SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Въпрос за wp-o-matic plugin

Lilacor

SEO addict
Здравейте,

От днес започнах да разучавам wp-o-matic plugin за wordpress. Работи чудесно, интуитивен е и всичко останало, но така и не можах да се оправя със следното.

Когато fetch-ва новини от RSS feed, плъгинът екстрактва само този откъс от новините, който е видим като преглеждам фийда на новините, а не прехвърля целия им текст. Например, в момента гледам фийда на actualno.com. Там първата водеща новина изглежда така:

НАП погва богаташи с недекларирани доходи по банкови сметки в ЕС
04 Август 2009 г. 20:41
Около 4500 български граждани получават доходи от лихви по банкови сметки, лихви по облигации, държавни ценни книжа и от колективни инвестиционни схеми в Европейския съюз.
Това става ясно от получената до този момент в Националната агенция за приходите (НАП) информация от данъчните администрации на страни членки на ЕС за доходите от спестявания под формата на изплатени лихви на български граждани, съобщиха от агенцията.
Общата сума на доходите от лихви, които българите са получили в чужбина, възлиза на приблизително 2,7 млн. евро. Приходната администрация все още не е ...


Когато wp-o-matic прехвърли новината на сайта ми, тя се прехвърля само до многоточието (...), а не цялата, както искам да стане. На какво може да се дължи това? Възможно ли е да не съм настроил плъгина както трябва? Ако е това, как мога да коригирам нещата? Също така се сещам, че аз съм на WP 2.8.3, а wp-o-matic официално се поддържа до WP версия 2.6. Дали пък не е от това?

Благодаря ви предварително за отделеното време :)
 
Re: Въпрос за wp-o-matic plugin

Благодаря, Кулинар! Значи няма начин това да се избегне? Освен да се търсят източници с нерезнати фийдове?
 
Re: Въпрос за wp-o-matic plugin

Lilacor, ако този плъгин правеше това, което ти искаш хората щяха да са луднали. По принцип има начин и за това, но е доста по-сложно и лесно ще те банне собственикът на сайта. Има някои feed-ове обаче, които изглеждат резнати, но не са. Просто продължението на статията е в друг xml елемент. Прегледай за такива + виж feedwordpress, който според мен е по-добър.
 
Последно редактирано:
Re: Въпрос за wp-o-matic plugin

entwickler, благодаря за отговора. Просто се чудех каква би могла да е ползата от парсване на 2-3 редов откъс от даден текст...
 
Re: Въпрос за wp-o-matic plugin

entwickler, благодаря за отговора. Просто се чудех каква би могла да е ползата от парсване на 2-3 редов откъс от даден текст...

примерна полза са един, два афилиейт линка в тези 3 реда ;)
 
Re: Въпрос за wp-o-matic plugin

да, макар едва ли ще са чак толкова кликаеми - линкове в откъс от 2-3 реда, но си е идея, мерси :) Иначе може и за backlinks да влязат в употреба - правиш си сателитни сайтчета с откъси от твои теми с линк към основния сайт...
Съществували и някакви скриптове, които преобразуват частични в цели RSS фийдове, но не попаднах на светен такъв до момента.
 
Последно редактирано:
Re: Въпрос за wp-o-matic plugin

Би ли обяснил накратко как става, ако не е много трудно? Благодаря ти!
 
Re: Въпрос за wp-o-matic plugin

принципа е следния: следвайки линка във фееда web-crawler ти смъква съдържанието на страницата и след това ти си правиш нов феед с цялото съдържание, който публикуваш с wp-o-matic. на няколко пъти с демонстрационни цели съм показвал в тоя форум крайния резултат от занятието.
 
Re: Въпрос за wp-o-matic plugin

на няколко пъти с демонстрационни цели съм показвал в тоя форум крайния резултат от занятието.
Дали ще можеш да дадеш линк към твоя тема по въпроса, ако не те затруднявам?
 
Re: Въпрос за wp-o-matic plugin

За да не отварям нова тема пиша в тази. Напоследък използвам другия плъгин за RSS фийдове FeedWordPress. Доволен съм като цяло, но има нещо дразнещо, с което не мога да се справя до момента. Значи, като тегля от фийда на някой сайт съм задал на плъгина да включва съответния сайт като contributor. За който не е запознат, това е като blogroll, само че плъгина автоматично създава друг списък със сайтове (източници на статиите), който кръщава contributors и за всеки изтеглен фийд слага автоматично по 1 линк към сайта-източник.

Дотук чудесно, само че дори да теглиш от 2 и повече фийда от един и същи сайт (например, когато сайта има отделни фийдове за новини, шоубизнес, здраве и т.н.), плъгина пак слага линк към съответната подкатегория. По този начин колоната с линкове на contributors набъбва сериозно (например, 9 линка при положение, че дърпам реално от 3 сайта).

Опитах да се справя с проблема като вляза в links на WP и махна излишните оттам, но... оказа се, че махайки ги се затриват и съответните статии от фийда, от който съм дърпал. Например, имам фийдове за новини, шоубизнес и здраве, които тегля от един и същ източник. Решавам да оставя само 1 линк, затова делкам другите 2. Да, ама не :) Ако оставя само линка към новини и махна тези към останалите 2, то и статиите дърпани оттам се затриват редом с линковете...

Някакви идеи как хем да намаля броя на линковете в contributors до 1 на всеки сайт източник, хем да си запазя статиите? :)
 

Горе