SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Вчера имах $100, днес са $80

cloxy

Super Moderator
Екип
Вчера профилът ми достигна $100. Оставил съм AdSense само на един чуждестранен сайт, тъй като не съм изобщо доволен от приходите. Тази сума се е натрупвала сигурно 3-4 месеца, тъй като сайтът е малък.

Днес обаче си гледам профила и ми пише, че имам само $80. А съм сигурен, че няма невалидни кликове и подобни. Още по странното е, че в разширените отчети, като си настроя отчет за цялата сума от последното плащане и отново си ми пише $100. Пълно объркване.

Аз чакам да си взема и тези пари и повече за AdSense не искам да чувам. Но май няма да стане скоро. Как така изчезват пари без причина, без обяснение и без начин да се свържеш с тях? Или може би има бъг в системата им.
 
Re: Вчера имах $100, днес са $80

Не знам какво се е случило, но за адсенс определено грешиш. Печели се и то много добре на сайтове на английски, например. А, знам за един сайт на български (на мой клиент), който прави по $15 долара на ден с по 3-4к уникални на ден при 50% ротация. Всичко е до ниша и разположение на рекламите.
 
Re: Вчера имах $100, днес са $80

Аз имам главно български сайтове и там положението е ужасно. Знам, че проблемът не е в AdSense, а в рекламодателите. Затова по български сайтове отдавна не слагам реклами.

Както и да е, предполагам, щом в подробния отчет всичко е точно, значи нещо се е бъгнало в системата и ще се оправи. Никъде нямам минуси за невалидни кликове или нещо подобно. Иначе би трябвало да ги изпишат.
 
Re: Вчера имах $100, днес са $80

Не знам как е по българските сайтове, понеже имам само един, но eCPM-a му (на директория.бг) е 4 долара. :)

Колкото до изчезването на пари, не съм имал толкова шокиращи случаи. Обикновено ми изчезват по 5-10 цента, в реално време. Явно системата им веднага отчита невалидните кликове и при следващото опресняване (мисля, че е на около половин час) ги маха.
 
Re: Вчера имах $100, днес са $80

При мен всичко се оправи. Сега си показва пак $100. Шантава работа. Изводът е, че не винаги може да се разчита на информацията от отчетите. Да се надяваме, че е единичен случай на грешка, а не редовен бъг в системата.
 
Re: Вчера имах $100, днес са $80

Сигурен ли си, че не си погледнал "от последно плащане"...и "за месеца"..или нещо подобно..
Щото то нали сумата се трупа месец за месец и се изплаща при достигането на 100 долара... и ако това се е случило примерно сега ...парите ще си ги получиш другия месец в края...
 
Re: Вчера имах $100, днес са $80

Гледам днес и при мен стават същите аномалии :(.... явно нещо пипат по статистиката
 
Re: Вчера имах $100, днес са $80

И при мен стана така. Парите ми от април изчезнаха. Тоест стоят си, но в статистиката ми излиза, че с последното плащане са ми ги дали, докато всъщност последно съм си взимал парите до март, а не до април.

ЕДИТ: Много хора се оплакват от същото в адсенс форума.
 
Последно редактирано:
Re: Вчера имах $100, днес са $80

И на мен пак ми изчезнаха парите - намаляха с $20, както предния път. Този път обаче всички статистики показват новата жалка картинка, което е плашещо. Аз честно с тези няма да се занимавам повече. Ограничил съм сайтовете ми с AdSense до един, скоро и от него ще го махам.

Edit: На много места реват по същия проблем. Толкова ли от Google не се сетиха да го оправят?
 
Последно редактирано:
Re: Вчера имах $100, днес са $80

Момчета пишете ме и мен в графата на "оскубнатите".
Днес трайно изчезнаха около 10 бимби ;)

Вчера и онзи ден за миг изчезхава, после се връщха.

От известно време тествам bidvertiser
и мисля, че трайно ще се "преселя" към тях ;)

Поне да бяха писали официално писмо? Някой да е получавал официално писло от Гу?

P.S пуснах и тема ТУК
 
Последно редактирано:
Re: Вчера имах $100, днес са $80

И при мен липсват известна сума пари, може би да са взели парите, които са идват от ваучери, което ще е нагло :/
 
Re: Вчера имах $100, днес са $80

Очаквам по-сериозни медии да се активизират и да направят топ новина този проблем - чудя се - репортерите от БТВ, НТВ и БНТ не четът ли в Интернет? :D
 

Горе