Добри статии в капитал

Re: Добри статии в капитал

Изглежда малко поръчкова статия, да бяха взели мнение на всички учасаници 🙂.
Кой гарантира че обявените продажби са действителни?
Може да се помисли за промоция от типа на натрупване , ако аз направя 5 покупки (или премина определена натрупана сума), посредниците да правят % отстъпка или пък cashback както е в UK примерно. Конкуренцията е голяма и ще успее този, които е по-иновативен.
Може да се помисли и за засилване продажбата на продукти. И защо да не се излезе от бизнес модела, те много бизнес модели са претърпяли промяна.

Споменатите там суми ми се струват малко преувеличени, но пък знае ли човек.

Иво, тъкмо си помислих че статия са ти публикували 🙂

Айде и аз да ви отворя малко за нещо полезно - как да си пуснем безплатни линкчета от capital.bg:
site:capital.bg Едуард Димитров

Резултата с надпис: Login - Икономедиа 😉

Смятам, че явлението е временно и таргет аудиторията трудно ще нараства, така както през първите месеци. Просто защото разнообразието от предлагани сделки е твърде малко - предимно козметични такива. Напълно подкрепям мнението на Технополис и ноутбук.бг - такива отстъпки 50-90% са несериозни за един материален продукт, освен ако не си някой измамник търгаш с надценки от по 300-500%.

Според мен, тази ниша тепърва ще се развива! Ако говорим за разнообразие, мисля че вече е факт......... (екскурзии, хотелско настаняване, козметика, автомивки, билярди, хапка и пийка). От гледна точка на Технополис е неприложимо, за ноутбук също но това е за момента и много съм съгласен с онази част от статията, че това е стъпалото или пътя през който трябва да мине недоверчивия, изплашен и неразбиращ БЪЛГАРИН(само не започвайте с това че хората нямат пари, не визирам тях), по посока на онлайн пазаруването!

Аз си мисля ,че за физическа стока също е възможно да има 50% намаление. Има стоки, които са труднооборотни и е нормално да имат 100-200% надценка. При друг случай някой търговец може да иска да си продаде застояла стока на себестойност или под себестойност. Държа да отбележа, че и продажбата на стока на себестойност пак има смисъл. Който се е занимавал с търговия знае - пазаруваш на едро имаш голяма отстъпка, проблема е че затваряш много капитал, но ако имаш възможност да продадеш стока на себестойност и да си върнеш парите след това спокойно можеш да си държиш цена на останалата стока. Освен това да не забравяме и факта че от такъв тип акция си получаваш парите бързо и накуп. Изобщо според мен ще има хора със физ.стока които да се възползват

по света големите магазини за техника редовно имат ненормални намаления на определени стоки. застояла стока, нещо което по принцип не трябва да му е такава цената и т.н.
какъв е проблем да офертата да влезе и в такъв сайт?

само не започвайте с това че хората нямат пари
хората НЯМАТ пари - факт. Виждам го при мен където цените на нещата ми сега са по-евтини от в УК и пак не се купува много.
За груповото пазаруване - не съм чел статията и няма много смисъл

Ето малко обяснение, защо е трудно приложимо да се направи подобен вид отстъпка за стоките, за които споменах по-горе. Купуваш един телевизор от Сони за 100 лв., слагаш му надценка 100%, което си е сериозна надценка и цената му става 200 лв. Сега сметнете ако му направите едва 50% отстъпка къде отива работата. Така че, няма как да се надявате на стоки като техника и тн. Е, друг въпрос е ако доставчика купи от Китай един контейнер с клечки за зъби по 0.01 лв. кутията, а тук ги продава за 3 лв. Тогава може да направи и 200% отстъпка 😀

P.S За червената репутация - тревъл, спортс и тн, това материални продукти ли са или услуги!?

Back
Горе