Дайте съвет лиценз за скрипт

exP

New member
Изнамерих из форумите 1 нулнат скрипт за магазин но уви сега ми писаха там съм нарушавал закона на интелектуалната собственост и ми пратиха писмо от русия ( на руски ) и се интересувам какво да правя скрипта не е много ефтин почти 300$ дайте съвет беше прикачена снимка за регистрация на самия магазин в руската федерация.

Re: Дайте съвет лиценз за скрипт

Изнамерих из форумите 1 нулнат скрипт за магазин но уви сега ми писаха там съм нарушавал закона на интелектуалната собственост и ми пратиха писмо от русия ( на руски ) и се интересувам какво да правя скрипта не е много ефтин почти 300$ дайте съвет беше прикачена снимка за регистрация на самия магазин в руската федерация.

Вариант 1) Плащаш си лицензията
Вариант 2) Сменяш скрипта
Вариант 3) Пишеш си сам шопа
Вариант 4) Затваряш лавката

Поне имаш избор 🙂

Не бива да се изключва и възможността да се опитват да те гъбаркат, за да те измуфтят. Дръпнал си го от някакъв форум, предполагам от онзи тип, където линковете са видими само за регистрирани потребители .... демек лесно е да те проследи админа на форума ...

Не бива да се изключва и възможността да се опитват да те гъбаркат, за да те измуфтят. Дръпнал си го от някакъв форум, предполагам от онзи тип, където линковете са видими само за регистрирани потребители .... демек лесно е да те проследи админа на форума ...
И това е възможно, но въпреки това е важно да се знае, че не е редно ползването на подобен тип софтуер.

В писмото е писано да се вземе от техния сайт и доколкото видях снимката която са ми пратили ето тази
http://www.kaspyr.com/cs.jpg

доколкото разбирам регистриралиса тази марка за територията на руската федерация какво правим тогаз ние не сме там ?

В писмото посочват ли урл-а на твоя сайт: "Тука господине ей този магазин е създаден на базата на скрипт, за който не сте си платили лиценз" ? На кой мейл ти пишат, този който си сложил за контакт в магазина ?

Посочили са урл и са писали на имейла в контакт инфото на самия домейн.

А как са те засекли? Да не би да има функционалност, която да изпраща информация/email "системата се ползва на това URL..."?

В случая хората са си в правото. Хубаво е или да им платиш лиценз или да спреш да ползваш скрипт-а им, като им се извиниш и им посочиш оправдание 😉

При положение, че ще правиш икомерс сайт и си взел нулед скрипт говори само лошо за теб. Или ползвай безплатните опънсорс системи или си отиди на официалният сайт купи си от там пакета на твоят цмс и готово.

Back
Горе