Директория за статии прави сео на ваш гръб

Статус
Not open for further replies.

maduser

New member
"Елитната" директория за статии radiowish.net прави линк билдинг на ваш гръб. Не ви ли се струва малко гадничко да се трудиш да пишеш уникални статии и после някой да си мушне линка вътре. Ей наглец голям НЕ добавяйте там !!!!😡

Re: Директория за статии прави сео на ваш гръб

http://www.radiowish.net/usloviya-za-polzvane

Radiowish.net има право да добавя рекламни карета около вашата статия.
Имаме право да добавяме наши линкове взимащи думи от вашия текст.

по български си тика сайтовете ццццц... не го видях това ;D но си е гадно като практика

Радвайте се, че в условията за ползване не са вмъкнали "Публикуващият статията дължи на фирма *********** (собственикът на директорията) месечен наем в размер на ... лв. Наемът следва да се плати в срок до 15 дена след края на месеца, за който се отнася. В случай на неплащане се начислява лихва в размер на .....".

Като се сключва договор трябва да се чете.

добре де ... от какво очакваш да се издържа една директория със статии?
хем всеки иска да поства в директория с висок PR и да му даде реални връзки а после да не слага линк някъде из вътре. и реклами ли да не слага?

колега забрави да добавиш и по българсики изобретателен и "находчив"

Eeee? Четеш условията бе душа, като не ти изнася не постваш - никой не ти е опрял пистолет на слепоочието.

ПП тая директория сефте я чувам

И аз не я знаех. Благодаря 😉

Тъй като директорията е моя смятам да направя няколко уточнения. Първо - никога не съм се хвалил, че тя е елитна, че да се отрази в кавички подигравателно.

Второ - както казаха някой от съфорумниците - има си условия за ползване, който иска я ползва, който иска я подминава.

И трето - не смятам да бъда трън в очите на някой и вместо да ме храните вече спрях плъгина, който добавя линковете, съответно тях също вече ги няма.

Да смятам ли проблема за решен? 🙂

Радвайте се, че в условията за ползване не са вмъкнали "Публикуващият статията дължи на фирма *********** (собственикът на директорията) месечен наем в размер на ... лв. Наемът следва да се плати в срок до 15 дена след края на месеца, за който се отнася. В случай на неплащане се начислява лихва в размер на .....".

Като се сключва договор трябва да се чете.

Тези договори и общи условия са общо взето казано "алабала". Ако някой тръгне да съди някой по някоя точка в общите условия - резултата ще е нулев (освен ако не нарушава закон на държавата), даже може и по зле - ще трябва да заплати разходите по делото. Съвсем наскоро фейсбук се опита да осъди фирма в Сащ, която им нарушавала "общите условия" - резултата беше, че не успяха.
По принцип никой не чете общи условия, така че подигравателни изрази от рода "По български не си чел условията!" са доста неуместни, прилича ми на "на всяка манджа меродия". Имено заради това ФБ не печели делото. Ако юзера "ivo.apostolov" чете примерно и внимателно общите условия на всеки сайт, който посещава моля да ме извини - все пак всяко правило си има изключения.

Последно редактирано:

Тези договори и общи условия са общо взето казано "алабала". Ако някой тръгне да съди някой по някоя точка в общите условия - резултата ще е нулев (освен ако не нарушава закон на държавата), даже може и по зле - ще трябва да заплати разходите по делото. Съвсем наскоро фейсбук се опита да осъди фирма в Сащ, която им нарушавала "общите условия" - резултата беше, че не успяха.
По принцип никой не чете общи условия, така че подигравателни изрази от рода "По български не си чел условията!" са доста неуместни, прилича ми на "на всяка манджа меродия". Имено заради това ФБ не печели делото. Ако юзера "ivo.apostolov" чете примерно и внимателно общите условия на всеки сайт, който посещава моля да ме извини - все пак всяко правило си има изключения.

Условията не са за пред съд или някаква друга инстанция, а просто условия за публикуване и ползване на директорията. Щом не Ви харесват и имате претенции, просто не я ползвате. И не само Иво чете правилата, а всеки себеуважаващ се (Коментара "по български" си е точно на място м/у другото). ;D

Приятелю, ти къде живееш? Ако всичко беше така както го описваш, нямаше да има толкова много хора осъдени да плащат неустойки и простотии, а всеки щеше да се оплаква.. "ама аз като се подписвах за кредита, не четох договора."

Май, не си чел, че ако нарушиш закона и не си знаел за този закон, това не те прави невинен.

Правилата които са сложени в директорията, са сложени по ред причини и след като си имал примерно 30 минути да пишеш статия, вероятно нямаше да ти стане нищо да седнеш да прочетеш и правилата за 5 минути.

w1ck3dgam3, гледам че е Джумла сайта. Търся подобен плъгин или модул та ако не е тайна ще кажеш ли с това ли пускаше линковете?

