Геймърски Dell до 1500лв.?

Re: Геймърски Dell до 1500лв.?

Новите Делове Инспирон с и3 процесори са напълно достатъчни за новите игри и са доста под 1500 лв.

Два лаптопа от началната страница на лаптоп.бг

http://laptop.bg/laptops-dell-Inspiron_N5010-dell_inspiron_n5010_WTI54G4SWNY0Z2BW3NBK

http://laptop.bg/laptops-dell-Inspiron_N5010-dell_inspiron_DELL00535

Разликата е в процесорите, по-евтиния е с i3-370M (2.40GHz, 3MB Cache), по-скъпия - i5-460M (2.5GHz/2.8GHz; 3MB, L3 Cache).

Също така по-скъпият е с 48 месеца гаранция (срещу 24).
🙂

Edit: хаха, ragi е постнал същите модели докато аз съм писал това мнение

Гледай основно процесорът да е intel core i5 и рамта да е ddr3 и естествено да има отделна видео карта. От там нататък колкото повече - толкова повече. Но това са основните параметри, в крак с времето, които да гледаш.
Успех

Гледай основно процесорът да е intel core i5 и рамта да е ddr3 и естествено да има отделна видео карта. От там нататък колкото повече - толкова повече. Но това са основните параметри, в крак с времето, които да гледаш.
Успех

Аз лично бих те посъветвал да почнеш от видеокартата и да се ограничиш до модели с 5650, а да не държиш на i5...
Дали i3 или i5, в игрите особена разлика няма да усетиш, докато м/у 4250 например и 5650 разликата е огромна.
Лаптопи, с процесор от серия i няма с ддр2, така че вида на паметта не е параметър, на който следва да обръщаш специално внимание.
Има прекрасни модели на Acer с i3 и 5650 под 1100лв. Същите аналози на Dell са около 1300лв. Естествено, има и по-добри предложения, просто това е златната среда и цената му най-добре пасва на характеристиките.

Определено се набива в очи този модел:
DI5010HMEZW28HD5GBC692CI
DELL Notebook Inspiron N5010 15.6” WXGA HD (1366 x 768) LED, Intel Core i3 370M (2.4GHz, 1066MHz, 3MB Cache), 4GB DDR3 RAM, 640GB HDD, 8X DVD+/-RW, 1GB ATI Mobility Radeon HD 5650, BT, Wi-Fi a/g/n, 1.3 MP Web Cam, 6-cell battery, DOS, Aluminium

Има всичко, което ти е необходимо, влиза в цената ти и има уникален външен вид. Шасито няма гаранция, че е алуминиево - хората, които са го виждали наживо са раздвоени в оценката - половината казват, че е тънък алуминий, другата половина - че е много добре изработена пластмаса, но и при двата варианта - изработката е чудесна и машинката е красива и със свой, собствен вид, отличаващ я от масата.
Можеш да го намериш за около 1300лв, а ако се напънеш и за 1250лв.
Изказването на docenta за хита на сезона е вярно, за хора, които искат да изсмучат изчислителна мощ за всяка дадена стотинка. Наистина, Acer има по-евтини предложения от Dell. За сметка на това, получаваш 1 година гаранция ако го взимаш на фирма, вместо 2, получаваш стандартно шаси, изработено от средна по качество пластмаса. Сам можеш да прецениш дали 150-200лв отгоре си заслужават, аз лично съм фен на твоя избор и бих взел малко по-скъп Делл, вместо Acer. Най-малкото, заради гаранцията.

Последно редактирано:

Това е един от малкото лаптопи с висока разделителна способност на тази цена. Останали са само по един брой на витрините в трите Технополиса, така че може да се спазари и отстъпка, ако някой се реши да го вземе с всичите пръстови отпечатъци по него.

За видеокартата, дали става за гейминг да каже някой по вещ в железарията.

Лаптопи, с процесор от серия i няма с ддр2, така че вида на паметта не е параметър, на който следва да обръщаш специално внимание.

Не е точно така, щото има DDR3 nа 1066 MHz и на 1333 MHz. В случая - Деловете по принцип са на 1333 (N-серията имам предвид). Има обаче Асуси и Ацер-и, които са на 1066 🙂

Само да кажа, каквото и да правиш НЕ вземай Acer!!

