SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Връзки от код на JavaScript

cloxy

Super Moderator
Екип
Здравейте,

Правя един проект при който конкретния потребител ще поставя JavaScript код на сайта си. Искам обаче да получавам и връзка от потребителския сайт с цел да бутам сайта на услугата напред в търсачките. Спрял съм се на два вида оформление и се чудя кое ще е по-ефективно и ще придава ранг.

Вариант 1:

Код:
<a href="[url]http://www.example.com/"><script[/url] src="[url]http://www.example.com/script.js"[/url] type="text/javascript"></script></a>

Тук няма текст на връзката и се чудя как търсачката ще реагира. Предполагам ще предаде ранг, но той няма да е особено ефективен. Иначе решението е кратко и елегантно.

Вариант 2:

Код:
<script src="[url]http://www.example.com/script.js"[/url] type="text/javascript"></script>
<noscript><div><a href="[url]http://www.example.com/">anchor[/url] text</a></div></noscript>

Тук се надявам кодът в <noscript> тага да бъде възприет нормално и връзката да отчете ранг със съответния текст.

Вие кой вариант бихте предпочели и защо?
 
Re: Връзки от код на JavaScript

Като се има предвид, че търсачките изобщо не изпълняват ДжаваСкрипт не виждам как първия вариант ще ти даде някакъв ранк. Дори да допуснем че ще даде ПР заради src, то ползата ще е към
Код:
http://www.example.com/script.js
, така че с две ръце за втори вариант. Всички каунтъри ползват <noscript> и бързо натрупват ПР, така че не виждам причина при теб да не сработи.
 
Re: Връзки от код на JavaScript

Всички каунтъри ползват <noscript> и бързо натрупват ПР, така че не виждам причина при теб да не сработи.

И аз затова стигнах до втория вариант. Вдъхнових се от statcounter.com , като пича за отрицателно време натрупа ранг 9 :eek:
 

Горе