Домейни TV

За: Домейни TV

Тъй като явно днес съм на образователна вълна ето още една прекрасна статия за бранд сигналите The Next Generation of Ranking Signals | SEOmoz и значението им за Google

"hamalipopai.bg е по-добрият избор за домейн въпреки..."

Тия дето държат правата на анимационното филмче със ултра-мега силния моряк, дето нон-стоп хапва спанак няма да са много съгласни. Все едно Бербатов да отвори салони за красота "Барби", щото така му викат половината български псевдофенове.

Брандът започва да става такъв, когато народната маса започне да свързва съответната дума/фраза/лого/цвят/тон/сигнал със съответен продукт или услуга. До тогава брандът не е бранд, а максимум търовска марка. В някои от случаите дори няма и регистрирана такава.

Мое, лично, неангажиращо никого мнение, без ирония.

Поздрави!

Последно редактирано:

... а до колкото съм запознат, за Гугъл брандът започва да е бранд, когато хората започнат да търсят по самия бранд, а не съответната стока или услуга. Може би затова често описателните домейни са позиционирани нагоре, щото минават и за бранд?!

Re: За: Домейни TV

Re: За: Домейни TV

Брандът започва да става такъв, когато народната маса започне да свързва съответната дума/фраза/лого/цвят/тон/сигнал със съответен продукт или услуга. До тогава брандът не е бранд, а максимум търовска марка. В някои от случаите дори няма и регистрирана такава.

.....
Поздрави!

Абсолютно съм съгласен.
макар че като се замислих за примери на бранд, който да се асоцира с търговска марка веднага се сетих за джип-Jeep(и памперс, ама това по друга причина). лично за мен е най-яркия пример

a Xerox ? 🙂

Аз също съм съгласен с DHH, но като цяло темата е за ползата от комбинацията ключова дума + бранд в името на домейна.

Ти да мълчиш 🙂

Back
Горе