Драстични промени в SERP-а на Г

johnny

trigger hippie
Някой друг забелязал ли е странни неща последната седмица? При мен има загуба на трафик с около 20% след 28 Април. В webmasterworld форума също се вихри тема за последните промени в SERP-а, много хора за загубили доста трафик (long tail).

http://www.webmasterworld.com/google/4125460.htm

Re: Драстични промени в SERP-а на Г

Аз през този уикенд забелязах голям спад, но искам и днешния ден да приключи - утре сутрин ще споделя моите доводи, но като цяло има промени, и то сериозни

Вчера смених описанието на сайта. Сутринта излизаше с новото описание - кеш от втори май, на 13 страница по ключова дума. Сега поглеждам, също с кеш от втори май, но със старото описание и 10 страници назад ...
Ако не бях сменял описанието, нямаше да забележа, че гугъл е минал на антидепресанти 🙂

Има промени, сривове, качвания, големи колебания в серп. Големите промени които забелязах бяха свързани точно с лонг тейл и бяха преди 15-тина дни в сайтове с трафик от сащ и австралия. От 2-3 дни в бг има сериозно раздвижване, но доколкото забелязвам тенденциите, промените са свързани с едни неща в лонг тейла.

Я пишете

site:google.com
site:ebay.com

някой нещо странно да забелязва? 😀

Има промени, сривове, качвания, големи колебания в серп. Големите промени които забелязах бяха свързани точно с лонг тейл и бяха преди 15-тина дни в сайтове с трафик от сащ и австралия. От 2-3 дни в бг има сериозно раздвижване, но доколкото забелязвам тенденциите, промените са свързани с едни неща в лонг тейла.

И какви са тези неща?

Последно редактирано:

Накратко: повишена чувствителност към - в, за, от, на, към и други подобни 😉

На мен понякога ми дава грешка "file not found" или някакви други грешки, когато търся нещо.

Това ще да е от ъпгрейда на системата им според мен.

Няма съмнение, че има някакъв проблем с Гугъл.

И при мен има спад...два месеца един от сайтовете ми стой в началото на втора страница...и преди три дни промених описанието и сега е на четвърта страница в края. страх ме е вече да пипам по другите сйтове, докато Гугъл не се нормализира.

Пишете за какви региони става въпрос - com, bg, co.uk и т.н.
При мен от над 30 клиентски проекта, български, няколко в сom-a и няколко в ru, нямам никакви промени и всичко стабилно стои на местата си, а там където се е вършила работа, има покачване на позициите.
Единственно за един български проект, който твърдо седи в ТОП-а имаше срив на 8-9 място в периода 16-23 април, но след това пак се върна на мястото си.
Това е единственното което се е случило при мен по-фрапиращо.

Не виждам някакви сривове. По-скоро времето е топло и хората не се застояват на компютрите. Зависи от нишата де. Но поне при мен спада в посещенията го отчитам като отражение от горния факт.

При мен в БГ има малък ръст на трафика и позициите, но на някои проекти спад в индексираните страници. Още джънк страници са изпаднали. Най-явен пример е блога ми, които от ~25 000 индексирани страници (90% джънк и дубликейт), преди месец и нещо падна на ~10 000, а сега е под 5 000.

Да и при индексираните има проблеми, и при индексирането за това не мисля че е от това, че е вече топло времето и хората не си стоят пред пц.

Преди да се получи този дефект, ако се добавеше една обява след най-много 20 мин беше в индекса сега от две седмици нямам нови индексирани страници а нови обяви много 🙂 и от 90000 индексирани страници ме бутна на 58000.

Пишете каква е възрастта на домейните които губят позиции в серпа.

Последно редактирано:

Искам да попитам за тези страници, които губят позиция измервали ли сте скоростта на зареждане на страница с Mozilla Firefox, и в какви граници варират.

Сега забелязах, че сайт на немски, който тепърва започнахме да оптимизираме е потъпнал в трета глуха на повечето ключови думи, при сравнително челни позиции до вчера/онзи ден. Върнал е стар кеш на страница, и то с дата на която е абсурдно да е била с това съдържание.
Връзките към сайта до момента са от предимно български и англоезични сайтове.
Иначе и аз забелязвам доста разлики при фрази с "в, за, на, и ..." и без тях, в полза на без!

Back
Горе