SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Валидиране на HTML и CSS

Re: Валидиране на HTML и CSS

За SEO-то не съм сигурен дали носи бонус или не. Ако носи някакъв, то той ще е минимален. Във всеки случай е по-добре да ти е валиден кода, защото тогава си сигурен, че бота ще те индексира правилно.

Иначе валидирането като такова е задължително.
 
Re: Валидиране на HTML и CSS

Някъде бях чел че валидния код влияе на СЕО , ама а де , не мога да го намеря сега къде беше.
Някакъв англоезичен сайт и бях дадени абсолютно всички фактори влияещи на СЕО и беше дадено кой какво значение има.
 
Re: Валидиране на HTML и CSS

В топ 10 на американски гугъл за доста компетитив киурди е пълно с невалидни white seo сайтове и това нe импречи. Иначе бях чел че Dan Crow един от пичовете които напуснаха Г и си направиха сео фирма е споделил че валидният код помага за по лесното индексиране... и нищо повече
 
Re: Валидиране на HTML и CSS

абе ако влияе на ПР-а и на СЕО то гугъл трябва да са на последни места :) те са с толкова errors и warnings , че направо да се чудиш как изглежда добре във всички браузъри :)
 
Re: Валидиране на HTML и CSS

ами за seo не знам, но бонуси от чист валидиран код винаги има .

особено пред клиенти разни - много се впечатляват ако им покажеш сайт правен от конкурентна компания дето излизат стотина грешки при валидиране, а твоя пример - естествено специално създаден за целта няма нито една :icon_thum
 
Re: Валидиране на HTML и CSS

Ако не ти е валиден HTML-а или CSS-а, поставяш инвалидите в неравностойно положение, защото специално създадените за тях браузъри ще получат грешен DOM и може да те осъдят за това в някои западни страни като Германия :) А наистина аз не бих наел някой да ми оптимира сайта, ако него го мързи (или не знае как) да си валидира кода. За уебдизайнер, пък, т'ва е престъпление за смъртна присъда.
 
Re: Валидиране на HTML и CSS

За един статичен сайт валидацията не е кой знае какъв проблем, но ако иде реч вече за някой портал с много информация нещата стават малко по-трудоемки...
 
Re: Валидиране на HTML и CSS

да това със статичните неща е така , а Жорката се изказа като Инквизицията от преди 5 века . Да валидирано се прави всичко , но с времето тук таме се осират нещата .Виж този форум , виж много блогове също се появява някой уорнинг и какво да обесим админа ли :) . Опитай се да валидираш кодове генерирани от хиляда и едно места ще ти е нужно време колкото да направиш сайта :) ако можеше толкова лесно да се осъди сайт Гугъл щеше и там да е изял калая досега , а и още няколко милиона сайта .
 
Re: Валидиране на HTML и CSS

Илияне, както знаеш аз съм програмист и на мен ми се плаща да ги правя нещата както трябва. След като аз лично съм намерил начин да развивам и валидирам CMS за 1600 сайта с по 100 добавящи се всеки месец, за които е подписан договор с клиент, че тия сайтове ще бъдат безгрешни, най-хубавите, най-функционални и въпреки това всеки ще може да ги ползва, без значение дали е сляп, глух или сакат, значи и за форум не би било проблем да се направи. Но естествено на никой няма да му пука дали му е валиден кода на форума, тука ставаше въпрос за собствен сайт.
А Гугъл никой няма да ги осъди, защото те не изработват страхотни поръчкови сайтове и не подписват една папка договор с потребителите си :)
 
Re: Валидиране на HTML и CSS

georgimateev каза:
А Гугъл никой няма да ги осъди, защото те не изработват страхотни поръчкови сайтове и не подписват една папка договор с потребителите си :)

Всъщност EUL-тата са си практически договори :icon16:

Ама това не е от значение... общо взето валидния код е хубаво нещо... аз много обичам да си го ползвам за да си търся разни идиотски грешки по кода. Лично на мен ми е много по-удобно да пиша валиден код, защото рядко има проблеми с визията под различните браузъри.

А при класирането няма логика да влиае... ама знае ли ги човек какво са измислили.
Да не говорим пък за влиание върху прословутия PageRank, закойто такива глупости се говорят по повечето форуми, че направи ми се драйфа... PR зависи само и единственно от линковете според патента на Google... в първоначалната версия на търсачката е имал ОГРОМНО значение... сега като гледам ми се струва, че доста е намаляло значението му, ама това са си мой наблюдения, които най-вероятно са грешни. На всичкото отгоре PR няма нищо общо с тия цифрички дето ние гледаме... самата стойност на PR е от 0 до 1 и форумулата по която се смята я пише в патента.

Говоря толкова смело защото напоследък покрай един проект ни се наложи да изчетем доста нещо(той колегата чете де... ама обсъждахме най-важните неща) за различните crawler-и. Ако някой мисли че греша моля да ми отвори очите, щото може да съм пропуснал нещо в навалицата и ако е така се извинявам много.

Бтв гледам нещо акциите на google паднали със околко 50$ за последните 2 седмици... така че скоро може да очакваме от тях някаква изненада за да могат да си вдигнат малко цената.
 
Re: Валидиране на HTML и CSS

"Изненадата" се казва видео в гугълтолка до 3 месеца и подготовка за гугъл фон / за който писаха вече тук-там /. Всичко това хич не е ново и е естествено развитие на нещата от края на 2005 / за справка : Google offers free Wi-Fi for San Francisco /
 
Re: Валидиране на HTML и CSS

няма значение валидатирането.отворете първите пет саита излизащи първи в гугъла за дадена дума.поне три от тях са с повече кеивордс.пуснете ги за валидатиране и вижте какво показва:)) (.)(.)
 
Re: Валидиране на HTML и CSS

The_Stupid_one каза:
Ето я статията с факторите http://www.seomoz.org/article/search-ranking-factors , съвсем я бях забравил :). Гледам дават някакво значение все пак на валидацията...

и като погледнете колко е валидна тази страница - 221 грешки
Validation Output: 221 Errors
 
Re: Валидиране на HTML и CSS

4 години след като е направено това запитване, Гугъл официално обявиха, относно валидирането на кода, че
There are different perspectives on validation—at Google there are different approaches and priorities too—but the Webmaster Team considers validation a baseline quality attribute.
Лично не съм видял бонуси в СЕРП заради валиден код, но явно ще бъде един от многото фактори. Дали първо ще дадат пример с техните сайтове :D ?
 

Горе