Внасяне от ЕС

lam3r4370

New member
Здравейте, искам да си купя таблет от Англия.Разбрах ,че за страни от ЕС няма мито,но на стоката начислява ли се ДДС и освен ДДС-то друго начислява ли се? Благодаря ви предварително.

Re: Внасяне от ЕС

ДДС се начислява до Нова година беше 17.5 %, а сега мисля, че е 19%, но не съм сигурен. ДДС-то се начислява в Англия и там си го плащаш още при поръчката. В БГ не дължиш нищо.

това се води вътрешна търговия между страните членки на ЕС и ДДС не се плаща!

Плаща се, когато клиента е получател на услугата и няма да я препродава. Ако иска да я препродава, за да не внася ДДС, трябва и самия той да е регистриран по ЗДДС.

Аз няма да я препродавам, т.е ако стоката е с ДДС няма да плащам нищо ,освен доставка ,разбира се?

Има и още един вариант, но той е от САЩ, просто му махаш кутията и го оставяш "гол" все едно е за лично ползване... така реално няма да го декларираш и нищо няма да платиш за него.

Иначе за горния продукт плащаш само доставка.

Аз няма да я препродавам, т.е ако стоката е с ДДС няма да плащам нищо ,освен доставка ,разбира се?

единственият начин е да си регистриран по ДДС. По начина по който задаваш въпросите си - си личи че не си - така че плащаш като поп. Те от английската фирма ще ти го начислят даже без да те питат.

ДДС се начислява на крайният потребител на стоката или услугата - в случая на теб.
'Две неща са неизбежни в живота на човек - смъртта и данъците' 😉

Последно редактирано:

Големи фермани изписахте, а човекът просто питаше какво ще плати...

Накратко - пълната цена с ДДС и доставка на продавача.

Тук в БГ няма да плащаш нито ДДС, нито мито...

Колеги, мога да дам моето мнение като човек, който внася стока от Англия от доста време. Ако в цената на стоката е включно ДДС тук не дължите ДДС. Ако сте регистриран по ЗДДС можете да изберете къде да платите ДДС, дали тук или там. От нова година ДДС в Англия е като в целия ЕС 20%.

Back
Горе