Re: Въпрос
Много са хитри - правят трибуна и хората им пълнят сайтовете с контент и ключови думи.
Не мога да разбера срещу какво роптаеш. Това е просто един бизнес модел, който явно има своята ниша. Все едно да обвиниш Макдоналдс, че са много хитри `щото видиш ли правят някакви сандвичи и бичат 300 процента надценка. Всеки бизнес модел е порочен от гледна точка на алтруистично мислещия идеалист, това обаче не значи, че трябва да обвиним всеки, който прави някакъв род бизнес, че хитрува и едва ли не мами потребителите си.
От такава гледна точка дори най-невинният модел за печалба (адсенс реклами) би могъл да се преиначи, че едва ли не с предоставянето на качествено съдържание на твоя сайт/блог ти заблуждаваш, че по рекламираните сайтове има също толкова качествено съдържание и подвеждаш потребителя да кликне.
Някой успявал ли е да направи популярен блог тип сайт в България и да печели горе долу някакви минимални пари?
ако дефинираш понятията "популярен" и "минимални пари" може би ще намерим и подходящ пример. Само се огледай колко сайтове и блогове има на български - съмнявам се всичките да пишат от чисто благородни подбуди водени от пионерски ентусиазъм. Поне аз не го правя само за слава, а от контактите си с много хора тук и на други места оставам с впечатлението, че не съм единствения комерсиално мислещ тарикат
Мисля, че е по-продуктивно да се опиташ да намериш подходящия за теб бизнес модел вместо да търсиш философското начало в бизнес моделите на другите. Чуденето, колко и как печелят свежо, няма да те направи по-богат и удовлетворен
Мисли позитивно това е ключът към успеха
🙂