Вярно ли е?

iradeum

Banned
Вярно ли е че CTR-a на гугъл е най-нисък в сравнение с Microsoft Ad Center и Facebook? (моля само хора с лични наблюдения!)

Re: Вярно ли е?

AdSense, AdWords for Search, AdWords Content network, YPN, Adcenter, SERP? CTR къде?

Предполага се, че няма точен отговор на въпроса ти и всичко зависи от това какви реклами се пускат в различните мрежи, но...
... в момента гледам статистиката във Face-a и в Adwords и ето ги и цифрите, за кампаниите на една и съща марка.

Facebook - 0.095%
Adwords - 0.14%

Едно уточнение във Adwords рекламите са само графични (банери)

SERP не влиза в коментарите 😉 AdWords search vs Yahoo/Bing search. Не говоря за контент мрежите. Там Pages/Visit e ужас...

AdWords search vs Yahoo/Bing search.

Не знам как е в Yahoo и Bing, но съдейки от данните, които са дали 0.97% за Google, отговорът на въпроса е не е вярно. 🙂

Все пак имай предвид, че има ниши в които можеш да минеш 20% и такава, в които не можеш да доближиш 2% си мисля, че средният CTR е над 0.97%, но от Читика нямя как да го знаят за всички ниши (освен ако не правят арбитраж в индустриални размери, като Ask.com). 😉

От друга страна, юзърите в Yahoo/Bing са "по-зелени", да не ползвам други обидни квалификации и не е невъзможно да е по-висок CTR. 😉

Във всеки случай картинката ми излежда доста рекламна.

Много зависи от нишата, в която е ориентиран сайта. В сферата на стоките и услугите със скъп клик и голямо търсене е напълно вероятно и възможно да имате CTR от Гугъл между 10 и 20 %, виждал съм такива сайтове. Зависи и колко добре ви е оптимизиран сайта, колко тематични са рекламите по страниците, търсенето и куп други фактори 🙂

Ако монетизирате спортен трафик да кажем...CTR от 1 % пак ще е сериозен успех, а да не говорим за клика колко ще е "скъп".

Много зависи от нишата, в която е ориентиран сайта. В сферата на стоките и услугите със скъп клик и голямо търсене е напълно вероятно и възможно да имате CTR от Гугъл между 10 и 20 %, виждал съм такива сайтове. Зависи и колко добре ви е оптимизиран сайта, колко тематични са рекламите по страниците, търсенето и куп други фактори 🙂

Ако монетизирате спортен трафик да кажем...CTR от 1 % пак ще е сериозен успех, а да не говорим за клика колко ще е "скъп".

Общо взето зависи от нищата и може би това как ще си напишеш рекламата. А има ли разлика между банерна и текстова в една и съща ниша?

Back
Горе