Гугъл не препоръчва символа | в УРЛ

Re: Гугъл не препоръчва символа | в УРЛ

Аз говоря за УРЛ, ти ми говориш за тайтъли.

И как точно помага, че не се досещам?

Сори, не съм дочел че пишеш за УРЛ - винаги го използвам в тайтъла (така се ме учили 🙂 ) как помага - аз така си мисля по мои наблюдения (не ми разваляй, разбирането 🙂 )

Ами, то това си е т.нар. стоп символ, води се доста разнопосочна полемика по въпроса, последно четох, че пречел уж... аз си го ползвам.

Гугъл и символа | в УРЛ

Гугъл и символа | в УРЛ

Тире или долна черта - чиста работа
Тире, тире. Долната черта е шит за морално остарели Cms-и.

Сори, не съм дочел че пишеш за УРЛ - винаги го използвам в тайтъла (така се ме учили 🙂 ) как помага - аз така си мисля по мои наблюдения (не ми разваляй, разбирането 🙂 )
Кой те е учил така да му се смея?

Аз говоря за УРЛ, ти ми говориш за тайтъли.
И как точно помага, че не се досещам?

Не помага, даже ти пречи тоя символ. На какво ли - да хванеш комбинациите. Мене Oggin (преди 4-5 години беше) ме учеше че заглавието ти пречи да хванеш комбинациите от думите в израза.

На теория ако имаш в заглавието:
Код:
дума1 дума2 дума3
или
Код:
израз1 израз2 израз3
И пуснеш търсене в гоогле за "дума1 дума2" ще ти върне резултат.

Ако обаче между ключовите думи имаш някакъв разделител - тоя вашия символ или тире, запетая или някаква друга дума, предлог или друго и заглавието ти е:
Код:
дума1 | дума2 дума3
или
Код:
дума1 за дума2 от сайт дума3
И пуснеш търсене в гоогле за "дума1 дума2" ще ти върне доста по-слаб резултат.

Кай взеееш предвид че повечето тайтъли в интернето са по шииийсе и кусур символи и от по няколко думи дори само от използуването на 1 разделител в тайтъло на заглааавната страница на посещаван сайт ще изпуснеш стотици и хиляди посетители за само месец от по-ниските резултати на всички комбинации 😀

Последно редактирано:
Re: Гугъл и символа | в УРЛ

Re: Гугъл и символа | в УРЛ

Тире, тире. Долната черта е шит за морално остарели Cms-и.

Кой те е учил така да му се смея?

Не помага, даже ти пречи тоя символ. На какво ли - да хванеш комбинациите. Мене Oggin (преди 4-5 години беше) ме учеше че заглавието ти пречи да хванеш комбинациите от думите в израза.

На теория ако имаш в заглавието:
Код:
дума1 дума2 дума3
или
Код:
израз1 израз2 израз3
И пуснеш търсене в гоогле за "дума1 дума2" ще ти върне резултат.

Ако обаче между ключовите думи имаш някакъв разделител - тоя вашия символ или тире, запетая или някаква друга дума, предлог или друго и заглавието ти е:
Код:
дума1 | дума2 дума3
или
Код:
дума1 за дума2 от сайт дума3
И пуснеш търсене в гоогле за "дума1 дума2" ще ти върне доста по-слаб резултат.

Кай взеееш предвид че повечето тайтъли в интернето са по шииийсе и кусур символи и от по няколко думи дори само от използуването на 1 разделител в тайтъло на заглааавната страница на посещаван сайт ще изпуснеш стотици и хиляди посетители за само месец от по-ниските резултати на всички комбинации 😀

Огнян Младенов от SEOM на всичките си лекции е казвал, че най-добрият разделител на Title е "|". Предполагам сте били и вие на тях, защо не сте се смяли?

cgeorgiev, не приемай всичко по сео конференциите дословно. А това чувал ли си го:
Ако нямате опит поне 1-2 години нямате никакъв шанс в трудна ниша и оставете тази работа на професионалистите.

Та ако се помъчиш няколко месеца и след това анализираш резултатите ще стигнеш да някои изводи. Ще споделя някои от тях за да ти спестя месеците:

- Разделителя се използва, но само понякога.
- В кои случаи ли? Амо когато искаш да убедиш гоогле че сайта ти се казва нещо си. Та оттам и: Заглавие на новината | заглавието на сайта.
- Препоръчвам ти го в началната фаза, докато сайта е чисто нов и е слаб.

Ако заглавието на сайта ти не е нещо кратко пак ще загубиш повече отколкото ще спечелиш. Нали си спомняш (щом ходиш по конференции трябва да си чул) че е препоръчително сайта да е оптимизиран за long tail keywords, а не за изрази като "seo" защото:
1. Потребителите търсят в 90% от случаите за комбинация от 2 и 3 думи.
2. Защото оптимизацията за ключови думи носещи висок трафик е неефективна ценово. Тоест със същите пари необходими за да постигнеш това заветно търсене от една ключова дума ще класираш няколко израза и те ще докарат повече посетители на сайта ти и при това ще дойдат точно потребителите търсещи точно това което е на страницата и от там и по-високия шанс да ги извадиш от джобовете 🙂 - да поръчат или да купят нещо.

P.S. Забележи къде Огнян е сложил разделителя - точно там където вече няма значение:
Код:
<title>SEO оптимизация Професионални услуги SEO оптимизация за търсачки | SEOM</title>
Тоест, след 65-ия символ, за да разбереш какво имам предвид виж гоогле:
Код:
http://www.google.bg/search?rls=bg&q=seom

Ето и на блога му едно примерно заглавие, щом вярвате само на Огнян 😉
Код:
<title>SEO презентация на Съдържание за уеб</title>

И после да не вземета да кажете че съм казал че ви е излъгал на конференцията, пак повтарям: не приемай всичко по сео конференциите дословно. Всичко в сео-то е опит, има стотици възможности. Ако нямаш опит конкретно в точно тази ниша понякога стават нещата чак на втория-третия-петия опит.

