Глобално затопляне

Re: Глобално затопляне

Че има затопляне има.
За тези които не вярват да видят тук
Дава само за 2 години назад, но и това е достатъчно за да се види тенденцията.
А това, че не е резултат от човешката дейност е доказано.
Тук в Русия наскоро даваха едно предаване на тази тема и доказаха, че човека тук не е виновен и всичко до сега е било леко казано "измама".
За съжаление не помня как се казваше филма.
А лобисти за една или друга идея винаги е имало и ще има 🙂
Щом става въпрос за $$$

Затоплянето не е резултат на човешката дейност, но изобщо няма да се навреди на тази планета ако човешката дейност малко се кротне в някои отношения.
Това, че си е по дефолт не значи че не трябва да ни пука поне малко..
тези материали са повече вредни отколкото полезни
предпочитам да лъжат, че човека е виновен, защото поне един процент от хората се стараят повече.
а така кво...?
ми нищо

...
предпочитам да лъжат, че човека е виновен, защото поне един процент от хората се стараят повече...
Е не е така, за това да си купя Prius вместо нещо по-добро ли?
Дето пък после батериите му няма какво да ги правят и замърсяват повече 😀

Теории много за причината за затоплянето. Има и такива които нямат нищо общо с озоновия слой и са доказани теоритически. Но аз съм привърженик на една специфи4на. Самото разрастване на човечеството и неговата промишленост води до отделяне в атмостверата на 3 неща из между коиото е Водород. Той и още едно от 2та други елеманта, правят следнотот:

Когато остатъчната радияцията от слънцето, минала през озонивия слой се отразява от земната повърхност, тя взаимодейства с горните 2 елемента, като ги затопля. Съответно колкото повече от елементите в атмосверата - толкова повече са затоплените елементи. И от там - затопляне.

Дискавъри имаше супер филм за това

кефи ме затоплянето щот карам дизел 🙂

Според мен темата е доста сериозна, не бива такива коментари. Цялото човечество още е в стадии "След мен и потоп" т.е., нали ще си умра някой ден, какво ме грее след това ко ще стане... Първобитно мислене.

За щастие не го притежавам.

Когато остатъчната радияцията от слънцето, минала през озонивия слой се отразява от земната повърхност, тя взаимодейства с горните 2 елемента, като ги затопля. Съответно колкото повече от елементите в атмосверата - толкова повече са затоплените елементи. И от там - затопляне.

Ъъъ... Може ли да пробваш да го обясниш на български? 😱

Според мен темата е доста сериозна, не бива такива коментари. Цялото човечество още е в стадии "След мен и потоп" т.е., нали ще си умра някой ден, какво ме грее след това ко ще стане... Първобитно мислене.

За щастие не го притежавам.
Така ли? Освен мисленето какво направи на практика?

Така ли? Освен мисленето какво направи на практика?

Ами като за начало, да не ти се обяснявам, смятам да направя... Ти си имаш глава - мисли....

Ъъъ... Може ли да пробваш да го обясниш на български? 😱

Ами получава се затворен кръг, Увеличението на тези елементи в атмосверата води до повече затоплени еленемти. Те се увеличават успоредно с човечеството - производство например. Колкото повече хора, толкова повече от тези 3 елемента, толкова по топло. Колкото по-топло, толкова повече се топят ледовете, които също отделят от тях в атмосверата, защото се увеличава водата, която се изпарява, и поради затоплянето - се изпарява повече, и т.н. и т.н.

Но има и други теории. Има и страшни начини това да се предодврати. Например във друг филм беше на Дискавъри - с мъгла. Учените откриват че мъглата директно влияе върху темпрературата, защото частиците в нея отразяват. Друг пък учен, направил параход, който изхвърля огромни количества морска вода във въздуха, разбита почти на минимални частици. Солтта в тях кристализира и също отразява.

Начини има. Просто трябва да ги приемем и да движим спрямо тях. Рециклирането е капка в морето, но това не бива да ни спира. В това отношение един от оследнте филми на Кеану Рийвс беше доста силен. Ние просто не заслужаваме тази планета, не я уважаваме, не се грижим за нея. Звучи странно, но това е истината.

Един от най-лесните начини тук е поне да се присъединявам към колкото мога активистки протести за застрояване на гори, морски ивици и т.н. Например Триград. Загубихме го. Жалко, не са много хората които да не гледат с насмешка на "побърканите зелени активисти"... не съм от тях, но това за което се борят знам 4е е правилно, и ходя ...

Последно редактирано:

Ами като за начало, да не ти се обяснявам, смятам да направя... Ти си имаш глава - мисли....
Тук вече звучиш като Демби.

Back
Горе