Аз бих казал същото за Toshiba 🙂 (всеки си е блъскал главата с някоя марка и е доволен от друга).

Аз бих казал същото за Toshiba 🙂 (всеки си е блъскал главата с някоя марка и е доволен от друга).

И тошиба не са много добри, но повярвайте ми Acer са най-зле. Не го казвам защото съм имал проблеми с тях или нещо такова. Дори не съм имал лаптоп. Просто съм се срещал, по една или друга причина, с определено количество проблеми с лаптопи и съвсем спокойно мога да кажа че в 99% от случайте бяха Acer. Иначе всички лаптопи правят проблеми принципно, но при Acer е почти задължително и то много по-рано.
Не искам да разводнявам темата и да я обръщаме на това коя марка каква е. Само трябваше да предупредя. Вече млъквам.

Последно редактирано:

yellowdino: мани тези рекламни трикове била паметта на 1333 е и какво от това ? Ако процесора ти не го ползва закаквотие ? Много малко компютри поддържат макс мемори скорост 1333. Аз съм доволен от Ацер ама не плюя делл, макар че съм разочарован от тях 🙂

От личният ми опит от HP не съм доволен, от Acer съм.

Харесвам Dell защото предлагат по-дълъг гаранционен срок, което е важно за техника

От личният ми опит от HP не съм доволен, от Acer съм.
Харесвам Dell защото предлагат по-дълъг гаранционен срок, което е важно за техника

очератват се само 2 скъпи марки леново и сони, и една 'народна' дел - с много добро съотношение качество-цена.
другото е компромис. 🙂
за гаранцията на дел - 2 години ли е в БГ? Супер. И какво включва това?
Тука стандартно е 1 г. но е колект&ретурн - т.е. ако се скапе нещо ти пращат техник и ти го правят във вас. или просто го взимат и ти дават друг/връщат парите.

Нищо не каза... 🙂
Как изкара Леново скъпа марка, а Дел народна... само ти си знаеш 🙂

scoobydoo, не знам колко лаптопа са минали през ръцете ти. През моите са 4 цифрен брой и такова категорично съждение против Acer не мога да изкажа.
Марката си е съвсем прилична и предлага за цената си повече, отколкото другите могат към момента.
За тотална антимарка от по-известните може да се смята според мен само MSI. При всички други.... въпрос на партида и късмет, това е истината 🙂.
Изключвам от сметката Dell Alienware, където партидата и късметът не играят роля 🙂

Нищо не каза... 🙂
scoobydoo, не знам колко лаптопа са минали през ръцете ти. През моите са 4 цифрен брой и такова категорично съждение против Acer не мога да изкажа.
Марката си е съвсем прилична и предлага за цената си повече, отколкото другите могат към момента.
Съвсем не толкова много... Но все пак изказвам мнение и наблюдения. Знам че не всички бройки ще се прецакат, просто казвам че има голям процент на прецакване. Иначе че са евтини няма спор.

Нямам наблюдения Айсър да се прецакват. Просто са евтино изпълнение, евтина пластмаса, евтин модел екран и поне преди включваха само 12 месеца гаранция стандартно и + 12 допълнително, ако платищ още 90лв. Но за мега геймърски и то лаптоп до 1500лв. може би е най-доброто решение. Само една добра видео карта за десктоп струва 300+ лв. и процесора е поне 300-400 ... Игрите се оказват в крайна сметка скъпо удоволствие.

Последно редактирано:

за гаранцията на дел - 2 години ли е в БГ? Супер. И какво включва това?
Тука стандартно е 1 г. но е колект&ретурн - т.е. ако се скапе нещо ти пращат техник и ти го правят във вас. или просто го взимат и ти дават друг/връщат парите.

http://www.webmasterbg.org/showpost.php?p=93526&postcount=4

48 месеца международна гаранция Dell Next Business Day

Само не ми говори за "Dell Next Business Day" това са ... да не казвам какви глупости. Да отговарят ти на следващия ден НО това което е повредено ти го сменят най-рано следващия месец ако си касметлия. "Dell Next Business Day" isnt real in BG !!!

Back
Горе