SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Влияние на хостинга върху SERP

bgkulinar

Меринджей
В темата Tophost.bg - Най-лошият хостинг, който съм ползвал
Напиши в Google - Кирил Владимиров. Виж къде излиза най-личната ти страница. После попитай хостинг компанията си защо е така.

Понеже не сме я нищили тази тема, реших, че е време да я раздърпаме. Та, как точно хостинга влияе върху SERP? Освен, че може да шервате някакво баннато IP и заради downtime ботовете оредяват посещенията, има ли някакви други фактори, които биха могли да окажат влияние?
 
Re: Влияние на хостинга върху SERP

Ех ако знаехме точно как и точно кой ... :) btw експеримента http://dao.internetreklama.com/work/google-hosting/ който бях започнал преди месец и нещо продължава. сайта който преместих продължава да губи и позиции и посетители. А иначе сходна тема нищихме вече тук : http://www.webmasterbg.org/showthread.php?t=165
 
Re: Влияние на хостинга върху SERP

Пфу, как съм я пропуснал... Започвам да си заливам сървъра с автоматизирани заявки (един вид посипвам си пепел по главата).

Единственият сайт, който съм местил на друг хостинг е този за имотите. От моя си хостинг при татенцата. Нямам някакви особени наблюдения за промяна на СЕРП, въпреки че там съм на шернато IP.
 
Re: Влияние на хостинга върху SERP

btw сетих се за още един фактор.

много от хостинг доставчиците ограничават броя запитвания от едно IP до някакъв разумен според тях брой. всички помним че имаше време в които ботовете полудяваха и идваха със стотици да не говорим и с хиляди само на един сайт, с което успяваха да блокират целия сървър. сред най-отличилите се с такива действия бяха msn и google ботовете. благодарение на тези техни усилия да индексират изцяло да речем някакъв dmoz клонинг се стигна и до тези рестрикции от страна на хостинг компаниите.

слуховете обаче твърдят че има хостинг компании които са ограничили едновремените заявки от едно и също IP до една крайно неразумна според мен , а явно и според гуглите едноцифрена стойност.
 
Re: Влияние на хостинга върху SERP

bgkulinar, в конкретният случай цифрата е 80 :) след достигане на този праг би трябвало няколко дни да не можеш да отвориш сайта. по преценка на администратора разбира се, ексклузивно и специално за теб може тези няколко дни да се превърнат в един далеч по-дълъг период :)
...
дописвам

същото се случва и на Google bot , който след като се е престарал над ограничението на хостинг компанията няколко дни не среща никакво разбиране в желанието си да полази отново сайта. връща му се отговор на питанката че такъв сайт ... няма, а той обиден от това решава, че като сайта се крие от него и той ще го скрие в индекса си ... от което следва тъжният факт че всичко на тази земя се връща :)
 
Последно редактирано:
Re: Влияние на хостинга върху SERP

ако такова нещо ми се случи някой красив ден хостинг-а силно може да се надява да е описал това ограничение в документите които съм приел с някаквата там регистрация или договор.. защотото иначе .. през по-задната дупка ще им излезе..
 
Re: Влияние на хостинга върху SERP

bgkulinar, в конкретният случай цифрата е 80 :)
Не зацепвам за кой случай иде реч!?! При татенцата знам, че има ограничение до 50 MySQL заявки на база, а моя хостинг план предлага до 25 БД. Софтът обикновено се "чупи" на ботови посещения (получавам мейл за всяка грешка, а пък и статса на татенцата е ужасен). Предполагам точно заради ограничението от 50 заявки/база.
 
Re: Влияние на хостинга върху SERP

bgkulinar , става дума за заявки от едно IP, а не като общ брой за заявки.
 
Re: Влияние на хостинга върху SERP

Това го разбрах, но като си писал конкретния случай, реших, че става въпрос за точно определен хостинг.

Иначе броя на MySQL конекциите го пуснах просто за инфо. Ма, я си представи една сурия ботове, примерно 100, и сайтът не може да се индексира, заради това ограничение.
 
Re: Влияние на хостинга върху SERP

Хъх....разбихте ме...
Като цяло съм много...начинаещ на тема СЕО(запали ме Светослав Гърков) и ми е нещо като...занимание, когато го ударя на скука прочитам некоя и друга статийка.
По моя блог...сложих един плугин на wp за генериране на sitemap, един robots.txt(който...реално не върши особена работа) и останалото е старание да форматирам по-важното като удебелен текст, защото бота повече ги зачитал, структурирано писане с параграфи(това не винаги) и permalink.
Не съм тръгвал да се боря по разни ключови думи и тем подобни...
Чак сега разбирам че хоста влияе по такъв начин, ама... да вземем bloody.
Търсене в гугъл с "антон белев", име което не е указал в <title>, а само в about page си излиза на първо място, а той е на ICN, до колкото знам.
И остава въпроса...след като хоста указва такова влияние...освен смяна на хоста каква ми е алтернативата да се оправи тази издънка?
Защото от ICN...изключително съм доволен...и ме хвърлихте в тъч направо сега.
 

Горе