Всеки е прав, ама не съвсем. Общите условия трябва да са такива, че да не подвеждат клиента и тн. Особено, ако същите условия са някъде записани с най-малкия възможен шрифт, на друга страница и тн. Сигурно ви се е случвало да получите предложение за нещо безплатно, а по-късно да разберете , че в общите условия някъде е записано, че дължите пари. Аз съм имал случай с австрийска фирма, която ми беше изпратила някакъв регистър за безплатно включване в каталога, а по-късно получих фактура за хххх евро, защото на гърба пишело с дребен шрифт, че ако подпишеш този документ, приемаш безплатното нещо да стане платено. Естествено, че не го бях видял, подадох оплакване до всички институции, посолства и тн, и се оказа, че фирмата е измамна и други фирми вече дори са платили от страх да не бъдат съдени, защото онези след фактурата пращаха и покана за доброволно плащане, ако не съд и то според местното законодателство - някъде в Австрия. От тогава чат-пат получавам от други подобни фирми фантоми подобни покани, но вече съм се опарил и знам да не ги попълвам, защото големият надпис FREE е само, за да те подведе.

P.S. А това видяхте ли го: 5. Запазваме си правото да променяме тези условия, както и правилата за публикуване на статии без да ви уведомяваме.

Тоест в случая никакво четене няма да ви спаси, ако утре собственика на сайта реши, че правилата от предния ден не му изнасят.

Малко прибързано решихте да се наберете на червените и зелените точки, както обикновено се случва напоследък във форума. Не си мислете, че ако давате червено на тези с нисък рейтинг, а се подмазвате на юзъри с висок рейтинг печелите нещо. Уж всички четете условията, а май само тези дето ви изнасят цитирате или просто някой с висок рейтинг като напише нещо и стадото след него повтаря...повтаря. 🙂

Последно редактирано:

..вече спрях плъгина, който добавя линковете, съответно тях също вече ги няма.

След като си го писал в условията нямаше нужда да го махаш. По добре пусни още един линк към условията преди да се публикува, да си сигурен че ще ги прочетат.
Недоволни винаги ще има, както и доволни такива 🙂

Да, защото сега ще са недоволни тези, които са се съгласили да пишат статии, въпреки, че вътре ще има и други линкове. Може би просто в условията трябваше да напишеш, че статиите са си на автора, но публикуват ли ги при теб, можеш да ги ползваш както пожелаеш за свои цели. То е ясно, че няма да правиш нещо безвъзмездно. 😉

traki, вече казах, че плъгина, който добавя линкове е спрян и същите, които той е генерирал (които не са чак толкова много на брой) автоматично се махат след спирането му. Остават си натуралните линкове. В условията е премахната клаузата, че можем да добавяме наши линкове вземащи думи от текста.

Тоест вече нещата са си ок е не е нужно да продължавате да му оплювате. И мисля, че не е редно допълнително да ме сравнявате с някой от мобилните оператори, че някой на някой си дължи пари, че имало ситен текст и т.н. Ситен текст не е имало и никога няма да има. А точката в която имам право да променям условията без предупреждение я има почти на всякъде.

В крайна сметка ако си играете 30 мин да пишете текст и някой след това не ви одобри статията поради неизвестни за вас причини по-добре ли ще е отколкото в нея да има едно допълнително линкче?

Нека да не задълбаваме нещата допълнително. Взех си поука, че не съм прав и поправих грешката си, както и промених условията. Всичко това е във ваша изгода. Не смятам, че съм направил нещо кой знае колко лошо при положение, че съм го написал.

Както и да е. Благодаря ви за ПР-а и че вдигнахте шум около директорията ми 🙂

• Like
Реакции: ivok

Приятелю, ти къде живееш? Ако всичко беше така както го описваш, нямаше да има толкова много хора осъдени да плащат неустойки и простотии, а всеки щеше да се оплаква.. "ама аз като се подписвах за кредита, не четох договора."

А ти къде живееш ве приятелю.
Да те питам ти колко хора осъди, кликнали че се съгласяват с общите условия, ама не са ги чели и са ги нарушили ?

Когато ми посочиш един пример за осъден човек по този начин ще ти се извиня за репликата. Не знам дали четеш общи условия, но тук показваш на всички, че нетеш - в по горния ми пост съм написал "ако закона на държавата не се нарушава".

• Like
Реакции: gvv

искаш? - дай!

колко и какво зависи от договорката. В случая договорката е описана в общите условия. Четете бе, хора 🙂

затварям темата

Статус
Not open for further replies.

Back
Горе