Вътрешнофирмена комуникация?

alexer

New member
Здравейте,
някой може ли да предложи някакъв вариант на комуникация вътре във фирмата между няколко човека?
Целта е системата (дори имейлът) да няма възможност да изпраща до другаде, освен зададените преди това имейли/акаунти, не е необходимо всички да имат отделен достъп, може и с една парола и потребителско име, до едно съдържание (като вътре може да е разделено с темата на изпращането на "До: Иван, До: Драган...")
Не знам обясних ли разбираемо. 🙂 Дори имейл акаунт би свършил работа, ако може да се настрои да изпраща имейли само до други два имейла.

Благодаря и хубав ден!

Знам за WordPress, че имаше някаква тема, при която системата започва да изглежда като чат. Като се сложи всичко това в защитена директория или се слагат пароли на публикациите, според мен ще свърши работа за целта. Но не мога да се сетя как се казваше темата.

Добре, благодаря за предложението - ще разгледам.
А дали има вариант например webmail на cpanel да се настрои да може да изпраща само до определени имейли?

Хммм малко друг отговор ще дам, дано поне те насоча. В една фирма това беше решение, което направих - една машина с win и на нея инсталирах hMailserver. За домейн 127.0.0.1 и после всеки акаунт бе от рода ivan@127.0.0.1 - може да зададеш н-р домейна да е lhost.com(че иначе не приема домейна ако само го зададеш като localhost) и после с клиент thunderbird или m$ outlook се настройва пощата. От администрацията може да ограничиш изпращането на поща извън мрежата(local to external - трябва да е изключено; може да оставиш включено само local to local)

Разгледай няколко микроблогинг системи. Например Sharetronix прави нещо подобно. Иначе алтернативата е Yammer.

Ако 160те символа те ограничават... решението е Zimbra.

Back
Горе