Видео Ubuntu 9.04 заедно с XP-Български

Re: Видео Ubuntu 9.04 заедно с XP-Български

Програмката се казва Wubi има я на всеки инсталационен диск с Ubuntu, Kubuntu и прочие официални деривати. Най-грубо казано позволявати да инсталираш Ubuntu като всяка друга стандартна програма за Windows.

Не знам какво е virtual Box, но определено Убунту позволява инсталация и на двете паралелно без помощни програми. Първо се инсталира XP, после се пуска Убунту инсталация и си готов.

Идеята тук е да се помогне на начинаещите да стартират, без да е нужно да си цепят диска и т.н. Няма помощни програми - самото Ubuntu си го позволява при вкарване на диска под Windows.

Видеото е много полезно. Научих нови неща. Препоръчвам го на всички.

Кулинаре 100 % съм мигрирал към Линукс още 2001 г. Става дума за опция при която си инсталираш Ubuntu като стандартна програма за Windows. По същия начин и се деинсталира. Става за първоначален оглед кое, как. Иначе и аз смятам, че най-доброто решение е формат на диска и инсталиране на Линукс. Ако ти трябва Windows може да го ползваш през Vbox.

Кулинаре 100 % съм мигрирал към Линукс още 2001 г.
Мазохист;D

Имах предвид, че в онези години, за да инсталираш някакво линукс приложение се искаха здрави нерви, което винаги ме е отказвало от пингвина. Сега нещата са прости и лесни, а аз обичм да ми е лесно.

Back
Горе