Ако всеки опит е свързан със значително количество работа и съответно пари просто се молиш да стане от първия път или с по-голям шанс: молиш, тук, в сео форума за помощ.

Последно редактирано:

cgeorgiev, не приемай всичко по сео конференциите дословно. А това чувал ли си го:

Та ако се помъчиш няколко месеца и след това анализираш резултатите ще стигнеш да някои изводи. Ще споделя някои от тях за да ти спестя месеците:

- Разделителя се използва, но само понякога.
- В кои случаи ли? Амо когато искаш да убедиш гоогле че сайта ти се казва нещо си. Та оттам и: Заглавие на новината | заглавието на сайта.
- Препоръчвам ти го в началната фаза, докато сайта е чисто нов и е слаб.

Ако заглавието на сайта ти не е нещо кратко пак ще загубиш повече отколкото ще спечелиш. Нали си спомняш (щом ходиш по конференции трябва да си чул) че е препоръчително сайта да е оптимизиран за long tail keywords, а не за изрази като "seo" защото:
1. Потребителите търсят в 90% от случаите за комбинация от 2 и 3 думи.
2. Защото оптимизацията за ключови думи носещи висок трафик е неефективна ценово. Тоест със същите пари необходими за да постигнеш това заветно търсене от една ключова дума ще класираш няколко израза и те ще докарат повече посетители на сайта ти и при това ще дойдат точно потребителите търсещи точно това което е на страницата и от там и по-високия шанс да ги извадиш от джобовете 🙂 - да поръчат или да купят нещо.

P.S. Забележи къде Огнян е сложил разделителя - точно там където вече няма значение:
Код:
<title>SEO оптимизация Професионални услуги SEO оптимизация за търсачки | SEOM</title>
Тоест, след 65-ия символ, за да разбереш какво имам предвид виж гоогле:
Код:
http://www.google.bg/search?rls=bg&q=seom

🙂 Ставаше дума попринцип, когато ни трябва разделител, какъв да бъде той, а не дали винаги трябва да го има.
А относно опита и месеците - ще си запазя коментара.

Еми нормално е когато криеш кой си да не ти знаем опита и месеците. В смисъл че в профила нямаш нищо, представи се, няма нищо страшно 🙂

Еди, що пък долната черта да е кофти, мисля че са наравно с тирето

http://www.ideabg.com/bg/podr.html?gen=pozhelaniya_mnogo_tvorcheski_uspehi_108

Тези наште урл-та мога да си ги редактирам всякак, и с тире, но гледам че с долна черта е ок, Гугъл добре ги индексира

Последно редактирано:

Еми нормално е когато криеш кой си да не ти знаем опита и месеците. В смисъл че в профила нямаш нищо, представи се, няма нищо страшно 🙂

Напротив, в профила ми има всичкото необходимо инфо 🙂 Е, може би няма всички ключови думи, свързани с работата ми, но ще се поправя 🙂

🙂 Малеее толкова дълаг титле таг не бях виждал от 100 години 🙂 браво.

URL или Title 🙂

ето Title - Пожелания за много творчески успехи!

URL - то е дългичко, ама няма проблеми, Г. ги кльопа

P.S. А и скоро Гугъл пуснаха списък с неща за предложение - промяна в уеб генерално

едното е тайтъла да е по-дълъг, май

Еди, що пък долната черта да е кофти, мисля че са наравно с тирето http://www.ideabg.com/bg/podr.html?gen=pozhelaniya_mnogo_tvorcheski_uspehi_108

Тези наште урл-та мога да си ги редактирам всякак, и с тире, но гледам че с долна черта е ок, Гугъл добре ги индексира

Не е индексирано още и затова не мога да ти покажа защо:
Код:
http://www.google.bg/search?hl=bg&hs=Z14&rls=bg&q=pozhelaniya+mnogo+tvorcheski+uspehi+site%3Aideabg.com

Но в този сайт мога, пусни това търсене:
Код:
http://www.google.bg/search?hl=bg&rls=bg&q=%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B8+%D0%B7%D0%B0+%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0+%D0%B7%D0%B0+%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B5%D0%B2&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=

Обърни внимание какво е подчертано от гоогле въпреки че енкодинга на сайта е правилен - utf-8
Код:
obiavi.grad.bg/Дърва_за_огрев

Не разпознава и не подчертава и двете думи в урл а би тябвало. Затова и във всички съвременни цмс-и е с тирета.

Последно редактирано:

Мисля, че казах title не url.

На урл дължината му не е толкова важна (а и мен ако питаш даже при теб си е доста късичко) колкото на титле при теб има6 титле таг на страницата която си показал по-горе има: Title tag has 28 words and 169 characters а би трябвало да са най-много 11 words and 70 characters прочети още: http://www.prelovac.com/vladimir/browser-addons/seo-doctor#title

URL или Title 🙂

ето Title - Пожелания за много творчески успехи!

URL - то е дългичко, ама няма проблеми, Г. ги кльопа

P.S. А и скоро Гугъл пуснаха списък с неща за предложение - промяна в уеб генерално

едното е тайтъла да е по-дълъг, май

За допълнение мислиш ли че ако гугал искаха титле таговете да са по-дълги щяха да ги съкращават сами в serp?

Последно редактирано:

Back
Горе