Въпрос за частичен редирект

wood

Senior Member
Сайта е с 450 страници и около 540 са индексирани в Гугъл, има ли някакъв начин да направя редирект на определени страници. По точно, искам основните 9 страници да се отварят на сайта а останалите страници да се редиректнат към друг домейн. Като се кликне на линк от търсачката да го препраща към друг домейн с изключение на 9 страници. Част от тези страници се намират в отделни папки на сървъра, така че може и да се редиректне ако може цялата папка.

Последно редактирано:
Re: Въпрос за частичен редирект

Всичко може, ама е добре да се напише УРЛ на източник и УРЛ на приемник. Ако са в различни папки това улеснява, но без УРЛ няма как да се каже.

Всичко може, ама е добре да се напише УРЛ на източник и УРЛ на приемник. Ако са в различни папки това улеснява, но без УРЛ няма как да се каже.

ОК, но не зная как да го направя. За обикновен редирект от сайт1 към сайт2 няма проблем...справям се. Но тук искам много страници да ги пренасоча към няколко други различни страници.
Или варианта на miraco също ме устройва. Така поне цялата тежест ще си остане в домейна.

Пич, ти изобщо четеш ли какво съм ти написал?

Дай УРЛ, което искаш да пренасочиш и УРЛ/домейн/, към които да се пренасочат. Най-лесният вариант е да изтриеш ненужните УРЛ и с
Код:
ErrorDocument 404 http://novdomain.com/
да пренасочиш към новия домейн.

С error 404 няма да ми свърши работа, защото като изтрия страниците и след месец няма да ги има в Гугъл. Аз искам тези страници да продължат да се индексирват от Гугъл, и някой като кликне на определен линк от търсачката, редиректа да го изпраща към категория в другият сайт или ако е по добре към началната страница на моят сайт. Ако може и през афф линк да е редиректа ще е по добре. Сайта е за онлайн електроника, преди работеше добре но сега почти е замрял откъм поръчки...но има хубав ПР и добре се класира и посещенията са добри, за това искам да не съсипвам домейна а да направя редирект с афф линк към друг подобен сайт. Мислех с редирект 302 но там нещата не са ми ясни.

Примерна страница: www.sait1.com/telefon-nokia ...да се редиректне към www.drugsajt.com/telefoni
Или втори вариант ако е по лесно и добре към начална страница на сайта ми www.sait1.com/index.php
Дано да съм го обяснил правилно, защото аз зная какво искам но дали го обяснявам като хората не зная.

Последно редактирано:

Това, което искаш, се нарича клоукинг и е ЗАБРАНЕНО! Не може хем да е индексирана твоята страница, хем да води до друг адрес. Т.е. може да остане псевдо индексирана - да се показва в индекса, но със съдържанието (забележи!!!) на приемника и това става с 302. Идеята ми е, че дали ще ги изтриеш или ще ги редиректнеш, ефектът за страниците е, че ще се деиндексират.

Това, което искаш, се нарича клоукинг и е ЗАБРАНЕНО! Не може хем да е индексирана твоята страница, хем да води до друг адрес. Т.е. може да остане псевдо индексирана - да се показва в индекса, но със съдържанието (забележи!!!) на приемника и това става с 302. Идеята ми е, че дали ще ги изтриеш или ще ги редиректнеш, ефектът за страниците е, че ще се деиндексират.

Благодаря bgkulinar,
тогава ако всички други мой индексирани страници в търсачката ги пренасоча към петте главни страници на сайта ми. Тогава цялата тежест ще си остане в моят домейн, и предполагам че така няма да наруша правилата на Гугъл. И ще сложа само на тези 5 страници афф линкове. Как да направя това тогава с многото страници?

Аха, но това е за една страница или не. Защото ще трябва около 370 различни страници/УРЛ да ги редиректна към пет главни страници. Интересуваше ме има ли начин чрез хатчеса да стане с един код а не за всяка страница с отделен код.

Ако има нещо общо между УРЛ-ите (напр. /page/alabala.html, където page е общото), може и 370-те накуп. Но /telefon-nokia и /gsm-alkacatel няма как да ги "обединиш". Затова още в началото ти споменах варианта с ерордокумент директивата.

Ами общо взето повечето се намират в 5 папки, phone, service, gallery...о около 50 страници са в главната директория. Извинявай но не ми е ясно какво е ерордокумент директивата.

Пич, отказвам се. Явно не искаш да ти се помогне, а само си чешеш езика. Ако беше дал кое къде точно се намира и къде точно да сочи, щеше да сме свършили работата до сега.

Сайта е с 450 страници и около 540 са индексирани в Гугъл, има ли някакъв начин да направя редирект на определени страници. По точно, искам основните 9 страници да се отварят на сайта а останалите страници да се редиректнат към друг домейн. Като се кликне на линк от търсачката да го препраща към друг домейн с изключение на 9 страници. Част от тези страници се намират в отделни папки на сървъра, така че може и да се редиректне ако може цялата папка.

На какъв хостинг е сайта? Уиндоус, линукс?

На какъв хостинг е сайта? Уиндоус, линукс?

Хоства се при суперхостинг...мисля че е Линукс.

Back
Горе