Въпрос за Джумла

muteki

New member
Въпросът ми е насочен към уебмастърите използващи джумлата.

Понякога с урл-ата ми се случва следния проблем. При публикуване на статия се получава следното урл:
домейн.цом/categoryblog/име-статия

Защо излиза categoryblog, вместо името на съответната категория/секция?

Не се получава винаги и с всички статии.
Единственото, което ми хрумва е, че е свързано с факта, когато пълня даден сайт използвам айди-тата на категориите, секциите и статиите, които идват по подразбиране с джумлата. Някои друг да има идеи?

Re: Въпрос за Джумла

Иво ти даде бързия отговор. Бавния е, че всички категории трябва да си ги направиш на менюта. Правиш си меню за всяка категория и подкатегория. В Menus, Menu Manager си правиш едно меню Categories. После в това меню Categories си правиш всички категории, които ще имаш в сайта като менюта. Даваш му title, alias, parent item и Parameters - Category

Всички менюта са настроени на категори-блок. Но нито едно не сочи към секция.

Иво ти даде бързия отговор. Бавния е, че всички категории трябва да си ги направиш на менюта. Правиш си меню за всяка категория и подкатегория. В Menus, Menu Manager си правиш едно меню Categories. После в това меню Categories си правиш всички категории, които ще имаш в сайта като менюта. Даваш му title, alias, parent item и Parameters - Category

Имаш предвид извън главното меню ли?

Странното е, че има линкове към всички категории. Или аз откачам или ми се губи най-очевидното.

1. Не
2. Възможно е, защото ако направя чисто нова категория проблема изчезва
3. Не знам какво имаш предвид под featured articles

Благодаря за насочването, тествах и оправих проблема 😀

В случай, че на някой му се случи същото изтрийте менюто по подразбиране, което идва с джумлата "example pages" или прегледайте за друго дублиране, което е "enable".

Всичко това или просто си инсталираш artio joomsef и всичко почва да работи на 6 🙂 Може да променяш урл-то на всеки един линк както си пожелаеш

Последно редактирано:

Back
Горе