Гугъл и шопинга :)

Re: Гугъл и шопинга 🙂

Ако е базирано само на фразите събирани от сайтове в интернет ще настане голям спам. Да кажем някои не те хареса и ще се набалбука навсякаде. Както се казваше доволния ще каже на няколко приятели а недоволния на всеки който познава. Освен да направят някакво модулче (плугин), който да се слага на сайта и всеки потребител да гласува и да изказва мнение нещо като ибей с техните лоялни клиенти.
Като цяло Г искат да "настъпят" навсякаде 🙂

Ако е базирано само на фразите събирани от сайтове в интернет ще настане голям спам. Да кажем някои не те хареса и ще се набалбука навсякаде. Както се казваше доволния ще каже на няколко приятели а недоволния на всеки който познава. Освен да направят някакво модулче (плугин), който да се слага на сайта и всеки потребител да гласува и да изказва мнение нещо като ибей с техните лоялни клиенти.
Като цяло Г искат да "настъпят" навсякаде 🙂
Всъщност това наистина е интересно. Ако линкове от определени сайтове придават негативна тежест, на фона и на останалия контекст... отваря се страшна ниша за хейт сайтове...

П.П. това всъщност вероятно е имплементирано само на английски...

Последно редактирано:

Не ми останаха нерви да дочета статията, но определено е интересен подход за печелене на клиенти 🙂, всъщност този вид маркетинг се наблюдава доста отдавна но не си давах сметка, че ще работи и за шопинга 🙂!

Сео-тата трябва да пуснем нова услуга "Hate marketing"! 🙂

Не ми останаха нерви да дочета статията, но определено е интересен подход за печелене на клиенти 🙂, всъщност този вид маркетинг се наблюдава доста отдавна но не си давах сметка, че ще работи и за шопинга 🙂!

Мисля, че отдавна се използва в БГ 🙂

Даже тия с тая статия за сакъснели с доста време 😀

Абе Гугъл ползват база данни от други сайтове, генерирана от потребители на база рейтинг.

Трябваше да прочетеш статията първо 🙂
Точно срещу това реват хората, че тази информация до момента не е ползвана в стандартното търсене, въпреки, че я има при търсенето за шопинг 🙂

Трябваше да прочетеш статията първо 🙂
Точно срещу това реват хората, че тази информация до момента не е ползвана в стандартното търсене, въпреки, че я има при търсенето за шопинг 🙂

Четох я, ама не докрай. Прочетох отговорът на Гугъл, прочетох и една друга. Бях приготвил един роман да постна ама най-накрая реших, че ще кажа това. Исках да кажа, че от сега на татък ще го ползват.

Мога да допълня само, че Гугъл ще продължат да говорят, че имат това и онова, че ползват разни супер яки неща... Но като се проследят определени събития, се оказва друга картинка.

Споко статията на Гугъла казва, че това ще е трудно да се направи.

1. Препоръчва да се ползва rel=nofollow

2. Казва, че ако се пусне хейт система за негативни вотове, то тогава нищо няма да се намира за политиците, щото всички ги псуват. Така, че и това отпада.

3. Казва, че понякога дори и да има проблем този проблем може да е описан с неутрални думи - статията в Блумбърг описвала проблема с некоректния търговец, но тонът и бил неутрален - демек няма хейт, въпреки че пише за проблем. И щото там са поместили линк към сайта на търговеца - това му качва акциите в Гугъла.

4. И накрая казва, че са направили нещо там си за някои търговци, които според тях са некоректни и някъв там анализ на статията и линковете в Таймс дето били и бла, бла, бла.

От цялата работа се разбира, че негативната реклама си е пак вид реклама и че трудно можеш да се пребориш с нея. И че Гугъла са направили там нещо, ама само те си знаят какво и най-вероятно са направили един списък с калпави търговци, дето ги ръчкат по-надолу в СЕРПа и пускат тука новината да се покажат колко са добри, социално отговорни и как наказват лошите - бла, бла.

Изгубих сума ти време да изчета статията. Много интересен казус. Идеята за негативния маркетинг, която не е нищо ново. Съществото Парис Хилтън така направи милиони и ако беше още 5 години на 19 , щеше да надмине и баща си по пари.
Новото е обаче с на гугъл камъните, по гугъл главите 🙂 Нали сега топ темата е branding. Последния месец имаше две много големи конференции в Берлин и Залцбург (и двете с 500 евро вход недостъпни зе мен), но всички разказваха и писаха по блоговете, че само за това са говорили на конференциите (Branding и Universal Search). Тежестта на марката е гигантска. Така и въпросния тип, просто има марка, която се появява къде ли не.
Много брутално.
От странана на Гугъл ми се струва смешно, изобщо да твърдят че могат да направят нещо по въпроса. Основната причнина е коментарите и оценките на даден сайт са нещо изключително субективно и недоказуемо. Тоест субективно е, защото всеки си преценява дали нещо му е неприятно и до колко. Да могат да направят някаква комбинация от марката+лоши думи, но това е доста повърхностно.
Резултатът ще бъде неминуемо услугата от пр и seo фирми „Кофа л...а по конкурента Ви!“ в различни разфасофки и за корпоративни клиентите бидон с ла..а. За това е недоказуемо, кой всъщност е написал оплакването.
А иначе това с хейтърството си отваря нов пазар. Имаше в щатите един голям портал, за хората да пишат какво ги дразни, сайта е идея на Сет Годин (видео) Не знам колко е успешен. Мисля си че някакъв такъв сайт може да бъде поддържан само от адвокатската колегия, защото валят оплаквания и заплахи към собствениците.

Гугъл и шопинга

Гугъл и шопинга

Взимал съм такива пари за обратното - изчистване на "Hate marketing", доста сладки са. За няма и 5 минути работа 100-200 лева си е чудно 😉

Попитайте и колегите които предлагат като официална услуга ORM - Оггин и Калин4у, гаранция ще потвърдят думите ми.

Естествено недобронамерени хора (няма да са сео-та, който прави seo зло не мисли 😀 ) могат да направят и двете - "Hate marketing" и след това ORM, това вече ще e яка гадост за потърпевшия.

Back
Горе