SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Деклариране на приходи от реклами

diabolic.bg

The Old Wastelander
Колеги, моля за помощ по един проблем, който е много сложен за мен!
В предишните години, когато съм получавал доходи от реклами, те никога не са надвишавали необлагаемия минимум от 2000 лв. Да, ама вече няма такъв, благодарение на нашите мъдри народни избраници, които се чудят как повече да ни издоят.

По този случай трябва да си декларирам дохода от миналата година и да си платя 10% данък. Лошото е, че от месец се зверя в тая декларация и така и не разбрах къде трябва да впиша "Доход от други източници, които не са изрично посочени в ЗДДЛФ и не са обложени с окончателни данъци по реда на същия закон или с окончателни данъци по реда на Закона за корпоративното подоходно облагане".

Цитатът е от служебната бележка, която получих от рекламодателя.

И още един въпрос - вярно ли е, че трябва да събера и да декларирам тази сума със сумата от заплатите, които получавам по трудов договор? Че то, ако е така, първо ще ми отрежат главата и второ, ще плащам данък два пъти върху заплатите си?

Моля, ако някой е наясно, да ми отвори очите, а ако може с картинка от декларацията, ще бъде прекрасно.
Благодаря предварително!
 
Необлагаем минимум няма от въвеждането на плоския данък, ако не ме лъже паметта 2009-та година. Това само за сведение. В твоя случай мисля, че трябва да попълниш приложение 3 на декларацията, но тук има доста по-компетентни на тази тема.
 
Няма значение откога го няма - пак ни скубят. А щом не съм декларирал, значи не е имало какво. Ако си спомняш, домейнът ми имаше наказание от Гошо и преди да го премахна, нямаше кой да ме напсува по цял ден в сайтовете ми, камо ли пари да изкарам. Ако знаех как се крият данъци, нямаше да питам, а може би нямаше и да бъда в тая скапана държава, която ми съсипа младините, а сега ще ми отрови и старините. Вече съм на 55 и почвам да се замислям да се махна... :(
Благодаря за инфото за приложението!
 

Горе