адрес.

Поздрави

Не би трябвало да работи, защото няма да е зареден джаваскрипта на този файл. Освен да слагат хендлери на всеки линк и да следи накъде екзитва, но това ми се струва твърде перверзно за един брояч, бил то и на Гугъл.

georgimateev, до сега не съм видял точен метод за отчитане дали някой файл е свален на 100%, или е само пуснат да се сваля и след това е спрян...
За да знаеш това трябва да знаеш достъпа до файла от кое IP е било и колко точно трафик е генерирано в тази насока, след това да сравниш трафика по съответния IP и така... Общо взето до сега не съм го виждал на 100% вярно това задание 😉

Има отчитане на достъп до файла, което 100% от хората го смятат за сваляне 😉
Това е 😉
Освен raw access log-а друго не може да ти даде представа какво се е случило до 100% 🙂

Еми точно де. В Access Log-а на Apache ги има тия неща. Инак awstat-а мисля, че показваше тия неща. Спомням си още като бях на goto.bg, че някой ми беше цедил от трафика и го бях скивал кой е и кой файл сваля по милион пъти, както и всяка заявка колко трафик е генерирала.

Back
Горе