Гугъл adsense плаща в Лева

Re: Гугъл adsense плаща в Лева

Хм, значи и при други е така. NRG в коя банка ги взе? Може и от банката да ни цакат нещо, моите ги минах през ОББ. Ако е от тях ще сменям банката.
От експресбанк ги взех, другия месец няма да ги взема от банка.. ще видим какво ще дадът 🙂

От експресбанк ги взех, другия месец няма да ги взема от банка.. ще видим какво ще дадът 🙂

Значи проблема не е в банката, понеже и аз ги взех от SG, но превода беше в евро. WU подават тази информация, остава да разберем защо и дали различният курс има нещо общо. 😉

Незнам дали някой ги сметна тези пари колко са, но при 1000 евро 1.3 ст/евро прави обща разлика от 13 лева. Не си заслужава да търсиш къде е най-добрия курс за тези разлики, защото накрая излиза дори по-скъпо. А да не говорим, когато става дума за разлики под стотинка.

П.С. за Софианци мога да им кажа едно чейндж бюро на Ботев, които обменят и на курс 1.953-1.954 при по-прилични суми от по 2-3К и нагоре евра. 🙂

Последно редактирано:

Значи проблема не е в банката, понеже и аз ги взех от SG, но превода беше в евро. WU подават тази информация, остава да разберем защо и дали различният курс има нещо общо. 😉

Проблема е точно в клона на банката. Най-вероятно са нямали толкова евра в брой (дай боже на всеки 🙂 ). Ето част от условията на WU:

ОБМЯНА НА ВАЛУТА:
Таксите по паричния превод и комисионната, която WU (или неговите агенти) събира, когато обменя Вашите пари в чуждестранна валута, могат да варират в зависимост от валутата, в която Вие избирате да се изплати преводът. Възможно е някои Агенти на WU да предлагат на Получателя избор да получи средствата във валута, различна от тази, която е избрал Изпращачът. В такива случаи е възможно WU (или неговите Агенти) да събере допълнителна комисионна за конвертиране във валута, избрана от Получателя. В случай че Изпращачът избере валута, различна от националната валута на държавата, до която изпраща, е възможно тя да не е налична във всички офиси на Агентите на WU в тази държава или може да е налична в прекалено малки парични еденици, за да се изплати цялата сума на превода. В такива случаи Агентът може да заплати цялата сума или част от преведената сума в националната валута.

Сменяй банката.

В тази банка за всичко си има такси и таксички, в началото на годината там ми беше последното посещение. Явно към преводи от WU имат някакви такси или различен курс.

Нямам сметка при тях (ОББ) и до сега никакви такси не са ми взимали при получаване на WU. За пръв път е така и не мога да разбера от какво е. Може би директно гугъл имат някаква система с лимити според която се преценя в каква валута да е плащането.

Незнам дали някой ги сметна тези пари колко са, но при 1000 евро 1.3 ст/евро прави обща разлика от 13 лева. Не си заслужава да търсиш къде е най-добрия курс за тези разлики, защото накрая излиза дори по-скъпо. А да не говорим, когато става дума за разлики под стотинка.

Както и да го смятам, 13 лева са си 13 лева, а при някой банки и курсове които бяха споменати по-горе, дори стават 15. Представяш ли си колко бира може се изпие с тях 😀 Не ми е проблем търсенето, банките са ми на 5 минути пеша

Последно редактирано:

fani, не съм сигурен че е така. Хората казват, че служителите са били "изненадани", че превода е в лева.

А това в каква валута ще получиш парите е твой избор, за който винаги те питат.

Идват от Ирландия, в адсенс акаунта ми ги пише в евро, на бланката от wester union пише: сумата Bulgarian lev (new) обменния курс и сумата в евро.

Илиев съмнявам се щом Гугъл ги праща в евро да не можеш да ги изтеглиш в евро. Също се съмнявам WU автоматично да конвертира изпратената валута в регионална валута по фиксиран от тях курс. Затова предполагам, че проблема е в клона на банката ...

Разбира се, че можеш да ги вземеш в евро, не споря за това.

Но доколкото разбрах, самият превод, който е получил Траки в бил в лева, като гугълската евро сума е била посочена в бланката и изчислена по курс, различен от този на банката. Тоест, няма как вината да е в клона на банката и да ти обменят превода по курс различен от официалния им.

в Wester Union бланката нещата са подредени точно по този начин ( само сумите са за илюстрацията 🙂 )

Получена сума: 1000.00
Tакса: 0.00
Обща сума: 1000.00 BULGARIAN LEV (NEW)

Страна от която се изпраща: /DUBLIN444
Обменен курс: 1.9364894
изпратена сума: 516.37

Питах касиерката какво означава това NEW зад лева, и тя се чудеше. Последната деноминация беше преди повече от 10 години.
Не можех да ги взема в евро. В системата на WU парите които имах да получавам беше сумата в лева. Варианта да взема евро беше с левовете да купувам евра от банката.

Да обясня някой подробности:
1. BGL е кода на старите левове. BGN е след 99 и за да се различават има в скоби (NEW)
2. Google не може да са пратили превода в лева, защото трябва да е от българска банка. Това е автоматичен арбитраж или от WU или от местната банка.

в Wester Union бланката нещата са подредени точно по този начин ( само сумите са за илюстрацията 🙂 )

Обща сума: 1000.00 BULGARIAN LEV (NEW)

Обменен курс: 1.9364894
изпратена сума: 516.37

При мен е,

Обща сума: 1000.00 Euro

Обменен курс: 1.0000000
изпратена сума: 1000.00

тоест, WU ти изпращат парите в лева и вината не е в банката. Сумите са примерни.

А защо WU превода е в лева, след като Гугъл ти изпраща евро, може да гадаем.... както и колко ли такива превода има, с тази нищожна разлика от 1.3 ст, която все пак някой прибира. 😉

Защо не се свържеш с централен офис на WU?

Последно редактирано:

Хм, значи и при други е така. NRG в коя банка ги взе? Може и от банката да ни цакат нещо, моите ги минах през ОББ. Ако е от тях ще сменям банката.

И моите са през ОББ но са си в евро (днес ги взех)

Back
Горе