Въпроси по неясен за мен казус

diabolic.bg

The Old Wastelander
Някъде през 2010 година научих от форума, че е полезно да пускам публикации в социалките. Само че главата ми нищо не разбираше тогава от СЕО и при пускането давах оригиналното заглавие, както и един абзац от 3-4 реда от оригиналния текст.
Първо трябва да кажа, че всичките ми публикации са авторски и уникални за страната.
Вчера на знам по какъв повод потърсих в Гугъл някаква от тези стари публикации и с ужас открих, че понеже публикацията е примерно 10-15 реда, излязоха примерно 20 линка от Свежо, а моя изобщо го няма в резултата, дори, ако заградя текста в кавички. Други публикации, които са по-големи, излизаха като уникален резултат, ако потърся пасаж от втория или третия абзац. Това ми докара мрачни мисли.

Питам се, поради по-високия авторитет на Свежо, дали Гугъл не смята тях за автори, а мен за плагиат, който е откраднал текста?

Проверих в Свежо, в новия интерфейс няма никаква възможност нито за редакция, нито дори да маркирам публикацията и да искам да я махнат (променят), което преди се е случвало. И от там ми се роди следващият въпрос:

Дали е по-добре да направя списък и да пиша до администраторите, че искам да махнат публикациите по списъка, или да използвам инструмента за премахване на нежелани линкове и да отцепя цялото Свежо, макар че от него идват доста посетители? (Не съм ползвал инструмента досега и не знам дали може отделни линкове или посочвам целия домейн.)

Ще се радвам да чуя вашите мнения по въпроса. Благодаря!

Re: Въпроси по неясен за мен казус

Недей да махаш нищо за момента. Няма да ти донесе никаква полза ако одрежеш свежото. С последните промени които направиха линкът към теб от там вече е dofollow. Моят съвет е когато публикуваш ново съдържание на сайта си, преди да го добавяш по такъв тип сайтове като свежото, да изчакаш Google да го индексира първи при теб. Поне 24 часа по-късно го добавяй там или където и да е другаде.

Изключение може да се прави само за Google+, twitter и facebook.

За: Въпроси по неясен за мен казус

При условие, че идват потребители от Свежо, значи има смисъл да ги запазиш публикациите там. Този който се интересува от публикацията ще я намери и няма да се задоволи с цитирания абзац в Свежо.
Линка не е doffolow, но все пак си е линк

Доколкото се сещам, сайтът ти имаше наказание. Най-вероятната причина да не се показваш в резултатите.

Нормално е да излизат публикациите на свежо, това далеч не значи, че са ти копирали, а просто имат по-голям авторитет. Темата авторитет е дъвкана много пъти и е много важна, разрови се из нета, има много информация. Това че търсиш с текстови пасажи от друг абсатц показва единствено, че статията е индексирана. В крайна сметка никой юзър няма да пуска цели пасажи, за да търси твоя текст. Гледай добре, кои са ти ключовите думи и как се движиш сред тях и спрямо конкурентните ти сайтове.
Иначе за авторите се сетих, преди две години имаше едно seo състезание в Германия и трябваше да както винаги да се оптимира за една изкуствено създадена дума в сравнително кратък срок от 6 седмици. На края на първия ден имаше над 100 участника и 3000 резултата при търсене на думата. Интересноте, е че до края на четвъртата седмица на първо място беше един seo блог (не че е от значение но с пр7 на заглавната ), който просто съобщи за състезанието в точно три изречения.

Наказанието все още си стои, но като изключим няколко теми, всички други се индексират и се показват, само дето излизат около пета страница. Не са ме изхвърлили от серпа, ако за това намекваш.
В случая за споменатите къси публикации, само те не се показват. Но при всички теми, като се потърси първия абзац, веднага излизат резултатите от Свежо, ако съм пускал темата там. Не знам как се таксува едно такова дублиране на информация и затова се чудя дали да не търся начин за махане от Свежо.

Нищо не намеквам, но самият ти твърдиш че "излязоха примерно 20 линка от Свежо, а моя изобщо го няма в резултата, дори, ако заградя текста в кавички".

Просто ти давам една от причините, поради които се показва Свежо, а не твоя сайт.

Това дето нищо не излезе, може и да е било някакъв бъг в момента. Докато пишем тук, пробвах отново повечето от темите, които проверих снощи и видях, че днес си излизат.
Така или иначе, дразнещ е факта, че когато ми махнат наказанието, пак ще има купище линкове от Свежо, които ще излизат преди моя, защото трудно ще достигна сам тяхното ниво.

nikkola, неправилно си ме разбрал - аз се опасявам да не сметне гугъл, че аз копирам от свежо, а не обратното. Това със състезанието е хубав пример, но макар че ми е ясен, не отговаря на въпроса ми. Логично е, че най-авторитетният сайт ще излезе пръв. Но мен ме интересува дали си струва и ще имам ли полза, ако накарам да ми махнат темите, които са със съдържание копи/пейст от моя сайт - тогава моят текст би останал уникален съвсем. 😕

Благодаря на всички, които се изказаха по темата. Няма да пипам нищо - явно параноята ми дойде в повече и гоня вещици. 😀

П. С. Няма софтуер дето да не се бъгва. Днес като писах, след първия ми пост беше отговора на bgkulinar, докато му отговарях се появи поста на nikkola и едва сега се показаха двата поста на NeZiRuS и Syncro. И това, ако не е бъг... значи е смахната работа. :happy:

Back
Горе