SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Възможно ли е такова пренасочване?

signboard

New member
Здравейте, имам следното питане:

Имам съществуващ сайт, с входящ линк, от където влизат много от потребителите. Пристигат ето на този линк: http//domain.com/download.php

Искам да ползвам този домейн за друга цел, изцяло да махна съдържанието, каот това съдържание го преместя на друг хост с друг домейн.

Мога ли от цпанела примерно на http//domain.com/цпанел, да укажа на този линк http//domain.com/download.php да пренасочва към хттп//новдомейн.ком ?

Знам че всички линкове в гугъл ще се затрият, идеята ми е да ползвам старото име за друг тип сайт, но да запазя този линк от където влизат, и да ги редиректва, а не да им изписва грешка несъществуваща страница. Този линк(http//domain.com/download.php) , няма да се вижда в стария домейн който ще е със ново съдържание но ще си работи (ако става от цпанела) за да препраща.

Може и да е глупаво, но това измислих :)).

Другото е да редиректна целия домейн http//domain.com към хттп//новдомейн.ком , в този случай, колко време ще мине докато гугъл види че сайта е на нов адрес и да спре да показва линкове от стария, за да мога да го ползвам в последствие този стар домейн за друг сайт? И с какво редиректване се прави, кой начин е най-подходящ?

Благодаря ня всички за отговорите! :)
 
Re: Възможно ли е такова пренасочване?

Ако сега се отваря 404 страница на този адрес, можеш в htaccess да напишеш на първия ред ErrorDocument 404 хттп//новдомейн.ком и си готов
 
Re: Възможно ли е такова пренасочване?

За мен това не е добър вариант понеже както разбирам ще ползва стария домейн за други цели, а по този начин когато се отвори несъществуваща страница в стария домейн пак ще го редиректе към новия. За целта най- правилно според мен е да се редиректне(както е описал по- горе) само файла download.php към новия домейн. Най- лесните варианти за мен са два:

1. htaccess
Redirect 301 /download.php http://www.example.com

2. php redirect

file:downloads.php
<?php
header ('HTTP/1.1 301 Moved Permanently');
header ('Location: 'http://www.example.com');
?>
 
Последно редактирано:

Горе