Въпрос относно популяризация в Google.

shtit2005

New member
Първо искам да се извиня ,ако мястото на темата не е на правилното място .

Здравейте на всички !

Проблемът ми е следния :

От скоро имам сайт http://shtit2005.com и както всеки човек , така и аз искам , той да се показва напреде в листите на google .
Чета тук и там из нета и следвам стъпките които дават компетентните хора като вас , но правя това което напрактика успявам да разбера .
Захванал съм се със регистрации във всички възможни online каталози , и постоянно тормозя приятели да посещават за рейтинг(тъй като не схващам и капчица от термини като SEO и т.н .)
Въпреки това не мога да намеря сайта си във страниците на Google. Пробвах и с "Page Rank" , но отново не мога да се оправя .
Трябва ли да се обърна към фирми които гарантират изкачване на 1ва страница срещу определени хонорари или бихте могли да ми дадете някои ефикасни съвети ,които ще ми струват малко по-безплатно .
Студент човек съм ... и вероятно ме разбирате

Ще се радвам да получа отговори

Благодаря !

Re: Въпрос относно популяризация в Google.

Първо искам да се извиня ,ако мястото на темата не е на правилното място .

Здравейте на всички !

Проблемът ми е следния :

От скоро имам сайт http://shtit2005.com и както всеки човек , така и аз искам , той да се показва напреде в листите на google .
Чета тук и там из нета и следвам стъпките които дават компетентните хора като вас , но правя това което напрактика успявам да разбера .
Захванал съм се със регистрации във всички възможни online каталози , и постоянно тормозя приятели да посещават за рейтинг(тъй като не схващам и капчица от термини като SEO и т.н .)
Въпреки това не мога да намеря сайта си във страниците на Google. Пробвах и с "Page Rank" , но отново не мога да се оправя .
Трябва ли да се обърна към фирми които гарантират изкачване на 1ва страница срещу определени хонорари или бихте могли да ми дадете някои ефикасни съвети ,които ще ми струват малко по-безплатно .
Студент човек съм ... и вероятно ме разбирате

Ще се радвам да получа отговори

Благодаря !

Като за по-безплатно... Сядай, чети и експериментирай. Редовно давай зелена репутация на админа тук и може и да изкласиш. За без по-безплатно ще трябва да се понапънеш. 😉

Последно редактирано:

Като за по-безплатно... Садай, чети и епспериментирай. Редовно давай зелена репутация на админа тук и може и да изкласиш. За без по-безплатно ще трябва да се понапънеш. 😉

Намали водката, бро! 😀 Нещо плетеш буквите ми се струва. 😀

Сега по темата. Първо името на сайта - човек, аз първо го прочетох като shit....и помислих, че е някакъв спам. 😕

Не карай хората да гласуват за сайта ти, ами си пусни един събмит в директориите - бг, ен, ру или квото там се сетиш. После се опитай да събереш малко линкове от разни блогове и други сайтове. Пусни си малко статии на твоята тематика - потърси из форума , има безплатни и платени.

Чети из форума, докато думите СЕО и ала-бала ти станат по-ясни и с времето ще се получи.

P.S. Сигурен бях, че пак се наливаш, ама си минал на мастика.

• Like
Реакции: nbsp

shtit2005: опитай да прегледаш пак сайта си/кода с някой наръчник от този тип

Код:
 http://anton.shevchuk.name/wp-content/uploads/2008/07/seo-cheatsheet.png

май не си му обръщал толкова внимание.

Кажи поне за какви думи искаш да се класираш...

метални изделия Варна
метални врати Варна
метални парапети Варна
метални конструкции Варна
огради Варна

Основно тези .

theivo -човече не съм го правил аз сайта ,а един познат защото аз не разбирам и той го качи на домейна ...
Явно ще трябва да взема файла и да почна да го базикам ?

Да започнем конструктивно:
1. Махни музиката. На фирмен сайт (освен ако не е на Payner) място за музика няма. Хората търсят нещо конкретно, а не да слушат някакви глупости.
2. Ако искаш да се класираш за тези думи, хубаво е поне някоя от тях да я има в заглавието на сайта. Тоест заглавие "Щит 2005" е чудесно, но тогава ще излизате само за "Щит 2005".
За целта, да стане примерно: "Метални изделия, врати, парапети, конструкции и огради във Варна от Щит 2005"
3. Направи по една страница за всеки един от продуктите, сложи съответния title на тях: "Метални парапети във Варна от Щит 2005". Сложи някакъв текст, поне към половин/една страница А4. Хубаво е в него да има думите за които искаш да се класираш.
4. Разкарай менюто с картинки, сложи връзките да са текстови (като имаш вече и отделни страници за всеки продукт).
5. Като направиш всичко това и изчакаш някоя и друга седмица, се връщаш тук и питаш: ей тва направих, какво следва? 🙂

• Like
Реакции: nbsp

ами то с базикане стават работите, сега остава стъпка по стъпка да си наредиш из сайта по-хубави тайтъли, дескрипшъни, алт-ове на снимките и тайтъли на линковете.
Повече текст също няма да ти е излишен...

Ако пък ти идва нанагорно и/или нямаш време - във форума е пълно с хора, които разбират и биха ти свършили работата качествено.

Мале то това е нещо страшно ... тоя ми изпрати някви файлове . Дето незнам с какво да ги отворя как да базикам и кво да правя направо е лудница . Ще бъде доста тежка битка !

Ще променя името на загалвието и май ще се захващам да чета теми от рода - как да си направим сайт - не за начинаещи ами за малоумни 😀

Последно редактирано:

Мерси !

Измуфтих го тоя моя човек да го оправи това със загалвията и да махне песничката и Сериозно ви казвам започвам да чета и да се уча от А-Б .... Аз откъдеда съм знаел ,че това сайтовете са си такава лудница ! Предполагх де ама ....😱😱😀

Споко, аз март месец бях точно на твоя хал. Сина ми ми направи сайта и ми каза да се оправям по нататък.
И от тогава няма ден да не съм влезнал в този или онзи форум за инфо. И що статии съм изчел. А още колко работи не са ми ясни....

Споко, аз март месец бях точно на твоя хал. Сина ми ми направи сайта и ми каза да се оправям по нататък.
И от тогава няма ден да не съм влезнал в този или онзи форум за инфо. И що статии съм изчел. А още колко работи не са ми ясни....

И аз съм така .. трудно е но ще се мъчим 🙂

дай да видя сайтчето ти на къде си я докарал

Back
Горе