Въпрос за сайт на английски

• Автор Автор mvmrik
  • Начална дата Начална дата
M

mvmrik

Guest
Досега не съм имал сайт на английски и се чудя как са печалбите от adsense в сравнение с българските. Дали си заслужава да направя bgurl.net с английска версия, където да се добавят само линкове на английски език и как ще е по-добре ако го направя - да е отделен домейн или поддомейн?

Re: Въпрос за сайт на английски

ако имаш същия трафик печалбата ще е поне 5 пъти българската. Ако ctr-а e същия, ще бъде около 8-10 пъти спрямо българската.
Тези изводи ги правя при следните предположения:
1. Средна цена на клик БГ адсенс 1 цент
2. Средна цена на клик EN адсенс 8-10 цента

CTR-a на англоговорящите не е ли по-нисък от българския, те трябва да се наситили вече 🙂

CTR-a на англоговорящите не е ли по-нисък от българския, те трябва да се наситили вече 🙂
Хич не са се наситили.

Досега не съм имал сайт на английски и се чудя как са печалбите от adsense в сравнение с българските. Дали си заслужава да направя bgurl.net с английска версия, където да се добавят само линкове на английски език и как ще е по-добре ако го направя - да е отделен домейн или поддомейн?

Забрави да печелиш от Адсенс сложен на анлоезична директория. Не ми се рови в момента за старите ми статистики, но разликите в печалбите са в десетки пъти между българска и английска директория поради две прости причини:

1. Никой нормален човек не посещава англоезични общи директории. (изключвам най-големите десет директории примерно - Яху, ДМОЗ, БОТВ и т.н., но в тази класация не може да се влезе посмъртно 🙂)

2. Англоезичните общи директории се посещават 99.99% от други уебмастери, които си добавят сайтовете, в повечето случаи автоматизирано.

Ако искаш да печелиш от такава директория, направи опция за платени сайтове. Ще спечелиш много повече, след като я развиеш де.

Нишевите и регионалните директории са друго нещо. Там вече имаш нормални потребители, които от време на време цъкат и по рекламите. 🙂

Хахаха, аз след снощното предаване по BTV за пристрастяването към интернет се чудя има ли изобщо нормални в Интернет 😀

Печалбата ми от adsense в bgurl.net е горе-долу 30 долара на месец засега. Има и от easytrader, но е доста по-малка. Да направя английска версия е лесно, защото ще ползвам същия дизайн и ще го направя за не повече от 2 часа, затова си мислех че няма да е лошо, защото малко или много би трябвало да се повиши печалбата. Ако го направя като поддомейн ще ми излезе безплатно, но дали ако е отделен домейн няма да има повече посещения?

Ако го направя като поддомейн ще ми излезе безплатно, но дали ако е отделен домейн няма да има повече посещения?
Категорично ползвай поддомейн. На него му трябва само една връзка от "главния" домейн", докато за отделен домейн, ще е нужно много повече. Личен опит от няколко проекта 😉.

Мерси, ще пробвам с поддомейн пък ще видим какво ще стане.

Днес да сте забелязали необичайно висока активност на бота на адсенс (медия партнерс) ?

Препоръчвам ти да изтриеш всичко Българско що имаш и да преминеш към EN.
Преди съм постигал по 50/60 $ на месец от БГ сайтове, а сега тези ги правя за 3 дни. Сам си прави извода.

Back
Горе