ДДС начисляване на Adwords

Federal

New member
Начисляването от 21% някой знае ли защо става на няколко етапа в месеца.
Платих 20.00 лв и автоматично начислиха сумата за ДДС.
Но като гледам историята, всяка седмица са начислявали преди това.
До колкото схващам, веднъж начисляват на сумата от 20,00, а после защо отново
останават 13,88 и пак начисления...

За: ДДС начисляване на Adwords

Защото не си регистрирал акаунта си с фирма регната по ДДС в България. Ако имаш такава си направи нов акаунт и сложи ДДС номера си - така няма да ти начислявят ДДС при тях.

Kuzmanin, от адуърдс не се интересуват дали имаш фирма регната по ДДС или не. За тях е важно дали си бизнес или персонален акаунт. Каквото декларираш, но по преценка може да направят персоналния в бизнес акаунт. Ако те прехвърлят на бизнес или сам заявиш, че си бизнес, трябва по БГ законодателството да се регнеш по ДДС и да го плащаш тук.

Възможно е, но на едно място специално при регистрацията има въпрос за VAT номер - сигурно затова съм се заблудил, че има значение, дали си регистриран по ДДС или не.

Това явно ще да е от скоро с полето за ДДС. Ако са го въвели, да очакваме скоро и за адсенса 🙂.

Да, ама ми начисляват ДДС всяка седмица- веднъж на 20 лв, после на остатъка, и така постоянно! Някой просветен да каже защо?

Това явно ще да е от скоро с полето за ДДС. Ако са го въвели, да очакваме скоро и за адсенса 🙂.
Ако става дума за полето с ДДС номера със сигурност го има от повече от година. Моя е адуърдс акаунт е доста стар, но започнах да го ползвам преди малко повече от година и полето за номера си беше там и го попълних.
...от адуърдс не се интересуват дали имаш фирма регната по ДДС или не....
Интересува ги дали си регнат по ДДС, защото ако не си и те изпуснат ще трябва те да платят ДДС-то. Т. е. ако пишеш че акаунта е за служебни цели (така пише в моя) задължително има поле за ДДС номер, ако не е те си ти удържат ДДС-то, както е при колегата.
А по принцип при адсенса не ги бърка дали си по ДДС. Те го плащат при всички случаи и пращат ифо към България, така, че може и да не се появи поле за Данъчен номер.

...от адуърдс не се интересуват дали имаш фирма регната по ДДС или не....
Сега видях, че има поле за ДДС, но при мен стои празно и не ми алармира да го попълвам. Вероятно мога да пусна реклама и без тези данни.

Сега видях, че има поле за ДДС, но при мен стои празно и не ми алармира да го попълвам. Вероятно мога да пусна реклама и без тези данни.
И при мен си беше празно и не ме подканяше да го попълвам, но преди да пусна за първи път реклама го попълних и не знам дали е можело да мине и без него. За мен нямаше значение защото и без това съм регистриран.

To и аз съм регнат, но понеже съм по чл.97а, не ми се плаща ДДС тук 🙂.

Back
Горе