Домейни на аукцион

DHH

New member
Здравейте,

Стартирам аукцион за един от следните изключително качествени домейни:

avtokasko.org
автокаско.eu
автокаско.net

bulgarianhotels.info
bulgarian-hotels. org

bileti.info

dieti.eu

obzavejdane.eu

otslabvane.eu
otslabvane.org

prevod.info
prevodach.info

zabelejitelnosti.eu
zabelejitelnosti.org

ПРАВИЛА НА АУКЦИОНА

1. Участниците "бидват" за ПРАВОТО да изберат един от горепосочените домейни след края на аукциона, а не за всички.

2. Участниците НЕ съобщават публично, в този форум, кой домейн ще изберат след края на аукциона, в случай, че го спечелят.

3. Началната цена е 1 EUR, а стъпката е минимум 5 EUR. T.e. 1-5-10-15-30 EUR и т.н.

4. Участниците в аукциона дават свиоте "бидове", поствайки тук, в тази тема, БЕЗ да посочват кой домейн ще изберат след края на аукциона, в случай, че го спечелят.

5. Участникът дал най-висок "бид" печели аукциона и правото на избор, след което съобщаваме (той или аз) кой домейн си е избрал.

6. Победителят в аукциона заплаща съответната сума, с която е спечелил аукциона ЕДИНСТВЕНО с PayPal (както за мое улеснение - така и за ваша сигурност).

7. Избраният от победителя домейн бива трансфериран.

8. В случай, че победителят се откаже, печели следващият най-висок бид.

9. Аукционът приключва в понеделник, 17.10.2011 г. в 22:00 ч. БГ време.

П.С. Понеже най-вероятно ще има нужда от пояснения*, официален старт на аукциона - 23:00 ч. БГ време на 11.10.2011 г. Сиреч, дувечера у 11.

* Понеже трябва и да се работи, ще отговарям/пояснявам довечера след 21 ч. БГ време - до началото на аукциона в 23:00

Последно редактирано:
Re: Домейни на аукцион

Ако правилно съм разбрал идеята е двама души да наддават един срещу друг, въпреки че единия иска да отслабне, а другия да си купи билет?

пет евро (1+5=6 ама в указанията пише друго, ако все пак се окаже, че едно плюс пет е шест давам шест евро.)

Пояснителен въпрос: тъй като този род аукцион е необичаен има ли някакво по-широко приложение и линк към подробно описание (в уикипедия например)? Благодаря!

Здравейте!

Благодаря за интереса!

Накратко с цитат в кавички и отговор:

"При стъпка 5 и старта 1 , 1-6-11"

- Сори за грешката, но написаното си е написано. То... няма вече и значение като гледам. Стъпката е 5 EUR с изключение на тази от 1 до 5 (1-5-10-15...). Съжалявам за недоглеждането!!!

============================

"Ако правилно съм разбрал идеята е двама души да наддават един срещу друг, въпреки че единия иска да отслабне, а другия да си купи билет?"

- Да! А тези дето не искат да отслабват и нямат билет ще ги "превеждаме от от единия бряг на другия" 🙂))

Все пак да уточня, че знае ли се - всеки, който желае да учства в аукциона си избира един домейн, за който да играе, но не го споделя (поне в този форум по вр. на аукциона) и си "бидват" един срещу друг за правото да получат един от публикуваните, в случай, че спечелят наддаването.

"(1+5=6 ама в указанията пише друго, ако все пак се окаже, че едно плюс пет е шест давам шест евро.)"

- Да-да! Гршката е моя. 5 EUR е "правилният" бид. да ги смятам по-лесно.

"Пояснителен въпрос: тъй като този род аукцион е необичаен има ли някакво по-широко приложение и линк към подробно описание (в уикипедия например)? Благодаря!"

- Не съм чувал да има. Честна комсомолска!!! Не твърдя, че няма, но за себе си - аз съм си го измислил.

М/у др-то... Преди няколко години пусках такъв тип аукцион в Ebay, немският и мисля, че се получи добре, но много въпроси имаше... и редица правни термини и пр. Това ме отказа да пробвам пак, но ако имаш брутално-комерсиални домейни мисля, че е добър ход. Ще видим как е тук.

Здравей,

"като сме почнали с разясненията, стъпката след 15 колко е?"

Пак 5! 5/10/15/20/25/30/35..., а акоо някой желае - 50 или 55 или 60, кратни на "5", май се явяват?!

1-5-10-15...30-35-40...60...

Последно редактирано:

Нека припомня, че аукционът приключва денс в 22:00 БГ време.

Лидер, до момента, е "BullBlogger" с бид от 5 EUR.

Такааа...

За мое нещастие и за радост на потребителя "bankite", този с най-висок бид до момента от 10 EUR, остават по-малко от 15 мин. до края на търга.

Сега вероятно ще завалят и червени картони, но това "пушване" е последното.

Поздрави!

Правилният бид по принцип би трябвало да е 11 евра. Аз в този случай го давам.

"Аукционът" приключи!

Потребителят "bankite" печели с бид от 10 EUR. Нека съобщи тук кой е домейнът, за който е участвал, след което да влезе в контакт с мен за уточняване на нещата.

Поздрави и успех на всички!

Последно редактирано:

автокаско.net е домейнът за който играх. Сега ще пиша лично за да се разберем!

Продължава ли аукциона за останалите домейни?

ако продължава при какви условия:

- зануляваме бидовете
- продължаваме от най-високия валиден бид (моя или този поставен след крайния срок)

Благодаря!

Продължава ли аукциона за останалите домейни?

Не, т.нар. "аукцион" приключи. Разочарован съм от резултата и не мисля да го подновявам.

Домейните все още се продават. Ако някой има интерес, да се свърже с мен чрез PM и да предложи някаква цена, по-висока от 10 EUR.

Поздрави и успех,

ДХХ

Не, т.нар. "аукцион" приключи. Разочарован съм от резултата и не мисля да го подновявам.

Домейните все още се продават. Ако някой има интерес, да се свърже с мен чрез PM и да предложи някаква цена, по-висока от 10 EUR.

Поздрави и успех,

ДХХ

в смисъл че бидовете се оказаха ялови ли?

Да! За 10 EUR се регистрира домейн, а не се печели на търг 🙂

Все пак да поясня, че "bankite" ще си получи домейна, за който е участвал. Вече е превел сумата, а аз съм му съобщил кодчето, което ще му трябва, за да стартира трансфер.

Да! За 10 EUR се регистрира домейн, а не се печели на търг 🙂

Все пак да поясня, че "bankite" ще си получи домейна, за който е участвал. Вече е превел сумата, а аз съм му съобщил кодчето, което ще му трябва, за да стартира трансфер.

аз имах предвид друго - да не би да са дали високи бидове и да са се отказали после - тогава всичко наново

кои домейни останаха последно? интересуват ме с висок ПР

Back
Горе