SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Въпрос за редирект и paging

BornToDrink

Active member
Имам една чуденка за един предстоящ редирект в един проект.
Трите възможни сценария са:
1.
site.com/news/ -> 301 to -> site.com/events
site.com/news/page2 -> 301 to -> site.com/events
site.com/news/page3 -> 301 to -> site.com/events

2.
site.com/news/ -> 301 to -> site.com/events/
site.com/news/page2 -> 301 to -> site.com/events/page2
site.com/news/page3 -> 301 to -> site.com/events/page3


При вариант 2 обаче, е възможно доста от страниците да връщат 404 (т.е. да няма толкова резултати), иначе първата я има със сигурност.

3. вариант е да проверявам има ли резултати на дадена страница още преди 301-то и ако няма - директно 404, но ще е малко по-трудоемко. Но все пак е опция.

Кое бихте избрали?
 
Последно редактирано:
Re: Въпрос за редирект и paging

Аз лично не съм фен на индексирането на паджинейшъна, тъй като се води автоматизирано съдържание. Т.е. бих предложил първия вариант + слагане на каноникъл на page2/3 към events.

Честно казано не съм виждал някъде да се класират втори, трети и т.н. страници от паджинейшън т.е. не бих губил ценни страници за индексиране.
 
Re: Въпрос за редирект и paging

Каноникъл обаче няма как да стане, щото самата страница няма да съществува и реших да ползвам 301 динамично, заради което се чудя дали 5 страници с 301 към 1 ще е добър вариант?

Иначе за страниците съм виждал да се индексират. Главно форуми, но и при мен съм имал посещения на подобни.
 

Горе