Дойде време за клюкарене на гъгъл.

azsym

New member
Има едни фенове тука дето играят малко нечестно. И си бутат сайта с черни методи. Конкуренти са ми и след двукратно напомняне да спрат с черната тактика, ми кажаха ДГД.
Въпроса ми е къде да ги репортна в Г - проблема е че ползват некоректни методи да линкват сайта и да го бутат нагоре в СЕРП-а.

Последно редактирано:
  • Like
Реакции: biks
Re: Дойде време за клюкарене на гъгъл.

Пичове, глейте сега
първо като давате червено/зелено си пишете името. Нали, верно, че е анонимно, но не бъдете п***и. или както си решите.
Аз мразя портенето на СПАМ към КЗП. Знаете. И то по причина, най-вече, че КЗП е дърво. Това е друга тема.
Разликата е, че тия са ми пряка конкуренция, с техен сайт над моя ми дърпат посетители.
Свързах се с тях и им казах да престанат с некоректното линкване. Еми не го направиха.
Казах и втори път и пак така.
Та така, не знам Г дали ще ги накаже и не ми дреме много.
Сайта който се класира над мен си е добре, но линковете към него са некоректни. Та не знам как Г гледа на такива неща.

От едната гледна точка: Аман от портаджии
От другата: Аман от спамери и Блек Хетаджии

Но кулинара е прав, щом приемате докладването на спамерите за нормално, то и докладването на блек хет методите също би следвало да си е нормално 🙂

Четейки темата си задавам въпрос, дали ако изпортиш дадения сайт на Google (абе научете се да го пишете това нещо, не е толкова сложно) и модераторите го блократ, на негово място няма да се появи нов, друг сайт и твоя отново ще бъде на по-задна позиция? Същите техники не важат ли и за твой сайт - ако го направиш в по-малки мащаби, няма ли да помогне на сайта ти? Има ли гаранция, че ако накажат един сайт, то ти ще имаш абонамент за top1 и всички сайтове, които ползват подобни техники ще бъдат автоматично блокирани от Google?

Аз лично портя много рядко само крадците на съдържание и тия които ползват наистина черно сео - скрито съдържание, клоакинг, хакват сайтове за линкове.

Лошото е че в 99% от случаите се портят сайтове които не ползват нещо наистина "черно" а просто са конкуренти на "портача" в нишата.

По принцип портят тия дето не знаят как се прави линк билдинг и пари. Но все пак имайте предвид че с портене никой не се е класирал дори и 1 място напред в гоогле докато ако огледате и си направите съответните изводи от "сайта на лошите чичковци" може и да научите нещо и да изкарате някой лев.

Уточнявам че не говоря за случая на azsym, а по принцип.

какво значи некоректни линкове?
единствените които според мен са напълно некоректни са хакнатите
останалото е под контрола на собственика на сайта и той си отговаря за него

Back
Горе