Въпрос за домейн и позиция

petrov321

New member
здравейте,
имам сайт който се е класирал много добре благодарение на ключовата дума в домейна.

Въпросът ми е какво ще стане ако пренасоча този домейн към друг, без кл. дума в него.
Той ще заеме ли позицията му?

има и друг вариант:
домейна който се класи е от вида дума1.eu
мога да го пренасоча към домейн дума.eu
но това в краен вариант.

Мерси

Re: Въпрос за домейн и позиция

Здрасти 🙂 ако го пренасочиш така

HTML:
Options +FollowSymLinks
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^domain\.com$ [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://www.domain.com/$1 [R=301,L]

дума1 ще стане като сателитка и ще ти е само в +

Практиката показва случаи на прехвърляне на СЕРП при редирект, както и такива на непрехвърляне. Щом нещо работи, не го пипай.

извинявай но не те разбрах...

казах, че имам сайт който е на първа позиция по една дума
и тази дума е единствена в домейна за това казах, че се е класирал добре благодарение на него...

а въпроса ми: дали ако пренасоча duma.com към neshto.net
neshto.net ще заеме ли позицията на duma.com

Практиката показва случаи на прехвърляне на СЕРП при редирект, както и такива на непрехвърляне. Щом нещо работи, не го пипай.

Аз подкрепям кулинара. Остави го така и не го мисли 😉

извинявай но не те разбрах...

казах, че имам сайт който е на първа позиция по една дума
и тази дума е единствена в домейна за това казах, че се е класирал добре благодарение на него...

а въпроса ми: дали ако пренасоча duma.com към neshto.net
neshto.net ще заеме ли позицията на duma.com

Понеже казваш, че точно заради думата в домейна се класира добре, те питам защо реши че точно това е причината. Това е доста малък фактор особено в гугъл.

Ако направиш 301 редирект принципно всичко ще бъде наред. Естествено винаги има изключения и никой не може да ти даде 100% гаранция. На мен ми се е налагало няколко пъти да правя или пренасочване на всички адреси към нови на същия домейн или от един към друг домейн и до сега, да чукна на дърво, не съм имал проблеми. Дори не съм ходил в google webmaster tools да му отбелязвам там разните му глупости, че искам да сменя домейна, просто си правя 301 редирект и всичко си става както трябва. Дори имах увеличаване на посещения след известно време, но това едва ли е от редиректа 🙂.

Ти защо искаш да направиш тази смяна на домейна (ако не е тайна де)?

Домейна не е представителен, ако може така да се изразя...

а този 301 редирект чрез .htaccess ли го правиш?

Домейна не е представителен, ако може така да се изразя...

а този 301 редирект чрез .htaccess ли го правиш?

И с двете съм правил, но както каза кулинаря, няма значение.

думата в домейна си е доста важна все още. потърси

картинг бенковски

след това виж веднага след моя сайт, който заема първите 3 позиции, е kartingbenkovski.com - отвори го и виж какво му е съдържанието 😀 горкият, само по името на домейна се класира там...

kartingbenkovski.com - отвори го и виж какво му е съдържанието 😀 горкият, само по името на домейна се класира там...

викаш - жив пример 😀 домейна много помага....

Примера с Картинг Бенковски не е много добър. Сайтът, който се класира на 4-то място се класира по следните 3 причини:
1. Конкуренцията е супер слаба.
2. Заглавието на сайта е Картинг Бенковски.
3. Домейна съдържа думата картинг. Гугъл изобщо не отчита думата Бенковски в домейна.

Иначе примери за сайтове, който са в топ 5 само заради домейн на кирилица и никакво съдържание има много!

Защо мислиш, че не взима предвид думата Бенковски? Има и други сайтове с karting, пък не излизат при това търсене - kartinglauta.com, varnakarting.com, kartingvelingrad.com. И защо според теб karting-benkovski.com не излиза при kartingbenkovski.com?

Здравейте.
Аз имам сайт който се класира горе-доле добре.
prenarejdane na keremidi - 2
пренареждане на керемиди - 4
Ремонт на покриви - 4
remont na pokrivi - 5
ремонт на покрив - 7
remont na pokriv - 12
покрив - 11
pokriv - 17
Въпросът ми дали ще ми дръпне сайта напред ако му направя редирект към домейн с име: remont-na-pokrivi.com
Или е по-добре да го оставя така.

Алгоритъма еволюира към съвсем различни фактори свързани с поведението на потребителя, bounce rate, ctr, социалния фактор, авторитет на автора, сила на марката, приятно прекарване в сайта, бързина и т.н. Думата в домейна е фактор от миналото.

до Кобрети:
Сайтовете kartinglauta.com, varnakarting.com не излизат при търсене на Картинг Бенковски защото нямат заглавие картинг Бенковски и предполагам дори нямат нищо общо с картинг Бенковски 🙂

karting-benkovski.com не се показва никъде в СЕРПа при търсене на самия домейн

до ЯнисБилд:
Сегашният ти домейн е БРАНД. В никакъв случай не го сменяй. Това, което те съветвам е да вкараш още 3-4 твои сайта в топ 10 за ремонт на покриви.

Сегашният ти домейн е БРАНД..........
Мерси много вече имам 3-нови домеина и ще започна малко по малко да се занимавам с тях все пак за това лято няма как да станат.

Back
Горе