Бързо индексиране

tovidebne

New member
как да "накарам" Г. да ме индексира бързо?!
въпроса може и да звучи риторичен, но мен вече ме побъркава.
въпреки, че бота минава често не индексира съдържанието(което е уникално). индексира "само" един път на ден. на същото IP имам друг сайт(6 год. домейн), със същия темплейт и структура(разликата между двата сайт е само езика) и го индексира 1-2 мин след добавяне на статия.
събмит по социалките не помага, рсс емисийте също(дори пречат).
домейна е нов и по всяка вероятност това е причината. може би с времето ще се "оправи". а дотогава?!

Re: Бързо индексиране

Опитай конкретно със социалката piron.bg, ако не си. Ефектът, поне при мен, дори за нови сайтове е много приятен - след 10 мин. всичко е в индекса.

смятай 🙂 как се правило. някой пуска тема тук с въпрос, другите си правят по техните сайтове/форуми същата тема само, че "HOWTO" и пускат линк към нея.
и т'ва ако не му се вика "HELPSPAM" 🙂)

смятай 🙂 как се правило. някой пуска тема тук с въпрос, другите си правят по техните сайтове/форуми същата тема само, че "HOWTO" и пускат линк към нея.
и т'ва ако не му се вика "HELPSPAM" 🙂)

като на война ... всички методи са разрешени 🙂
разбира се, съвета на #3dweb за добавяне на сайта в Google Webmaster Tools е ефикасен 😉

За индексиране поне 7-8 социалки за да излезнеш до минути:
моля, прочети първия пост отново

Последно редактирано:

Ето в тази тема има малко по-подробно относно помощта на социалките при индексирането и генерирането на трафик.

tovidebne, явно не съм те разбрал: ако въпроса е бил как да те индексира всеки ден и възможно най-често, ето допълнение:

- пускай голямо количество новини всеки ден. Голямо означава поне 5-50 новини всеки ден.
- гледай да е уникален контент или поне първите 20-50 думи да са такива
- добър хост който е подходящ за този сайт, имам предвид че сайта трябва да се зарежда бързо
- от gwt даваш по-висока скорост на обхождане (но не прекалявай)
- новите новини да влизат в rss емисия. Почти веднага, а не с голямо закъснение.
- rss емисията трябва да е частична, но гледай да е с около 2-3 пъти по-голям брой новини в нея от бройката ти новини на час. Например ако пускаш на час по 10 новини, препоръчвам ти рсс емисията ти да съдържа 25-35.

И стигнахме до тънката част, имайте предвид че трябва да имате някакви технически умения за да го направите:

- На финала си пускаш автоматичен пинг през кронджоб - да кажем на час или на два часа който пингва рсс емисията и вика гоогле да индексира контент-а
- Седмица след като съдържанието е индексирано (може и по-малко, но трябва вече да е индексирано) го пускаш през агрегатор в 1-2 сайта. Може да го пуснеш през някакъв безплатен уърдпрес плъгин-агрегатор ако не ти се дават пари, но може и през агрегатор който променя контента автоматично и генерира уникален контент.
- Правиш всичко това да работи автоматично и го оставяш да работи поне 1-2 месеца.

Резултат:

Честито, сайта ти вече се третира и индексира като новинарски сайт и то от висок ранк, дори новините ти ще се класират по-високо в търсачките без никаква друга видима причина. Това важи за всички новини които са с уникално съдържание индексирано първо от теб, а не само за някои.

И още малко Хелп спам - това са източниците, някои от тези статии са публикувани преди години:
Защо автоматичния пинг е важен, Seo Оптимизация за Агрегатори, ping

И държа на едно уточнение: за едни хора които всичко това го знаят това е хелп спам, а за други които не го знаят, това е ценна помощ. Не забравяйте че още преди три години имах новинарски сайт с 50% от посещаемостта на дарик нюз. Когато публикуваш нещо полезно е добре да се посочва източника.

Съветите са реални и изпитани, базирани на личен опит и гарантирам че всичко това което написах е на 100% вярно.

Последно редактирано:

Back
Горе