Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Бележка: This feature may not be available in some browsers.
Сигурен open source нема 🙂 .
Кое не е сигурно - Linux, Apache?
Което донякъде важи и за OS/Уеб сървъри и т.н.Но може да се подсигури доста със подходящи настройки.
OpenSource бил по-несигурен спрямо кое? Аз не видях някакво сравнение! Ако сравняваме CMS частта на SharePoint Services примерно - да Drupal е по-несигурен. Знаеш ли защо? Защото кодът го има всеки тоест всяка слабост се вижда, съответно и се защитава. Точно за това ако имаш качествен екип, който да ти следи системите, няма да имаш грижи. При другият споменат случай - кодът го имат само MS, познай колко бъга ще бъдат намерени с разни скенери и подходи? Старайте се да не генерализирате така, защото си навличате само лоша репутация.Wordpress, Joomla, Drupal..
В темата се говори за уеб опен сорс(Drupal), в случай, че сте го пропуснали.
И коментара си е напълно резонен.
OpenSource бил по-несигурен спрямо кое? Аз не видях някакво сравнение! Ако сравняваме CMS частта на SharePoint Services примерно - да друпал е по-несигурен. Знаеш ли защо? Защото кодът го има всеки тоест всяка слабост се вижда, съответно и се защитава. Точно за това ако имаш качествен екип, който да ти следи системите, няма да имаш грижи. При другият споменат случай - кодът го имат само MS, познай колко бъга ще бъдат намерени с разни скенери и подходи?
Е тя тая репутация... щото е супер обективна и важна. 😉Старайте се да не генерализирате така, защото си навличате само лоша репутация.
Къде съм се отвял?...
Която и да е система с небрежна администрация не е сигурна.
Сигурен open source нема 🙂 .
Но може да се подсигури доста със подходящи настройки.
Посочи ми разликата в твоето мнение и мнението на Detritus.
Или четете само първия ред? 🙄
Не познавам въпросния потребител и не се явявам никакъв....
А изказването, за което дадох негативна репутация е в духа на: Open Source = несигурна.
Признайте си, че се впрегнахте само и само, понеже Linux попада в графата Open Source... 😉
Шефе, през ден убунтуто вади секюрити ъпдейти, което значи, че има пробиви в сигурността му. За апачи също не липсват. За ВП сам знаеш колко често се хаква. Любимите на турските хакери phpNuke и пхпФусион са били основа за поне две поколения турски хакери. А помните ли блога на Станишев? phpBB2 - имаше един дълъг период, в който нямаше никаква поддръжка, нито ъпдейти (2006-2007-ма) и доста форуми изгоряха. Предполедната версия на софта, който ползвам за рецепти на английски, също се оказа охакан здраво. Мен ме спаси това, че доста съм го къстъмизирал, но няма гаранция, че някое скрипт киди няма да го бутне. И още доста експлойти за всякави (phpMyadmin, IPB /платен/, squrrel, FCKeditor и пр.) GNU/GPL софтуери. Мой приятел изгоря с експлойт на WHM (също платен). Всеки сигурно има стотици подобни примери.Кое не е сигурно - Linux, Apache?