SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Въпрос отностно цената за Iphone app

SpitFireSF

New member
Здравейте.Имам един клиент с когото в момента работим по един application за Iphone.За пръв път се занимавам с такова нещо и нз на края каква цена да му поискам или горе долу колко трябва да ми плати.Просто да знам да не ме изпрекара.Да уточня аз се занимавам само с графичния дизайн той ще си го кодира после.Не говорим за България човека е в чужбина.
 
Re: Въпрос отностно цената за Iphone app

Ехе толкова прегледи и един ли не знае :) Ако трябва ще кажа горе долу какво съм му направил.Иконки с няколко статуса,начален екран,цялостен интерфейс (бекграунд, бутони и т.н.) и application icon.Търсих но намерих само някъкви огромни суми от рода на между 10 000 $ и 15 000 $ :D но това е за цялостната изработка на едно такова приложение.Проблема ми е, че нз колко да му искам само за дизайна?
 
Последно редактирано:
Re: Въпрос отностно цената за Iphone app

Въпросът ти има поне два отговора. Смяташ си вложения интеректуален труд и време и даваш съответната цена, като за всека друга услуга, която предлагаш. Ако обаче искаш да не те "прецака" съм сигурен, че човекът ще плати и повече, но сделката ще е еднократна.
 
Re: Въпрос отностно цената за Iphone app

Да и този момент го има.Не трябва да се преоценя :D Благодаря все пак.
 
Re: Въпрос отностно цената за Iphone app

най-добрият вариант е почасова ставка :) От 15 до 25 долара на час върви аутсорсинг цените в ИТ в България, в lowcost сегмента. Смяташ колко време ти е отнело и получаваш крайната цена, която да искаш.

Обаче интересното е, защо не сте говорили за цена преди да почне проекта. Така може да му искаш и 50 в зелено на час, ако имате подписан договор
 
Re: Въпрос отностно цената за Iphone app

Че човека не е казал, че проекта е почнал?

Как бе, споменало е момчето ;)
Aко трябва ще кажа горе долу какво съм му направил.Иконки с няколко статуса,начален екран,цялостен интерфейс (бекграунд, бутони и т.н.) и application icon.
 
Re: Въпрос отностно цената за Iphone app

Благодаря за отговорите.Значи смятам на час.Само дето в чуждите форуми се говореше за суми между 100 и 150 $ на час.Ето и нещо интересно...Накакъв application за Барак Обама е бил изработен за скромната сума от 150 000 $ :D Гледам много варвят тези неща навън хората откачат направо.Наскоро дочух било е лудница с някакъв app с който да следиш мачовете по време на световното.Тук в БГ скоро не вярвам да се печели от това защото първо повечето хора не са запознати нито им се дават толкова пари.Много съм навит да се сформира един екип и да действаме в чужбина, само да има сериозни хора.Вече абсолютно се убедих, че в това има доста печалба само да имаш добър екип и сериозни клиенти.В момента работя по мой собствен проект, пак за чужбина, но ако се намерят сериозни хора съм готов да го оставя на заден план.
 

Горе